Utazási tanácsok

Külföldi fesztiváltippek a nyár második felére

Már javában tombol a nyár, de ne aggódjatok, még bőven van idő a kikapcsolódásra. Összeállítottunk nektek egy szuper listát a legkülönbözőbb külföldi fesztiválokból, ha kedvet kaptok valamelyikhez, még nem késő nekivágni!

Open’er fesztivál

A fesztivál különlegessége a helyszín, mely egy reptér Lengyelországban. Három színpaddal várják a közönséget, igazán széles zenei palettával. Fellép többek közt Chet Faker, a Disclosure és Die Antwoord is.

Július 1-4 Gdynia-Kosakowo reptér, Lengyelország

World Bodypainting Festival

Bár a név magában foglalja miről is szól ez a pár nap, sok meglepetésben lehet részünk a fesztivál során. Természetesen a zene is fontos szerepet kap a programban.

Július 3-5, Portschach, Ausztria

Ágitagueda művészeti fesztivál

A Portugáliában megrendezett két hónapos fesztivál leglátványosabb része az esernyőkkel feldíszített utcák tucatjai. Bár maga a fesztivál már régóta létezik, az esernyőket még csak harmadik éve lógatják fel dekorációként.

július 1- szeptember 30

Træna Fesztivál

Norvégia egyik legkisebb községei közé tartozik Træna, mindössze ötszáz fős lakosságával. Ez az ötszáz fő szervezi a várost és a norvég zenét népszerűsítő fesztivált. Barátságos és természetközeli programlehetőség, Husøya és Sanna szigetén.

Július 9-11 Træna, Norvégia

Exit fesztivál

Idén lesz a 15. Exit fesztivál, mely a Szerbiában lévő Péterváradi erődnél kerül megrendezésre. Kelet-Európa legnagyobb zenei fesztiválja, csodálatos környezetben, 400 fellépővel, 20 helyszínen várja az odalátogatókat. Budapestről viszonylag gyorsan és könnyen megközelíthető, 4 óra autóval, vagy 6 vonattal.

Július 9-12. Szerbia

Exit adventure - Sun dance fesztivál

2014-ben az Exit szervezőbrigádja új ötlettel állt elő, így született meg a fesztivál kistestvére a Sun Dance fesztivál, és létrejött az Exit adventure bulisorozat. A helyszín ezúttal Montenegró, a budvai tengerpart, közvetlenül az Exit után pár nappal.

Július 15-18, Budva, Montenegró

Sörösdoboz regatta

Darwinban minden évben megrendezésre kerül ez a rendhagyó regatta, melyben a hajók sörözdobozokból épülnek fel. Az ígéretes építményeknek fele sajnos még az indulás előtt elsüllyed, de ez is izgalmas része a programnak: vajon ki tud egyáltalán elindulni a versenyen?

Július 12. Darwin, Ausztrália

Fringe Fesztivál

Ha szeretsz koncertekre, színházba járni, rajongsz a balettért esetleg az operáért, akkor itt a helyed. A legnagyobb művészeti fesztivál több, mint 3000 különböző műsorral készül közel 50 országból a minden év augusztusában megrendezett programra. Edinburghban önkénteskedett Kata is pár éve, részt vett többek között a Fringe szervezésében is. A vele készült interjúnkat itt olvashatjátok.

Augusztus 7-31. Edinburgh, Skócia

La Tomatina

A világ legnagyobb kajacsatáját paradicsommal vívják Buñolban, Spanyolországban. 2013-ban több, mint 40.000 fő vett részt a minden évben augusztus utolsó szerdáján megrendezett harcban. Ez a szám különösen nagy, ha Buñol lakosságával vetjük össze, mely csupán 9000 fő. Ettől kezdve 20.000 főben maximalizálták a fesztiválon résztvevők számát.

Augusztus 26, Buñol, Spanyolország

+1 Burning man

Semmiképpen sem maradhat ki a felsorolásból a Burning man, hisz valószínűleg a világ legőrültebb fesztiváljáról beszélünk, mely alatt egy konkrét város épül fel, majd semmisül meg. Korábban már írtunk róla hosszabban, cikkünket itt találjátok.

Augusztus 30 - szeptember 7. Black rock sivatag, Nevada

Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkekről, akkor nyomj egy like-ot a Külföldre mennék Facebook oldalára!

Szólj hozzá!
Külföldre mentem

Olvasóink történetei

 • Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Fruzsina vagyok, az Európai Olimpiai Bizottság (EOB) Európai Uniós irodájának az irodavezetője. Én vezetem az iroda teljes könyvelési folyamatait, intézem az adminisztrációs dolgokat, illetve a céges események szervezésében veszek részt.

  Fruzsi
 • Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  2014 januárjár: az AIESEC hallgatói szervezetében végzett aktív munkámért elismerésben részesítettek; majdnem ingyen kaptam egy nagy lehetőséget. Az úti cél nem lehetett más, csak Ázsia, ahonnan is barátokat szereztem, tehát ok az volt bőven.

  Lázár Gergely
További történetek >>>
Brüsszelbe mennék – pro és kontra
Pro és kontra

Brüsszelbe mennék – pro és kontra

Szemügyre vesszük mindazokat a fontos szempontokat, amelyek segítenek tájékozódni abban, hogy milyen is a belga fővárosban élni. A megszokott szempontok mentén haladtunk: megélhetés, havi kiadások, közlekedés, munkaerőpiac és egészségügy, a város kultúrája. Segítségünkre volt a cikk megírásában Zoltán (Keli), aki egy Brüsszelben élő magyar.

Homeworking, ahogy mi látjuk
Lépésröl lépésre

Homeworking, ahogy mi látjuk

Szerte a világon egyre többen választják a távmunkát, hiszen valódi win-win szituációt eredményez.

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat
Önkéntes

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat

Anita az elmúlt évek során alaposan megismerte és sikerrel ki is aknázta az ifjúsági és önkéntes programok nyújtotta lehetőségeket: tréningeken, konferenciákon vett részt, nyelvet tanult Franciaországban, gyakornoki pozíciót töltött be Bulgáriában, és munkájával segítette a Nemzeti Ifjúsági Tanács és az AEGEE nemzetközi diákszervezet budapesti antennájának működését.

Aktív egyetemi évei végeztével azonban, nem veszített korábban megszokott lendületéből, és hamarosan rátalált az Európai Önkéntes Szolgálatra.

Projektjéről, dolgos mindennapjairól és a kinti mindennapok viszontagságairól és örömeiről mesél most nektek interjújában.

Városok, ahol jó diáknak lenni
Top10

Városok, ahol jó diáknak lenni

Mi már tudjuk, hogy melyik az a 10 város, ahol diáknak lenni nagyon jó! És Te?

Balaton Sound MAX medvével
Utazási tanácsok

Balaton Sound MAX medvével

Kicsiny nagyszerű országunk háza tája nyaranta a fesztiváloktól hangos. Ha pedig július és Balaton, akkor már lassan tíz éve mindenkinek ez jut eszébe: Sound, Zamárdi. És olykor az is, hogy két koncert között hol hajtsuk álomra fejünket - vagy mit nézzünk meg a környéken. Ezekhez adunk néhány tippet.

Betegellátás külföldön
Interjúk

Betegellátás külföldön

Noémi 22 éves és 7 hónappal ezelőtt egy rögtönzött ötlet vezérelte külföldre, pontosabban először Angliába. Egy magyar cég utaztatta ki fesztiválokat takarítani és így beutazhatta majdnem egész Európát. Annyira belejött az utazgatásba, hogy azóta megjárta Dániát, Franciaországot és Máltát is. Azonban nem lehet minden felhőtlen, különböző betegségekkel is meggyűlt a baja. Most erről mesél nekünk.