Utazási tanácsok

Lekésted a fapados járatod? Nem feltétlenül kell ám új jegyet venned!

Volt már veled olyan, hogy hiába szaladtál a reptérre, végül mégis lekésted a járatod, majd vehettél egy új repjegyet? Ugyan a légitársaságok nem verik nagy dobra, de létezik egy megoldás, amivel az új jegy megvásárlásánál olcsóbban felszállhatsz a következő járatra.

Erről kevesen tudnak, én sem hallottam a lehetőségről, ameddig el nem olvastam egy cikket a fapadosinfo oldalán. Persze ez nem azokra vonatkozik, akik el sem indultak otthonról és az ágyból fetrengve szeretnének csúsztatni.

fapados

A Wizz Air járatainál 60€-ért van lehetőségünk a következő járatra jegyet váltani, ha a repülőnk indulási idejéhez képest fél órán belüli csúszással jelezzük, hogy lemaradtunk. Ha időben kiértél reptérre, majd becsekkoltál és a váróban szerencsétlenül elbóbiskoltál, akkor sajnos nem vonatkozik rád ez a megoldás.

Az EasyJet-nél 80€ a ’rescue fare’, ami ugyan kicsit több, mint a Wizz-nél, de cserébe két egész órán keresztül él a lehetőség késés esetén. Szóval, ha még a zuhany alatt állunk, mikor már a rég a biztonsági kapunál kéne, akkor is érdemes kiindulni a reptérre, hogy spórolhassunk egy kis pénzt az új jegy vásárlása helyett.

A Ryanair-nél messze a legdrágább, 110€ ez a lehetőség, ráadásul csak egy órára szól ami ugyan jobb, mint a Wizz 30 perces türelmi ideje, de cserébe majdnem kétszer annyiba kerül. Ennyiért már nem is biztos, hogy érdemes sietni a reptérre, simán lehet, hogy olcsóbban kapsz jegyet bármely fapados járatra, mint ez a nagyjából 35.000 forintos díj.

Szerintem, ha valaki tényleg épp csak lecsúszik a járatáról, az nem szokott az indulási időhöz képest 30 percnél többet csúszni, szóval, ha így nézzük, akkor a Wizz Air-nél kapjuk erre a legkedvezőbb ajánlatot. A fapadosinfo.blog írása alapján viszont ők a legkevésbé fair társaság ebben a dologban, mert sehol nem tüntetik fel az erre vonatkozó információkat, míg a másik két légitársaság igen. (Tegyük hozzá, hogy ennek ellenére szerintem nem túl sokan tudnak a lehetőségről, szóval a Ryanair és az EasyJet sem hangoztatja olyan nagy lelkesedéssel a dolgot.)

Ha szeretnéd, hogy erről minél többen értesüljenek, és ne menjen rá az emberek gatyája pár perc késés miatt az új repjegy megvásárlására, akkor oszd meg ezt a cikket!

Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkekről, akkor nyomj egy like-ot a Külföldre mennék Facebook oldalára!

Szólj hozzá!
Külföldre mentem

Olvasóink történetei

 • Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Fruzsina vagyok, az Európai Olimpiai Bizottság (EOB) Európai Uniós irodájának az irodavezetője. Én vezetem az iroda teljes könyvelési folyamatait, intézem az adminisztrációs dolgokat, illetve a céges események szervezésében veszek részt.

  Fruzsi
 • Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  2014 januárjár: az AIESEC hallgatói szervezetében végzett aktív munkámért elismerésben részesítettek; majdnem ingyen kaptam egy nagy lehetőséget. Az úti cél nem lehetett más, csak Ázsia, ahonnan is barátokat szereztem, tehát ok az volt bőven.

  Lázár Gergely
További történetek >>>
Brüsszelbe mennék – pro és kontra
Pro és kontra

Brüsszelbe mennék – pro és kontra

Szemügyre vesszük mindazokat a fontos szempontokat, amelyek segítenek tájékozódni abban, hogy milyen is a belga fővárosban élni. A megszokott szempontok mentén haladtunk: megélhetés, havi kiadások, közlekedés, munkaerőpiac és egészségügy, a város kultúrája. Segítségünkre volt a cikk megírásában Zoltán (Keli), aki egy Brüsszelben élő magyar.

Homeworking, ahogy mi látjuk
Lépésröl lépésre

Homeworking, ahogy mi látjuk

Szerte a világon egyre többen választják a távmunkát, hiszen valódi win-win szituációt eredményez.

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat
Önkéntes

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat

Anita az elmúlt évek során alaposan megismerte és sikerrel ki is aknázta az ifjúsági és önkéntes programok nyújtotta lehetőségeket: tréningeken, konferenciákon vett részt, nyelvet tanult Franciaországban, gyakornoki pozíciót töltött be Bulgáriában, és munkájával segítette a Nemzeti Ifjúsági Tanács és az AEGEE nemzetközi diákszervezet budapesti antennájának működését.

Aktív egyetemi évei végeztével azonban, nem veszített korábban megszokott lendületéből, és hamarosan rátalált az Európai Önkéntes Szolgálatra.

Projektjéről, dolgos mindennapjairól és a kinti mindennapok viszontagságairól és örömeiről mesél most nektek interjújában.

Városok, ahol jó diáknak lenni
Top10

Városok, ahol jó diáknak lenni

Mi már tudjuk, hogy melyik az a 10 város, ahol diáknak lenni nagyon jó! És Te?

Balaton Sound MAX medvével
Utazási tanácsok

Balaton Sound MAX medvével

Kicsiny nagyszerű országunk háza tája nyaranta a fesztiváloktól hangos. Ha pedig július és Balaton, akkor már lassan tíz éve mindenkinek ez jut eszébe: Sound, Zamárdi. És olykor az is, hogy két koncert között hol hajtsuk álomra fejünket - vagy mit nézzünk meg a környéken. Ezekhez adunk néhány tippet.

Betegellátás külföldön
Interjúk

Betegellátás külföldön

Noémi 22 éves és 7 hónappal ezelőtt egy rögtönzött ötlet vezérelte külföldre, pontosabban először Angliába. Egy magyar cég utaztatta ki fesztiválokat takarítani és így beutazhatta majdnem egész Európát. Annyira belejött az utazgatásba, hogy azóta megjárta Dániát, Franciaországot és Máltát is. Azonban nem lehet minden felhőtlen, különböző betegségekkel is meggyűlt a baja. Most erről mesél nekünk.