Utazási tanácsok

Szívesen körbeutaznád a világot? Akkor ezeken az eseményeken ott kell lenned!

Izgalmas időszaknak nézünk elébe, ugyanis több magyar világutazó is hazatért a nyár végére. Még jobb hír, hogy hamarosan előadásokat is tartanak, melyeknek mi más lenne a témája mint az utazás. Mindenképp érdemes meglátogatni egy-egy előadást, ha nagyobb utazáson töröd a fejed, de még nem tudod, hogyan is kezdj hozzá, és tanácsokra, valamint bátorító történetekre van szükséged.

A Sárga ruhás lánnyal nemrég készítettünk egy szuper interjút, de ha személyesen is szeretnéd őt megismerni, akkor erre hamarosan három alkalommal is lehetőséged lesz.

Rita egy előadássorozatot tart, igyekszik tanácsokkal ellátni azokat, akik hozzá hasonlóan egy nagyszabású, több hónapos, vagy akár éves utazáson törik a fejüket. Az egyik előadása során hosszasan mesél majd arról is, hogyan is töltötte az elmúlt kilenc hónapot Dél-Kelet Ázsiában.

A backpacker.hu blog megálmodója, Bori is érdekes előadásokkal készül. A vele készült tavaszi interjúnkban elmesélte nekünk, hogyan kerüljünk ki a szürke hétköznapokból és induljunk neki a világ megismerésének.

Idén év elején már láthattátok Borit a színpadon, januári első előadásának nagy sikerére való tekintettel újra megrendezésre kerül a “Hogyan menjünk világgá?” című előadás, mely tényleg olyanokhoz szól, akiknek a fejében már megfordult a gondolat, hogy utaznának egy hatalmasat, de nem tudják, hogyan is kezdjenek hozzá. Bori második előadása is nagyon izgalmasnak ígérkezik: talán elsőre eszünkbe se jut, hogy nőként milyen váratlan helyzetekkel találkozhatunk utazásunk során. Ebben próbál meg segíteni az “Egyedül, nőként a nagyvilágban” előadással Bori, mely során olyan hasznos információkat és praktikákat oszt meg, melyeket ő maga szedett össze kalandjai alatt.

A következő videóban Bori és Rita saját szavaikkal mondják el nektek, milyen előadásokkal készülnek a következő hetekben, hónapokban. Hamarosan egy hosszabb videóinterjúval is készülünk nektek a világutazó magyarokról, úgyhogy már emiatt is érdemes minket követni facebook-on!

Bár a Hortobágyi Rántott Vombat nem mostanában érkezett haza, ő is készül egy élménybeszámolóra, ahol egy kis ízelítőt kaphattok abból, milyen érzés négy keréken körbeutazni Ausztráliát, Új-Zélandot és Tongát.

Hortobágyi Rántott Vombat

Szeptember 5. - Kalandozás három országban (NZ, AU, TG), négy keréken

Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkekről, akkor nyomj egy like-ot a Külföldre mennék Facebook oldalára!

Szólj hozzá!
Külföldre mentem

Olvasóink történetei

 • Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Fruzsina vagyok, az Európai Olimpiai Bizottság (EOB) Európai Uniós irodájának az irodavezetője. Én vezetem az iroda teljes könyvelési folyamatait, intézem az adminisztrációs dolgokat, illetve a céges események szervezésében veszek részt.

  Fruzsi
 • Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  2014 januárjár: az AIESEC hallgatói szervezetében végzett aktív munkámért elismerésben részesítettek; majdnem ingyen kaptam egy nagy lehetőséget. Az úti cél nem lehetett más, csak Ázsia, ahonnan is barátokat szereztem, tehát ok az volt bőven.

  Lázár Gergely
További történetek >>>
Brüsszelbe mennék – pro és kontra
Pro és kontra

Brüsszelbe mennék – pro és kontra

Szemügyre vesszük mindazokat a fontos szempontokat, amelyek segítenek tájékozódni abban, hogy milyen is a belga fővárosban élni. A megszokott szempontok mentén haladtunk: megélhetés, havi kiadások, közlekedés, munkaerőpiac és egészségügy, a város kultúrája. Segítségünkre volt a cikk megírásában Zoltán (Keli), aki egy Brüsszelben élő magyar.

Homeworking, ahogy mi látjuk
Lépésröl lépésre

Homeworking, ahogy mi látjuk

Szerte a világon egyre többen választják a távmunkát, hiszen valódi win-win szituációt eredményez.

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat
Önkéntes

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat

Anita az elmúlt évek során alaposan megismerte és sikerrel ki is aknázta az ifjúsági és önkéntes programok nyújtotta lehetőségeket: tréningeken, konferenciákon vett részt, nyelvet tanult Franciaországban, gyakornoki pozíciót töltött be Bulgáriában, és munkájával segítette a Nemzeti Ifjúsági Tanács és az AEGEE nemzetközi diákszervezet budapesti antennájának működését.

Aktív egyetemi évei végeztével azonban, nem veszített korábban megszokott lendületéből, és hamarosan rátalált az Európai Önkéntes Szolgálatra.

Projektjéről, dolgos mindennapjairól és a kinti mindennapok viszontagságairól és örömeiről mesél most nektek interjújában.

Városok, ahol jó diáknak lenni
Top10

Városok, ahol jó diáknak lenni

Mi már tudjuk, hogy melyik az a 10 város, ahol diáknak lenni nagyon jó! És Te?

Balaton Sound MAX medvével
Utazási tanácsok

Balaton Sound MAX medvével

Kicsiny nagyszerű országunk háza tája nyaranta a fesztiváloktól hangos. Ha pedig július és Balaton, akkor már lassan tíz éve mindenkinek ez jut eszébe: Sound, Zamárdi. És olykor az is, hogy két koncert között hol hajtsuk álomra fejünket - vagy mit nézzünk meg a környéken. Ezekhez adunk néhány tippet.

Betegellátás külföldön
Interjúk

Betegellátás külföldön

Noémi 22 éves és 7 hónappal ezelőtt egy rögtönzött ötlet vezérelte külföldre, pontosabban először Angliába. Egy magyar cég utaztatta ki fesztiválokat takarítani és így beutazhatta majdnem egész Európát. Annyira belejött az utazgatásba, hogy azóta megjárta Dániát, Franciaországot és Máltát is. Azonban nem lehet minden felhőtlen, különböző betegségekkel is meggyűlt a baja. Most erről mesél nekünk.