Utazási tanácsok

Csak óvatosan az értékelésekkel!

Lassan szinte minden szobafoglalásunk a kiválasztott hotel értékeléseinek nézegetésével kezdődik, viszont az sem mindegy, hogy mi milyen visszajelzést adunk az adott helyről. A napokban felbukkant egy visszataszító hír, amely lényegesen megváltoztathatja a minősítési szokásainkat.

hotel értékelés © darkday

Történt ugyanis, hogy Jan és Tony Jenkinson a Blackpool-i Broadway Hotelben töltött egy éjszakát, de a szolgáltatás minősége nem teljesen felelt meg számukra (amiről videót is készítettek). Ennek oka például a melegvíz hiánya, a szétesett bútorzat, a málló tapéta, a függöny-szőnyeg-huzat hármas pedig szakadt és koszos volt. Élményeiket a Tripadvisor oldalon meg is osztották: “Mocskos, rohadt, ótvar nyomortanya, amit szerencsétlen hülyék üzemeltetnek.”

Ami két nappal ezután következett, arra ők sem számítottak. A hotel 100 fontot terhelt a foglalásnál megadott bankkártyájukra, mivel a foglalási szabályzatukban benne volt, hogy rossz értékelés esetén max. 100 fontot levonhatnak a vendégtől. A házaspár ezután panaszt tett a fogyasztóvédelemnél, így mára kikerült ez a passzus a szabályzatból.

A Broadway egyébként 146 “szörnyű” jellemzéssel rendelkezik jelenleg és olyan bejegyzésekkel mint: A reggeli undorító volt, az asztal és az evőeszközök mocskosak; A hálószoba penészes, az ágyakat ki kéne dobni, az egész helyet be kéne zárni. A reggelis személyzet Strongbow-t ivott kiszolgálás közben; Egy zokni volt az ágy alatt és cukorkák a folyosón; Mit is mondhatnék? Borzasztó. A mosdót nem tudtuk használni, ki kéne cserélni mindent és egy környezetegészségügyi vizsgálat is ráférne.

hotel értékelés © Kevin Dooley

Egészen hihetetlen, hogy egy szálloda pénzfizetési kötelezettséggel próbálja jobb belátásra bírni vendégeit. Bár a fenyegetés és a megvesztegetés már előfordul párszor, mint a New York-i Street Guest House-nál akik egy esküvő után 500 dolláros figyelmeztetés adtak az újdonsült párnak, ha a násznép esetleg negatív értékelést merne írni. Itt viszont visszafelé sült el a dolog és a Yelp oldalán, a lelkes felhasználók és trollok miatt, gyorsan 2 csillag alá esett a minősítés. A brit Cove Hotel pedig, a pozitív visszajelzésekre akart hatni úgy, hogy 10% kedvezményt ír jóvá a maximális pontokért. Ez sem volt jó ötlet, hiszen miután kiderült, egy jó kis felfüggesztést kaptak ajándékba.

Vannak olyan trükkös hotelek, amik saját fizetett kritikusokkal dolgoznak (mondjuk az a vendég, aki 1 hónap alatt 50 értékelést hagy, az hamar lebukik), mások fiktív szállodákkal próbálkoznak sikertelenül, hiszen a Tripadvisor kiszűri ezeket. Az oldal egyébként humorosan kezeli az olyan fiktív szállásokat, mint amit például a filmben szereplő Grand Hotel Budapest-nek hoztak létre.

hotel értékelés

Két azonos árú szállás esetén melyiket választjuk? Hát persze, hogy azt, amelyiknek jobb a visszajelzési mutatója. Szálláskeresésünk nem egyedi, ha egyből a kommenteket, bejegyzéseket, értékeléseket olvassuk el a kiválaszott hotelünk oldalán, hiszen a Market Metrix is rámutatott felmérésében, hogy 93%-a kíváncsi az utazóknak foglalás előtt a minősítésekre. Bátran írhatjuk le mi is a tapasztalatainkat, viszont az fent említett példák is mutatják, hogy mennyire észnél kell lenni a szabályzatokkal kapcsolatban, ha nem akarunk bonyodalmakat távozásunk után.

Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkekről, akkor nyomj egy like-ot a Külföldre mennék Facebook oldalára!

Szólj hozzá!
Külföldre mentem

Olvasóink történetei

 • Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Fruzsina vagyok, az Európai Olimpiai Bizottság (EOB) Európai Uniós irodájának az irodavezetője. Én vezetem az iroda teljes könyvelési folyamatait, intézem az adminisztrációs dolgokat, illetve a céges események szervezésében veszek részt.

  Fruzsi
 • Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  2014 januárjár: az AIESEC hallgatói szervezetében végzett aktív munkámért elismerésben részesítettek; majdnem ingyen kaptam egy nagy lehetőséget. Az úti cél nem lehetett más, csak Ázsia, ahonnan is barátokat szereztem, tehát ok az volt bőven.

  Lázár Gergely
További történetek >>>
Brüsszelbe mennék – pro és kontra
Pro és kontra

Brüsszelbe mennék – pro és kontra

Szemügyre vesszük mindazokat a fontos szempontokat, amelyek segítenek tájékozódni abban, hogy milyen is a belga fővárosban élni. A megszokott szempontok mentén haladtunk: megélhetés, havi kiadások, közlekedés, munkaerőpiac és egészségügy, a város kultúrája. Segítségünkre volt a cikk megírásában Zoltán (Keli), aki egy Brüsszelben élő magyar.

Homeworking, ahogy mi látjuk
Lépésröl lépésre

Homeworking, ahogy mi látjuk

Szerte a világon egyre többen választják a távmunkát, hiszen valódi win-win szituációt eredményez.

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat
Önkéntes

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat

Anita az elmúlt évek során alaposan megismerte és sikerrel ki is aknázta az ifjúsági és önkéntes programok nyújtotta lehetőségeket: tréningeken, konferenciákon vett részt, nyelvet tanult Franciaországban, gyakornoki pozíciót töltött be Bulgáriában, és munkájával segítette a Nemzeti Ifjúsági Tanács és az AEGEE nemzetközi diákszervezet budapesti antennájának működését.

Aktív egyetemi évei végeztével azonban, nem veszített korábban megszokott lendületéből, és hamarosan rátalált az Európai Önkéntes Szolgálatra.

Projektjéről, dolgos mindennapjairól és a kinti mindennapok viszontagságairól és örömeiről mesél most nektek interjújában.

Városok, ahol jó diáknak lenni
Top10

Városok, ahol jó diáknak lenni

Mi már tudjuk, hogy melyik az a 10 város, ahol diáknak lenni nagyon jó! És Te?

Balaton Sound MAX medvével
Utazási tanácsok

Balaton Sound MAX medvével

Kicsiny nagyszerű országunk háza tája nyaranta a fesztiváloktól hangos. Ha pedig július és Balaton, akkor már lassan tíz éve mindenkinek ez jut eszébe: Sound, Zamárdi. És olykor az is, hogy két koncert között hol hajtsuk álomra fejünket - vagy mit nézzünk meg a környéken. Ezekhez adunk néhány tippet.

Betegellátás külföldön
Interjúk

Betegellátás külföldön

Noémi 22 éves és 7 hónappal ezelőtt egy rögtönzött ötlet vezérelte külföldre, pontosabban először Angliába. Egy magyar cég utaztatta ki fesztiválokat takarítani és így beutazhatta majdnem egész Európát. Annyira belejött az utazgatásba, hogy azóta megjárta Dániát, Franciaországot és Máltát is. Azonban nem lehet minden felhőtlen, különböző betegségekkel is meggyűlt a baja. Most erről mesél nekünk.