Vágj bele a nyelvtanulásba ezen a hétvégén - Adunk hozzá egy tökéletes programtippet!

Idén 16. alkalommal rendezik meg a Nyelvparádé nevű rendezvényt. A tavalyihoz hasonlóan most is a Millenáris parkba kell ellátogatnia azoknak, akik nem szeretnének lemaradni az eseményről.

Többször hangsúlyoztuk már, hogy a nyelvtudás elengedhetetlen, ha az ember külföldre szeretne költözni, de manapság már a hazai munkahelyek nagy része is elvár minimum egy középfokú angol nyelvtudást.

Éppen ezért mi is több ízben foglalkoztunk már azzal, hogyan tudtok minél olcsóbban és egyszerűbben nyelveket tanulni online, hisz ez az egyik kulcs a jobb munkalehetőségekhez:

Aki viszont nem csak a számítógép előtt szeretne foglalkozni a témával, annak a mostani hétvége remek eseményt tartogat. Szeptember 11. és 13. között, azaz péntektől vasárnapig mindenkit szívesen látnak az ingyenes Nyelvparádén a Millenáris parkban, ahol minden egy helyen lesz ahhoz, hogy belevághass a nyelvtanulásba.

A következőkre számíthatsz a hétvégi Nyelvparádén!

 • bemutató nyelvórák
 • külföldi és online nyelvtanulási lehetőségek
 • ismertető előadások nyelvtanulásról, nyelvvizsgákról
 • ingyenes próbanyelvvizsga lehetőség
 • nyelvtanulást segítő módszerek

A kiállítók listáját ITT találod, az esemény facebook oldalát pedig ITT.

Aki pedig külföldön szeretne továbbtanulni, az sem marad program nélkül!

Az előadások két teremben zajlanak majd, és több olyan témájú esemény is helyett kapott a programban, ami nem csak a nyelvtanulással, hanem a külföldi felsőoktatással is foglalkozik. Ilyen előadás lesz például a ‘Német diploma - Ösztöndíj-lehetőségek, távtanulás német egyetemen’, vagy mondjuk a ‘Tanulj Svájcban’ című előadások. Az előadások listáját ITT és ITT találod.

Íme egy kedvcsináló videó a tavalyi nyelvparádéról.

Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkekről, akkor nyomj egy like-ot a Külföldre mennék Facebook oldalára!

Szólj hozzá!
Külföldre mentem

Olvasóink történetei

 • Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Fruzsina vagyok, az Európai Olimpiai Bizottság (EOB) Európai Uniós irodájának az irodavezetője. Én vezetem az iroda teljes könyvelési folyamatait, intézem az adminisztrációs dolgokat, illetve a céges események szervezésében veszek részt.

  Fruzsi
 • Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  2014 januárjár: az AIESEC hallgatói szervezetében végzett aktív munkámért elismerésben részesítettek; majdnem ingyen kaptam egy nagy lehetőséget. Az úti cél nem lehetett más, csak Ázsia, ahonnan is barátokat szereztem, tehát ok az volt bőven.

  Lázár Gergely
További történetek >>>
Brüsszelbe mennék – pro és kontra
Pro és kontra

Brüsszelbe mennék – pro és kontra

Szemügyre vesszük mindazokat a fontos szempontokat, amelyek segítenek tájékozódni abban, hogy milyen is a belga fővárosban élni. A megszokott szempontok mentén haladtunk: megélhetés, havi kiadások, közlekedés, munkaerőpiac és egészségügy, a város kultúrája. Segítségünkre volt a cikk megírásában Zoltán (Keli), aki egy Brüsszelben élő magyar.

Homeworking, ahogy mi látjuk
Lépésröl lépésre

Homeworking, ahogy mi látjuk

Szerte a világon egyre többen választják a távmunkát, hiszen valódi win-win szituációt eredményez.

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat
Önkéntes

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat

Anita az elmúlt évek során alaposan megismerte és sikerrel ki is aknázta az ifjúsági és önkéntes programok nyújtotta lehetőségeket: tréningeken, konferenciákon vett részt, nyelvet tanult Franciaországban, gyakornoki pozíciót töltött be Bulgáriában, és munkájával segítette a Nemzeti Ifjúsági Tanács és az AEGEE nemzetközi diákszervezet budapesti antennájának működését.

Aktív egyetemi évei végeztével azonban, nem veszített korábban megszokott lendületéből, és hamarosan rátalált az Európai Önkéntes Szolgálatra.

Projektjéről, dolgos mindennapjairól és a kinti mindennapok viszontagságairól és örömeiről mesél most nektek interjújában.

Városok, ahol jó diáknak lenni
Top10

Városok, ahol jó diáknak lenni

Mi már tudjuk, hogy melyik az a 10 város, ahol diáknak lenni nagyon jó! És Te?

Balaton Sound MAX medvével
Utazási tanácsok

Balaton Sound MAX medvével

Kicsiny nagyszerű országunk háza tája nyaranta a fesztiváloktól hangos. Ha pedig július és Balaton, akkor már lassan tíz éve mindenkinek ez jut eszébe: Sound, Zamárdi. És olykor az is, hogy két koncert között hol hajtsuk álomra fejünket - vagy mit nézzünk meg a környéken. Ezekhez adunk néhány tippet.

Betegellátás külföldön
Interjúk

Betegellátás külföldön

Noémi 22 éves és 7 hónappal ezelőtt egy rögtönzött ötlet vezérelte külföldre, pontosabban először Angliába. Egy magyar cég utaztatta ki fesztiválokat takarítani és így beutazhatta majdnem egész Európát. Annyira belejött az utazgatásba, hogy azóta megjárta Dániát, Franciaországot és Máltát is. Azonban nem lehet minden felhőtlen, különböző betegségekkel is meggyűlt a baja. Most erről mesél nekünk.