Új célpontok és légitársaságok a Budapest Airportnál!

Három új légitársaság jelenik meg Magyarországon, valamint kilenc új desztináció közül választhatnak a repülni vágyók. Mostantól Lisszabon, Montreal, Toronto és Athén is karnyújtásnyira kerül hozzánk. De ha az nem is, legalább egy átszállással elérhetővé válnak. Azért ez nem mindegy!

A tavaly rekordforgalmat – csaknem 9,15 millió utas – bonyolító Budapest Airport 2015-ben tovább fejlődik, márciusától folyamatosan elkezdi bővíteni kínálatot, így a nyári időszakra kilenc új célállomás kerül fel a palettára.

Ráadásul a már meglévő légitársaságok is folyamatosan növelik a kapacitásukat, ennek értelmében a Wizz Air a tervek szerint május 15.-én forgalomba állítja, sorrendben a kilencedik Airbus A320-asát, így 15%-al emelkedhet az utasforgalma. Ennél a légitársaságnál négy új várossal bővül az amúgy is széles kínálat. Március végétől eljuthatunk Lisszabon, a hollandiai Maastrichtba, esetleg Szardínia ősi városába Algheroba, valamint a magyarok által már évek óta előszeretettel látogatott egyiptomi Hurghadaba. Emellett 17 további járatuk sűrítését is bejelentették.

Mivel a légitársaság oldalán már le lehet foglalni a helyeket ezekre a járatokra, megnéztük júniusban oda-vissza hány forintért utazhatunk majd. Próbáltuk a legolcsóbb variációkat kiválasztani.

Az új légitársaságok közül, a spanyol Vueling egyrészt felújítja barcelonai járatát, valamint mostantól a Róma Fiumicino velük is elérhetővé válik, ráadásul átlagban heti négy alkalommal. Szintén spanyol visszatérő az Iberia, illetve leányvállalata az Iberia Express, ők heti hét járatot indítanak Madrid és Budapest között júliustól, a nyári szezonban. Utóbbival nagyjából 160 euróért ingázhatunk majd.

Ugyancsak visszatérő társaság a SAS, akik március végétől heti négy alkalommal közlekednek a magyar főváros és Stockholm Arlanda repülőtere között. Nem feltétlenül velük lesz a legolcsóbb repülni (kb. 300 euró az út), de abban biztosak vagyunk, egy fapados társaságnál többet nyújtanak.

A legnagyobb dobásnak mégis az Air Transat Montrealt, Torontót és Budapestet összekötő Airbus A330-as járata ígérkezik, amely június 18-án indul először, utána pedig heti rendszerességgel közlekedik.

A felmérések szerint ennél jóval nagyobb igény mutatkoznak egy ilyen és ehhez hasonló járatra, ám egyelőre ennek kell örülnünk. Na meg annak, hogy újra közvetlen összeköttetésünk van Észak-Amerikával. Az út oda-vissza 600 euró körül mozog majd.

Ha valaki Kanadába tervezi a letelepedést, annak ezúton ajánlanánk 'kanadai munkavállalás lépésről-lépésre' cikkünket.

Jost Lammers a Budapest Airport vezérigazgatója így nyilatkozott a járat beindításáról:
„Minden előzetes piacfelmérés azt mutatja, hogy az észak-amerikai piacon hatalmas az igény erre a járatra, mind a turisták, mind pedig az üzleti utazók körében, úgyhogy biztos vagyok benne, hogy rövidesen sűríteni kell majd a járatokat.”

A budapesti utasszám emelkedését mi sem bizonyítja jobban, mint hogy idén közel 7100 üléssel növelték a férőhelyek számát a repülőgépeken. Csak a Wizz Air tavaly szeptemberre már 15 millió utast szállított a különböző desztonációi között, ami akkor 17%-os növekedést jelentett a cégnek. Ebből arra következtethetünk, hogy egyre többen választják a repülést, mit utazási alternatívát.

Úgy tűnik, a magyar légiközlekedés dinamikusan fejlődik?!

Légitársaság Úti cél Első járat Heti járatszám
Vueling Róma Március 27. 3
SAS Stockholm Arlanda Március 29. 4
Wizz Air Lisszabon Március 27. 2
Ryanair Athén 2015. eleje 4
Wizz Air Maastricht Május 15. 4
Wizz Air Hurghada Május 16. 1
Iberia (új) Madrid Június 2. 3
Wizz Air Alghero Június 15. 2
Air Transat (új) Montréal-Toronto Június 18. 1
Iberia Express (új) Madrid Július 18. 4

Forrás

Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkekről, akkor nyomj egy like-ot a Külföldre mennék Facebook oldalára!

Szólj hozzá!
Külföldre mentem

Olvasóink történetei

 • Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Fruzsina vagyok, az Európai Olimpiai Bizottság (EOB) Európai Uniós irodájának az irodavezetője. Én vezetem az iroda teljes könyvelési folyamatait, intézem az adminisztrációs dolgokat, illetve a céges események szervezésében veszek részt.

  Fruzsi
 • Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  2014 januárjár: az AIESEC hallgatói szervezetében végzett aktív munkámért elismerésben részesítettek; majdnem ingyen kaptam egy nagy lehetőséget. Az úti cél nem lehetett más, csak Ázsia, ahonnan is barátokat szereztem, tehát ok az volt bőven.

  Lázár Gergely
További történetek >>>
Brüsszelbe mennék – pro és kontra
Pro és kontra

Brüsszelbe mennék – pro és kontra

Szemügyre vesszük mindazokat a fontos szempontokat, amelyek segítenek tájékozódni abban, hogy milyen is a belga fővárosban élni. A megszokott szempontok mentén haladtunk: megélhetés, havi kiadások, közlekedés, munkaerőpiac és egészségügy, a város kultúrája. Segítségünkre volt a cikk megírásában Zoltán (Keli), aki egy Brüsszelben élő magyar.

Homeworking, ahogy mi látjuk
Lépésröl lépésre

Homeworking, ahogy mi látjuk

Szerte a világon egyre többen választják a távmunkát, hiszen valódi win-win szituációt eredményez.

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat
Önkéntes

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat

Anita az elmúlt évek során alaposan megismerte és sikerrel ki is aknázta az ifjúsági és önkéntes programok nyújtotta lehetőségeket: tréningeken, konferenciákon vett részt, nyelvet tanult Franciaországban, gyakornoki pozíciót töltött be Bulgáriában, és munkájával segítette a Nemzeti Ifjúsági Tanács és az AEGEE nemzetközi diákszervezet budapesti antennájának működését.

Aktív egyetemi évei végeztével azonban, nem veszített korábban megszokott lendületéből, és hamarosan rátalált az Európai Önkéntes Szolgálatra.

Projektjéről, dolgos mindennapjairól és a kinti mindennapok viszontagságairól és örömeiről mesél most nektek interjújában.

Városok, ahol jó diáknak lenni
Top10

Városok, ahol jó diáknak lenni

Mi már tudjuk, hogy melyik az a 10 város, ahol diáknak lenni nagyon jó! És Te?

Balaton Sound MAX medvével
Utazási tanácsok

Balaton Sound MAX medvével

Kicsiny nagyszerű országunk háza tája nyaranta a fesztiváloktól hangos. Ha pedig július és Balaton, akkor már lassan tíz éve mindenkinek ez jut eszébe: Sound, Zamárdi. És olykor az is, hogy két koncert között hol hajtsuk álomra fejünket - vagy mit nézzünk meg a környéken. Ezekhez adunk néhány tippet.

Betegellátás külföldön
Interjúk

Betegellátás külföldön

Noémi 22 éves és 7 hónappal ezelőtt egy rögtönzött ötlet vezérelte külföldre, pontosabban először Angliába. Egy magyar cég utaztatta ki fesztiválokat takarítani és így beutazhatta majdnem egész Európát. Annyira belejött az utazgatásba, hogy azóta megjárta Dániát, Franciaországot és Máltát is. Azonban nem lehet minden felhőtlen, különböző betegségekkel is meggyűlt a baja. Most erről mesél nekünk.