Ahová nőként veszélyes egyedül utazni!

Egyedül nemcsak férfiként kihívás utazni, de nőként bizonyos helyekre kifejezetten nem ajánlott. Az International Women’s Travel Center által összeállított 16 városból álló lista olyan helyeket tartalmaz, amelyek első hallásra talán nem tűnnek olyan veszélyesnek, de a hölgyeknek mégsem tanácsos egyedül odautaznia. Viszont még mielőtt elkezdenénk visszamondani a repülőjegyeinket, eláruljuk, vannak helyek, ahova bátran utazhatunk egymagunk is. Persze párosan nyilván izgalmasabb!

Az International Women’s Travel Center oldal társtulajdonosa, Julie Kreutzer tényleg megdöbbentőnek tartja, bizonyos helyek mennyire nem biztonságosak és mennyire barátságtalanok a hölgyek számára. Elmondása szerint a mai napig léteznek olyan térségek, ahova nők még mindig nem utazhatnak be egyedül. Azt persze nem szabad elfelejteni, hogy alapvetően a legtöbb országban/városban a helyiek barátságosak a turistákkal, mégis érdemes utazásunk előtt tájékozódni.

veszélyes országok © martinak15

A női magazinok legnagyobb hibája, hogy olyan dolgokra hívja fel a figyelmet a nyaralással kapcsolatban, mint “milyen legyen a rúzsod színe, bőröndödbe hogyan applikáld bele ruháidat”, ezek mellett viszont érdemes lenne a veszélyeket is közölni.

És nem a nők riogatása miatt! A Közel-Keletre utazni nyilván teljesen más, mint a Kanári-szigeteken nyaralni. A lista kevésbé meglepő elemei India, Moszkva és Kolumbia, emellett a legveszélyesebb városok közé sorolták Londont és New York-ot is.

A 16 legveszélyesebb város a világon

 1. Bogota, Kolumbia
 2. Mexikóváros, Mexikó
 3. Lima, Peru
 4. Új-Delhi, India
 5. Jakarta, Indonézia
 6. Buenos Aires, Argentína
 7. Kuala Lumpur, Malajzia
 8. Bangkok, Thaiföld
 9. Moszkva, Oroszország
 10. Manila, Fülöp-Szigetek
 11. Párizs, Franciaország
 12. Szöul, Dél-Korea
 13. London, Nagy-Britannia
 14. Peking, Kína
 15. Tokió, Japán
 16. New York, Amerikai Egyesült Államok

Természetesen emellett vannak olyan helyek is, ahova nyugodtan utazhatunk egymagunk is, ha épp úgy hozza kedvünk. Ezek a városok azok, ahol a világon a legalacsonyabb a bűnözési ráta.

A 10 legbiztonságosabb város a világon

 1. Koppenhága, Dánia
 2. Ottawa, Kanada
 3. Auckland, Új-Zéland
 4. Helsinki, Finnország
 5. Hilo, Hawaii
 6. Perth, Ausztrália
 7. Oslo, Norvégia
 8. Setubal, Portugália
 9. Malmö, Svédország
 10. Marseille, Franciaország

A legjobb tanács utazás előtt feltenni a következő kérdéseket magunknak. “Végig sétálnék - e ott az utcán éjszaka?”, “Lesz- e valaki velem?”, “Van- e ott ismerősöm, vagy bárki, akihez fordulhatok baj esetén?” Ha ezek közül legalább egyre igennel válaszoltunk, akkor bátran elindulhatunk egyedül is.

Ha pedig kevésbé vagyunk paranoiásak, akkor ezeket mellőzve is bátran utazhatunk!

Forrás

Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkekről, akkor nyomj egy like-ot a Külföldre mennék Facebook oldalára!

Szólj hozzá!
Külföldre mentem

Olvasóink történetei

 • Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Fruzsina vagyok, az Európai Olimpiai Bizottság (EOB) Európai Uniós irodájának az irodavezetője. Én vezetem az iroda teljes könyvelési folyamatait, intézem az adminisztrációs dolgokat, illetve a céges események szervezésében veszek részt.

  Fruzsi
 • Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  2014 januárjár: az AIESEC hallgatói szervezetében végzett aktív munkámért elismerésben részesítettek; majdnem ingyen kaptam egy nagy lehetőséget. Az úti cél nem lehetett más, csak Ázsia, ahonnan is barátokat szereztem, tehát ok az volt bőven.

  Lázár Gergely
További történetek >>>
Brüsszelbe mennék – pro és kontra
Pro és kontra

Brüsszelbe mennék – pro és kontra

Szemügyre vesszük mindazokat a fontos szempontokat, amelyek segítenek tájékozódni abban, hogy milyen is a belga fővárosban élni. A megszokott szempontok mentén haladtunk: megélhetés, havi kiadások, közlekedés, munkaerőpiac és egészségügy, a város kultúrája. Segítségünkre volt a cikk megírásában Zoltán (Keli), aki egy Brüsszelben élő magyar.

Homeworking, ahogy mi látjuk
Lépésröl lépésre

Homeworking, ahogy mi látjuk

Szerte a világon egyre többen választják a távmunkát, hiszen valódi win-win szituációt eredményez.

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat
Önkéntes

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat

Anita az elmúlt évek során alaposan megismerte és sikerrel ki is aknázta az ifjúsági és önkéntes programok nyújtotta lehetőségeket: tréningeken, konferenciákon vett részt, nyelvet tanult Franciaországban, gyakornoki pozíciót töltött be Bulgáriában, és munkájával segítette a Nemzeti Ifjúsági Tanács és az AEGEE nemzetközi diákszervezet budapesti antennájának működését.

Aktív egyetemi évei végeztével azonban, nem veszített korábban megszokott lendületéből, és hamarosan rátalált az Európai Önkéntes Szolgálatra.

Projektjéről, dolgos mindennapjairól és a kinti mindennapok viszontagságairól és örömeiről mesél most nektek interjújában.

Városok, ahol jó diáknak lenni
Top10

Városok, ahol jó diáknak lenni

Mi már tudjuk, hogy melyik az a 10 város, ahol diáknak lenni nagyon jó! És Te?

Balaton Sound MAX medvével
Utazási tanácsok

Balaton Sound MAX medvével

Kicsiny nagyszerű országunk háza tája nyaranta a fesztiváloktól hangos. Ha pedig július és Balaton, akkor már lassan tíz éve mindenkinek ez jut eszébe: Sound, Zamárdi. És olykor az is, hogy két koncert között hol hajtsuk álomra fejünket - vagy mit nézzünk meg a környéken. Ezekhez adunk néhány tippet.

Betegellátás külföldön
Interjúk

Betegellátás külföldön

Noémi 22 éves és 7 hónappal ezelőtt egy rögtönzött ötlet vezérelte külföldre, pontosabban először Angliába. Egy magyar cég utaztatta ki fesztiválokat takarítani és így beutazhatta majdnem egész Európát. Annyira belejött az utazgatásba, hogy azóta megjárta Dániát, Franciaországot és Máltát is. Azonban nem lehet minden felhőtlen, különböző betegségekkel is meggyűlt a baja. Most erről mesél nekünk.