A bolygó legütősebb horgászkalandjai

Az átlag magyar honpolgár ritkán engedhet meg magának 1-2 hétnél hosszabb külföldi tartózkodást, és a család többi tagja sem biztos, hogy örömmel venné, ha apa egész héten a vízparton ülne. Jelen összeállításban az egynapos programokra fókuszáltam, igaz ezekből igyekeztem a legütősebbeket kiválogatni:

A Nasszer-tó szörnyei – Egyiptom

5. 250 km2 felszínű Nasszer-tározó a föld egyik legnagyobb mesterséges tava.Mivel korábban ez egy szigorúan őrzött katonai terület volt(én pár éve horgásztam ott, és a tó felett folyamosan F-16-osok gyakorlatoztak), a horgászat csak nemrég vált lehetségessé. A tó páratlan adatottságainak köszönhetően egyedülállóan kapitális halak lakóhelye. Az egynapos programok ára 150-300$/fő, a csoport létszámának függvényében, bár ebből általában lehet alkudni (ha ügyesek vagyunk nem is keveset). Magyar irodák kínálnak egyhetes programokat is.

HillbillyHandfishin’ – harcsahorgászat kézzel – Oklahoma / Tenesse

Azt hiszem halfogásnak nincs ennél őrültebb, férfiasabb – és mivel maximum a horgász sérülhet meg– állatbarátabb módja. A módszer gyönyörűsége egyszerűségében rejlik: Egy csapat „redneck” derékig merül a vízbe és a lábával kitapogatja a méteres harcsák fészkét. Ezt követően a halat szájánál fogva puszta kézzel húzzák a felszínre. Állat és ember igazi test-test elleni küzdelme, 300$/fős áron.

harcsahorgászat kézzel

Marlinok, cápák, és vitorláshalak – Florida

A Miamitól északra, Fort Lauderdale az USA egyik legkedveltebb horgászterepe ahol 30-40 $/fő vehetünk részt csoportos horgásztúrán (10-15 fő), saját hajót 350- 1100 $-ért bérelhetünk. Én a csoportos lehetőséget választottam és a kifogott hal ára (nagy részét a kikötőben sikerült elpasszolni a túra üres kézzel távozó résztvevőinek) nagyjából fedezte a barátnőm és saját „beugróm” költségeit. A teljes hajós megoldást kínáló cégek közül sokan fogási garanciával dolgoznak, azaz, ha nem fogunk semmit nem is fizetünk (vagy csak a bérleti díj töredékét).

Florida

A világ legnagyobb édesvízi halai - Mekong

A 4350 km hosszú 6 országot érintő Mekong folyó a földkerekség legtutibb horgászparadicsoma. A világ legnagyobb édesvízi halai közül 3 faj is ezekben a vizekben él. Ha100 kilós sziámi pontyok, 150 kilós mekong harcsák, 2 méter átmérőjű édesvízi ráják, nem jelentenének elég vonzerőt, szinte a folyó teljes hosszában elképesztően gyönyörű, egzotikus tájakkal és rettentő sok látnivalóval (Vietnám úszópiacaitól a Kambodzsai Pók-faluig) találkozhatunk.

Az igazat megvallva nem vagyok egy őrülten nagy horgász – évente 2-3 nap tudok hódolni e szenvedélyemnek – azonban ha külföldön, jó pecás terep közelében járok, ritkán tudok ellenállni a csábításnak. Sajnos a pénztárcám és a családom tűrőképessége ritkán engedi meg, hogy egynél több napot töltsek a parton vagy egy csónakban bottal a kezemben, de az egy napos horgásztúrák jó alternatívák lehetnek családok, baráti társaságok számára is, ha meg akarják törni 1-2 hetes nyaralásunk „múzeumból ki - múzeumba be, strandra ki – strandról be” jellegét.

Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkekről, akkor nyomj egy like-ot a Külföldre mennék Facebook oldalára!

Szólj hozzá!
Külföldre mentem

Olvasóink történetei

 • Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Fruzsina vagyok, az Európai Olimpiai Bizottság (EOB) Európai Uniós irodájának az irodavezetője. Én vezetem az iroda teljes könyvelési folyamatait, intézem az adminisztrációs dolgokat, illetve a céges események szervezésében veszek részt.

  Fruzsi
 • Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  2014 januárjár: az AIESEC hallgatói szervezetében végzett aktív munkámért elismerésben részesítettek; majdnem ingyen kaptam egy nagy lehetőséget. Az úti cél nem lehetett más, csak Ázsia, ahonnan is barátokat szereztem, tehát ok az volt bőven.

  Lázár Gergely
További történetek >>>
Brüsszelbe mennék – pro és kontra
Pro és kontra

Brüsszelbe mennék – pro és kontra

Szemügyre vesszük mindazokat a fontos szempontokat, amelyek segítenek tájékozódni abban, hogy milyen is a belga fővárosban élni. A megszokott szempontok mentén haladtunk: megélhetés, havi kiadások, közlekedés, munkaerőpiac és egészségügy, a város kultúrája. Segítségünkre volt a cikk megírásában Zoltán (Keli), aki egy Brüsszelben élő magyar.

Homeworking, ahogy mi látjuk
Lépésröl lépésre

Homeworking, ahogy mi látjuk

Szerte a világon egyre többen választják a távmunkát, hiszen valódi win-win szituációt eredményez.

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat
Önkéntes

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat

Anita az elmúlt évek során alaposan megismerte és sikerrel ki is aknázta az ifjúsági és önkéntes programok nyújtotta lehetőségeket: tréningeken, konferenciákon vett részt, nyelvet tanult Franciaországban, gyakornoki pozíciót töltött be Bulgáriában, és munkájával segítette a Nemzeti Ifjúsági Tanács és az AEGEE nemzetközi diákszervezet budapesti antennájának működését.

Aktív egyetemi évei végeztével azonban, nem veszített korábban megszokott lendületéből, és hamarosan rátalált az Európai Önkéntes Szolgálatra.

Projektjéről, dolgos mindennapjairól és a kinti mindennapok viszontagságairól és örömeiről mesél most nektek interjújában.

Városok, ahol jó diáknak lenni
Top10

Városok, ahol jó diáknak lenni

Mi már tudjuk, hogy melyik az a 10 város, ahol diáknak lenni nagyon jó! És Te?

Balaton Sound MAX medvével
Utazási tanácsok

Balaton Sound MAX medvével

Kicsiny nagyszerű országunk háza tája nyaranta a fesztiváloktól hangos. Ha pedig július és Balaton, akkor már lassan tíz éve mindenkinek ez jut eszébe: Sound, Zamárdi. És olykor az is, hogy két koncert között hol hajtsuk álomra fejünket - vagy mit nézzünk meg a környéken. Ezekhez adunk néhány tippet.

Betegellátás külföldön
Interjúk

Betegellátás külföldön

Noémi 22 éves és 7 hónappal ezelőtt egy rögtönzött ötlet vezérelte külföldre, pontosabban először Angliába. Egy magyar cég utaztatta ki fesztiválokat takarítani és így beutazhatta majdnem egész Európát. Annyira belejött az utazgatásba, hogy azóta megjárta Dániát, Franciaországot és Máltát is. Azonban nem lehet minden felhőtlen, különböző betegségekkel is meggyűlt a baja. Most erről mesél nekünk.