Miért NEM utazik télen a magyar?

A magyar nem egy téli népség és ez meg is látszik a telelési szokásainkon. Többségünk inkább a meleg szobát választja vagy hódol az aktív téli pihenés lehetőségeinek? Most minden kiderül.

Történt, hogy decemberben a Travel Channel megbízta a Tárkit, hogy legyen olyan jó és kérdezze meg a magyarokat, merre utaznak majd télen. A felmérésből több érdekes adat is napvilágot látott, mi pedig ezekből szemezgettünk.

A megkérdezettek csupán 11%-a utazik általában telente, idén viszont már csak 9%-a van úton. A legnagyobb indok az otthon maradás mellett az, hogy a magyarok többsége, nyáron elkölti a pihenésre félretett pénzét, így télre már nem marad. A költségeket, mint okot egyébként 70% nevezte meg. Tegyük hozzá, hogy legtöbbünk ajándékokra, iskolakezdésre vagy épp már a következő nyaralásra gyűjt a téli hónapokban. A megkérdezettek 7%-ának viszont ideje sincs utazni.

Akadnak azonban szerencsésebb hazánk fiai és lányai is (a megkérdezettek 11%-a), akik két utat is bevállalnak. Ők minden bizonnyal a téli sportok kedvelői, vagy épp ellenkezőleg, a “egész évben nyár” országait keresik fel. Az utazók többsége a 50-100 ezer illetve a 100-200 ezer forint közötti utakra vállalkozik.

42% a szomszédos országokat választja, 59% viszont országon belül mozog többnyire. A belföldi utakat jellemzően a fiatalabb korosztály (19-39 évesek) kedveli.

Nézzük mivel tölti idejét az átlag magyar:

 • túra, kirándulás : 49%
 • városnézés: 40%
 • sí, snowboard: 39% (Sípályák közül Ausztria, Szlovákia, Magyarország a sorrend.)
 • kikapcsolódás, olvasás, séta: 33%
 • wellness: 28%

A válaszadók 21% mostanában már vissza is tért barátaival a külföldön töltött szilveszterről. Az ünnepekben egyébként a karácsonyi vásárok, a határmenti bevásárlóközpontok akciói, és a sport vonzotta a legtöbb magyart.

Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkekről, akkor nyomj egy like-ot a Külföldre mennék Facebook oldalára!

Szólj hozzá!
Külföldre mentem

Olvasóink történetei

 • Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Fruzsina vagyok, az Európai Olimpiai Bizottság (EOB) Európai Uniós irodájának az irodavezetője. Én vezetem az iroda teljes könyvelési folyamatait, intézem az adminisztrációs dolgokat, illetve a céges események szervezésében veszek részt.

  Fruzsi
 • Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  2014 januárjár: az AIESEC hallgatói szervezetében végzett aktív munkámért elismerésben részesítettek; majdnem ingyen kaptam egy nagy lehetőséget. Az úti cél nem lehetett más, csak Ázsia, ahonnan is barátokat szereztem, tehát ok az volt bőven.

  Lázár Gergely
További történetek >>>
Brüsszelbe mennék – pro és kontra
Pro és kontra

Brüsszelbe mennék – pro és kontra

Szemügyre vesszük mindazokat a fontos szempontokat, amelyek segítenek tájékozódni abban, hogy milyen is a belga fővárosban élni. A megszokott szempontok mentén haladtunk: megélhetés, havi kiadások, közlekedés, munkaerőpiac és egészségügy, a város kultúrája. Segítségünkre volt a cikk megírásában Zoltán (Keli), aki egy Brüsszelben élő magyar.

Homeworking, ahogy mi látjuk
Lépésröl lépésre

Homeworking, ahogy mi látjuk

Szerte a világon egyre többen választják a távmunkát, hiszen valódi win-win szituációt eredményez.

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat
Önkéntes

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat

Anita az elmúlt évek során alaposan megismerte és sikerrel ki is aknázta az ifjúsági és önkéntes programok nyújtotta lehetőségeket: tréningeken, konferenciákon vett részt, nyelvet tanult Franciaországban, gyakornoki pozíciót töltött be Bulgáriában, és munkájával segítette a Nemzeti Ifjúsági Tanács és az AEGEE nemzetközi diákszervezet budapesti antennájának működését.

Aktív egyetemi évei végeztével azonban, nem veszített korábban megszokott lendületéből, és hamarosan rátalált az Európai Önkéntes Szolgálatra.

Projektjéről, dolgos mindennapjairól és a kinti mindennapok viszontagságairól és örömeiről mesél most nektek interjújában.

Városok, ahol jó diáknak lenni
Top10

Városok, ahol jó diáknak lenni

Mi már tudjuk, hogy melyik az a 10 város, ahol diáknak lenni nagyon jó! És Te?

Balaton Sound MAX medvével
Utazási tanácsok

Balaton Sound MAX medvével

Kicsiny nagyszerű országunk háza tája nyaranta a fesztiváloktól hangos. Ha pedig július és Balaton, akkor már lassan tíz éve mindenkinek ez jut eszébe: Sound, Zamárdi. És olykor az is, hogy két koncert között hol hajtsuk álomra fejünket - vagy mit nézzünk meg a környéken. Ezekhez adunk néhány tippet.

Betegellátás külföldön
Interjúk

Betegellátás külföldön

Noémi 22 éves és 7 hónappal ezelőtt egy rögtönzött ötlet vezérelte külföldre, pontosabban először Angliába. Egy magyar cég utaztatta ki fesztiválokat takarítani és így beutazhatta majdnem egész Európát. Annyira belejött az utazgatásba, hogy azóta megjárta Dániát, Franciaországot és Máltát is. Azonban nem lehet minden felhőtlen, különböző betegségekkel is meggyűlt a baja. Most erről mesél nekünk.