Top10

10 lélegzetelállító hely, amit feltétlenül látnod kell!

Ha gondoltál már arra, hogy letérsz a jól ismert turista ösvényekről és megismerkedsz valami új, csodálatos dologgal, akkor ezt a listát neked találták ki. Tíz olyan helyet választottunk ki, amiről azt gondolnánk, hogy nem is a Földön található. Vigyázz, mert könnyen rabul ejtenek és nem ereszt majd a gondolat, hogy neked is fel kéne fedezni ezeket a helyeket.

Tianzi hegyek, Kína

Tianzi hegyek
© Tianzi

Szereted James Cameron Avatar című filmjét, de eddig eszedbe sem jutott, hogy tényleg létezhet? Van egy jó hírünk, Kínában megtalálod a választ. Ezek a magas vékony hegy szerű képződmények 380 millió évvel ezelőtt keletkeztek és formálódtak a víz alatt. Néhányuk eléri a tengerszint feletti 4000 méteres magasságot.

Pamukkale Hot Springs, Törökország

Pamukkale Hot Springs
© Pamukkale

A látványos Pamukkale melegforrások is több millió év alatt jöttek létre. A jeges és fagyos teraszoknak látszódó táj, korán sem annyira hideg, hiszen Törökország mediterrán éghajlatán csak a fehér mészkő játszadozik a képzeletünkkel.

Vaadhoo sziget, Maldív-szigetek

Vaadhoo sziget, Maldív-szigetek
© Vadhoo

Aki igazi csillagos élményre vágyik, annak kötelező felkeresnie a Vaadhoo szigetet. A napközben hagyományos strand este életre kel. A parányi tengeri mikrobák, az úgynevezett fitoplanktonok, egy egész galaxist festenek a partszakaszra. Kár lenne kihagyni!

Bigar vízesés, Románia

Bigar vízesés, Románia
© Adam Rifkin

Nem is hinnénk, de az egyik leggyönyörűbb vízesés a szomszédos Romániában található. A helyiek „Minis szurdok”-i csodaként emlegetett zuhatagát, egy 8 méter magas mohaképződmény teszik különlegessé. Ha már unjuk a híresebb vízeséseket, akkor mindenképp látogassunk el ide.

Skaftafell jégbarlang, Izland

Skaftafell jégbarlang, Izland
© Lara

A jeges kékség birodalma. A folyóvíz vájta mélyedésben bár mindig hideg van, de a csodálatos látvány mindenért kárpótol. A jég elnyeli az összes fényt, kivéve a kéket, mely ezt a hűvös hangulatot okozza. Egy kis hűsölésre ideális.

Salar de Uyuni, Bolívia

Salar de Uyuni, Bolívia
© Salar

Tükörmániás vagy? Itt egy hely a tökéletes szelfi elkészítéséhez. Ez a sós síkság még az őskori tavak egyesülésének eredménye, esős évszakban pedig a világ egyik legnagyobb tükreként funkcionál, még műholdak kalibrálásához is használják.

Fly gejzír, Nevada

Fly gejzír, Nevada
© Ken Lund

Ennek a gejzírnek érdekes formáját ásványi anyagok és algák adják, melyek egy fedetlen kút miatt otthonra leltek. Ilyen szökőforrás nincs még egy a világon, ez biztos!

Cenote Angelita vízalatti folyó, Mexikó

Cenote Angelita vízalatti folyó, Mexikó
© katiefania

Egy víznyelő, amely a dupla vagy semmi játékban is nyerne. Az édes esővíz és a sós tengervíz keveréke, melyek sűrűségbeli különbsége okozza ezt a jelenséget. A hidrogén- szulfátban bővelkedő víz lesüllyed és vékony kénhidrogén réteg keletkezik. Igazán mesebeli látvány.

Hidden Beach, Mexikó

Hidden Beach, Mexikó
© Hidden beach

Újabb mexikói különlegesség, a rejtett strand. Nem is hinnénk, de ezt a csodálatos partot egy katonai robbantás hozta létre az 1900-as évek elején. Egy hátránya viszont van, mivel a környező szigetek természetvédelmi területek, így jórészt csak úszással közelíthető meg egy ötven láb hosszú alagúton keresztül.

Roraima-hegy, Dél-Amerika

Hidden Beach, Mexikó
© Mount Roraima

Bár úgy tűnhet, de nem, ez itt nem a világvége. A tektonikus aktivitás 2 milliárd évvel ezelőtt emelte a magasba ezt a hegységet, tehát az egyik legrégebbi hegységek közé sorolható. Különlegessége, hogy szinte lehetetlen megmászni függőleges szikláinak és vízeséseinek köszönhetően.

Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkekről, akkor nyomj egy like-ot a Külföldre mennék Facebook oldalára!

Szólj hozzá!
Külföldre mentem

Olvasóink történetei

 • Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Fruzsina vagyok, az Európai Olimpiai Bizottság (EOB) Európai Uniós irodájának az irodavezetője. Én vezetem az iroda teljes könyvelési folyamatait, intézem az adminisztrációs dolgokat, illetve a céges események szervezésében veszek részt.

  Fruzsi
 • Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  2014 januárjár: az AIESEC hallgatói szervezetében végzett aktív munkámért elismerésben részesítettek; majdnem ingyen kaptam egy nagy lehetőséget. Az úti cél nem lehetett más, csak Ázsia, ahonnan is barátokat szereztem, tehát ok az volt bőven.

  Lázár Gergely
További történetek >>>
Brüsszelbe mennék – pro és kontra
Pro és kontra

Brüsszelbe mennék – pro és kontra

Szemügyre vesszük mindazokat a fontos szempontokat, amelyek segítenek tájékozódni abban, hogy milyen is a belga fővárosban élni. A megszokott szempontok mentén haladtunk: megélhetés, havi kiadások, közlekedés, munkaerőpiac és egészségügy, a város kultúrája. Segítségünkre volt a cikk megírásában Zoltán (Keli), aki egy Brüsszelben élő magyar.

Homeworking, ahogy mi látjuk
Lépésröl lépésre

Homeworking, ahogy mi látjuk

Szerte a világon egyre többen választják a távmunkát, hiszen valódi win-win szituációt eredményez.

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat
Önkéntes

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat

Anita az elmúlt évek során alaposan megismerte és sikerrel ki is aknázta az ifjúsági és önkéntes programok nyújtotta lehetőségeket: tréningeken, konferenciákon vett részt, nyelvet tanult Franciaországban, gyakornoki pozíciót töltött be Bulgáriában, és munkájával segítette a Nemzeti Ifjúsági Tanács és az AEGEE nemzetközi diákszervezet budapesti antennájának működését.

Aktív egyetemi évei végeztével azonban, nem veszített korábban megszokott lendületéből, és hamarosan rátalált az Európai Önkéntes Szolgálatra.

Projektjéről, dolgos mindennapjairól és a kinti mindennapok viszontagságairól és örömeiről mesél most nektek interjújában.

Városok, ahol jó diáknak lenni
Top10

Városok, ahol jó diáknak lenni

Mi már tudjuk, hogy melyik az a 10 város, ahol diáknak lenni nagyon jó! És Te?

Balaton Sound MAX medvével
Utazási tanácsok

Balaton Sound MAX medvével

Kicsiny nagyszerű országunk háza tája nyaranta a fesztiváloktól hangos. Ha pedig július és Balaton, akkor már lassan tíz éve mindenkinek ez jut eszébe: Sound, Zamárdi. És olykor az is, hogy két koncert között hol hajtsuk álomra fejünket - vagy mit nézzünk meg a környéken. Ezekhez adunk néhány tippet.

Betegellátás külföldön
Interjúk

Betegellátás külföldön

Noémi 22 éves és 7 hónappal ezelőtt egy rögtönzött ötlet vezérelte külföldre, pontosabban először Angliába. Egy magyar cég utaztatta ki fesztiválokat takarítani és így beutazhatta majdnem egész Európát. Annyira belejött az utazgatásba, hogy azóta megjárta Dániát, Franciaországot és Máltát is. Azonban nem lehet minden felhőtlen, különböző betegségekkel is meggyűlt a baja. Most erről mesél nekünk.