Utazási tanácsok

Az olcsóbb repülőjegy trükkje

Vannak, akik imádják, mások irtóznak tőle és ki nem állhatják, mégis emberek milliói választják elsődleges közlekedési eszközüknek a repülőgépet, hiszen gyors, kényelmes, alacsony kockázatú és a kilátás pazar. Ha követed pár tippünket, akár olcsóbbá is válhat utazásod!

olcsó repülőjegy
© William Cho

Az első és legfontosabb

Minden szempontból akkor tudunk a legtöbbet spórolni, ha már előrelátóan, időben lefoglaljuk a jegyünket. Ezt érdemes akár fél évvel korábban megtenni. Akinek pedig mindegy, hogy mikor utazik és szeretne spórolni az last minute ajánlatokra is vadászhat, bár ez kissé időigényes lehet, és informálódni kell, melyek a valóban olcsó lehetőségek, ám az akciós jegyekért cserébe megéri a fáradozást. Főszezonokban viszont számítsunk emelkedő díjakra.

Hétköznap olcsóbb

A legtöbb ember hétvégén indul útnak, pedig kedvezőbb ajánlatokkal találkoznának hétköznap. Általában szombat a turnusváltás napja, így jellemzően hét elején és végén szinte mindenhol nagyobb a kereslet. Legolcsóbbaknak a keddi, szerdai járatok ígérkeznek.

olcsó repülőjegy
© Teruhide Tomori

Légitársaság, más és más

Normál helyzetben mindenki az egyszerűbb módot választja és az oda utat illetve a visszautat is ugyanazzal a céggel biztosítja. Ez egyrészt kényelmes, másrészt viszont drágább. Akár utazásunk felét is megspórolhatjuk azzal, ha körültekintően választunk és nem ragaszkodunk ugyanahhoz a társasághoz. Számos olyan weboldal létezik már ahol kényelmesen keresgélhetünk az ajánlatok között mint az Expedia és a Travelocity ahol jegyünk mellé más ajánlatot is választhatunk kedvezményesen. A legegyszerűbb pedig a Kayak, ami automatikusan listázza a legkedvezőbb ajánlatokat. Remek weboldal tippeket találhat még itt.

Kis reptér, olcsóbb jegy

Nem is gondolnánk, de azon is spórolhatunk, ha egy kisebb reptérre érkező járatot választunk. A nagyobb repterek jóval többet tesznek zsebre a több járat miatt, viszont a közelükben található kisebb repülőterek olcsóságukkal fel tudják venni a versenyt. Ha nem az egyik nagyváros a célunk, nem kell feltétlenül ott landolnunk.

olcsó repülőjegy
© Laszlo Ilyes

Takarékosság telefonon is

Okostelefonunk ebben a témában is segítségünkre lehet, hiszen már számos utazással kapcsolatos alkalmazást használhatunk arra, hogy értesüljünk a kedvező ajánlatokról. Például a Skyscanner másodpercek alatt összehasonlítja több ezer légitársaság árait és megmutatja a legolcsóbbakat, tud magyarul és forintban is kifejezi magát.

Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkekről, akkor nyomj egy like-ot a Külföldre mennék Facebook oldalára!

Szólj hozzá!
Külföldre mentem

Olvasóink történetei

 • Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Fruzsina vagyok, az Európai Olimpiai Bizottság (EOB) Európai Uniós irodájának az irodavezetője. Én vezetem az iroda teljes könyvelési folyamatait, intézem az adminisztrációs dolgokat, illetve a céges események szervezésében veszek részt.

  Fruzsi
 • Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  2014 januárjár: az AIESEC hallgatói szervezetében végzett aktív munkámért elismerésben részesítettek; majdnem ingyen kaptam egy nagy lehetőséget. Az úti cél nem lehetett más, csak Ázsia, ahonnan is barátokat szereztem, tehát ok az volt bőven.

  Lázár Gergely
További történetek >>>
Brüsszelbe mennék – pro és kontra
Pro és kontra

Brüsszelbe mennék – pro és kontra

Szemügyre vesszük mindazokat a fontos szempontokat, amelyek segítenek tájékozódni abban, hogy milyen is a belga fővárosban élni. A megszokott szempontok mentén haladtunk: megélhetés, havi kiadások, közlekedés, munkaerőpiac és egészségügy, a város kultúrája. Segítségünkre volt a cikk megírásában Zoltán (Keli), aki egy Brüsszelben élő magyar.

Homeworking, ahogy mi látjuk
Lépésröl lépésre

Homeworking, ahogy mi látjuk

Szerte a világon egyre többen választják a távmunkát, hiszen valódi win-win szituációt eredményez.

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat
Önkéntes

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat

Anita az elmúlt évek során alaposan megismerte és sikerrel ki is aknázta az ifjúsági és önkéntes programok nyújtotta lehetőségeket: tréningeken, konferenciákon vett részt, nyelvet tanult Franciaországban, gyakornoki pozíciót töltött be Bulgáriában, és munkájával segítette a Nemzeti Ifjúsági Tanács és az AEGEE nemzetközi diákszervezet budapesti antennájának működését.

Aktív egyetemi évei végeztével azonban, nem veszített korábban megszokott lendületéből, és hamarosan rátalált az Európai Önkéntes Szolgálatra.

Projektjéről, dolgos mindennapjairól és a kinti mindennapok viszontagságairól és örömeiről mesél most nektek interjújában.

Városok, ahol jó diáknak lenni
Top10

Városok, ahol jó diáknak lenni

Mi már tudjuk, hogy melyik az a 10 város, ahol diáknak lenni nagyon jó! És Te?

Balaton Sound MAX medvével
Utazási tanácsok

Balaton Sound MAX medvével

Kicsiny nagyszerű országunk háza tája nyaranta a fesztiváloktól hangos. Ha pedig július és Balaton, akkor már lassan tíz éve mindenkinek ez jut eszébe: Sound, Zamárdi. És olykor az is, hogy két koncert között hol hajtsuk álomra fejünket - vagy mit nézzünk meg a környéken. Ezekhez adunk néhány tippet.

Betegellátás külföldön
Interjúk

Betegellátás külföldön

Noémi 22 éves és 7 hónappal ezelőtt egy rögtönzött ötlet vezérelte külföldre, pontosabban először Angliába. Egy magyar cég utaztatta ki fesztiválokat takarítani és így beutazhatta majdnem egész Európát. Annyira belejött az utazgatásba, hogy azóta megjárta Dániát, Franciaországot és Máltát is. Azonban nem lehet minden felhőtlen, különböző betegségekkel is meggyűlt a baja. Most erről mesél nekünk.