Utazási tanácsok

5 ok, hogy miért ne menj Phuketre

Phuket, Pattaya, Boracay, Bali, biztos mindenki számára ismerősen hangzanak ezek az ázsiai top-desztinációk, sőt a hideg közeledtével talán azon is elgondolkodtatok, hogy ellátogassatok valamelyikre. És ha azt mondom, hogy Ko Tao, Lombok, Ko Rong Samloem? Erre biztos nem kapjátok fel annyian a fejeteket, most mégis felsorakoztatnék 5 érvet amellett, hogy a mainstream tengerpartok helyett miért inkább a kulisszák mögé nézzetek be.

ázsiai nyaralás

1. Árak

Ázsiáról még mindig az a hír járja, hogy Európánál és Amerikánál jelentősen olcsóbb, az elmúlt években mégis az vehető észre, hogy ahol a fizetőképes kereslet megjelent (főként angol, német, orosz turisták), ott az árak is felmentek. Általánosságban elmondható, hogy manapság már ezeken a helyeken is egy felkapottabb spanyol tengerpart áraival találkozunk, és aki nem nagyon szeret alkudozni annak bizony mélyen a pénztárcájába kell nyúlni. Ugyanakkor a kevésbé ismert helyeken az árak is alacsonyak maradtak, és ránk nézve sem a bunkó turista sztereotípiája ugrik be a helyieknek, hanem örülnek, hogy ellátogatnak hozzájuk.

2. Walk-in

Miért foglalnánk le előre egy szállást, mikor helyben is kiválaszthatjuk a nekünk megfelelőt, vagy akár egy helyinél is megszállhatunk minimális összegből? Ahol sok a turista, kevés a vendégszoba, így besétálva egy hostelbe nem biztos, hogy lesz szabad ágy. Egy kevésbé látogatott helyen viszont biztosan útbaigazít minket valaki, vagy akár azt is felajánlja, hogy megszálljunk nála.

3. Élővilág

Ugyan az ázsiai üdülőhelyek méltán világhírű tengerpartjaikról híresek, de ahol megnő a turizmus, ott az élővilág sem marad olyan, mint hajdanán. A legszebb merülő helyeket, vagy a vadon élő majmokat biztos nem a túlzsúfolt partokon fogjuk megtalálni.

ázsiai nyaralás

4. Helyi ételek

A legtöbb étterem Ázsiában úgy reklámozza magát, hogy autentikus helyi ételt kínálnak, a helyiek mégsem azt eszik. Számos vendéglátó egység már alkalmazkodott is az európai ízekhez, mivel sokan a nyaralók közül nem is akarnak újdonságokat kipróbálni. Így ha helyi különlegességre vágyunk maradjunk a street food bódéknál, vagy látogassunk el a szomszédos szigetre, és együnk együtt az ott élőkkel.

ázsiai nyaralás

5. Barátságok

Akik bejáratott nyaralóhelyekre mennek, valószínűleg azért teszik ezt, mert nem akarnak kiszakadni a komfortzónájukból, és szeretik, ha minden le van előre szervezve. Egy eldugott hostelben viszont sokszor csak a hasonszőrű utazókhoz fordulhatunk tanácsért, nem pedig az éjjel-nappal elérhető idegenvezetőhöz, és ez az ahol a barátságok kezdődnek.

Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkekről, akkor nyomj egy like-ot a Külföldre mennék Facebook oldalára!

Szólj hozzá!
Külföldre mentem

Olvasóink történetei

 • Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Fruzsina vagyok, az Európai Olimpiai Bizottság (EOB) Európai Uniós irodájának az irodavezetője. Én vezetem az iroda teljes könyvelési folyamatait, intézem az adminisztrációs dolgokat, illetve a céges események szervezésében veszek részt.

  Fruzsi
 • Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  2014 januárjár: az AIESEC hallgatói szervezetében végzett aktív munkámért elismerésben részesítettek; majdnem ingyen kaptam egy nagy lehetőséget. Az úti cél nem lehetett más, csak Ázsia, ahonnan is barátokat szereztem, tehát ok az volt bőven.

  Lázár Gergely
További történetek >>>
Brüsszelbe mennék – pro és kontra
Pro és kontra

Brüsszelbe mennék – pro és kontra

Szemügyre vesszük mindazokat a fontos szempontokat, amelyek segítenek tájékozódni abban, hogy milyen is a belga fővárosban élni. A megszokott szempontok mentén haladtunk: megélhetés, havi kiadások, közlekedés, munkaerőpiac és egészségügy, a város kultúrája. Segítségünkre volt a cikk megírásában Zoltán (Keli), aki egy Brüsszelben élő magyar.

Homeworking, ahogy mi látjuk
Lépésröl lépésre

Homeworking, ahogy mi látjuk

Szerte a világon egyre többen választják a távmunkát, hiszen valódi win-win szituációt eredményez.

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat
Önkéntes

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat

Anita az elmúlt évek során alaposan megismerte és sikerrel ki is aknázta az ifjúsági és önkéntes programok nyújtotta lehetőségeket: tréningeken, konferenciákon vett részt, nyelvet tanult Franciaországban, gyakornoki pozíciót töltött be Bulgáriában, és munkájával segítette a Nemzeti Ifjúsági Tanács és az AEGEE nemzetközi diákszervezet budapesti antennájának működését.

Aktív egyetemi évei végeztével azonban, nem veszített korábban megszokott lendületéből, és hamarosan rátalált az Európai Önkéntes Szolgálatra.

Projektjéről, dolgos mindennapjairól és a kinti mindennapok viszontagságairól és örömeiről mesél most nektek interjújában.

Városok, ahol jó diáknak lenni
Top10

Városok, ahol jó diáknak lenni

Mi már tudjuk, hogy melyik az a 10 város, ahol diáknak lenni nagyon jó! És Te?

Balaton Sound MAX medvével
Utazási tanácsok

Balaton Sound MAX medvével

Kicsiny nagyszerű országunk háza tája nyaranta a fesztiváloktól hangos. Ha pedig július és Balaton, akkor már lassan tíz éve mindenkinek ez jut eszébe: Sound, Zamárdi. És olykor az is, hogy két koncert között hol hajtsuk álomra fejünket - vagy mit nézzünk meg a környéken. Ezekhez adunk néhány tippet.

Betegellátás külföldön
Interjúk

Betegellátás külföldön

Noémi 22 éves és 7 hónappal ezelőtt egy rögtönzött ötlet vezérelte külföldre, pontosabban először Angliába. Egy magyar cég utaztatta ki fesztiválokat takarítani és így beutazhatta majdnem egész Európát. Annyira belejött az utazgatásba, hogy azóta megjárta Dániát, Franciaországot és Máltát is. Azonban nem lehet minden felhőtlen, különböző betegségekkel is meggyűlt a baja. Most erről mesél nekünk.