Külföldön szeretnél tanulni? Itt egy újabb esemény, amin ott kell lenned!

Ha külföldön szeretnél tanulni, akkor az a legjobb, ha minden ezzel a témával foglalkozó eseményre elmész. Ezért minden egyetemesitának csak ajánani tudjuk, hogy holnap írány az ELTE Külügyi Börze, ahol választ kaphattok a témával kapcsolatos kérdéseitekre.

A Külügyi Börze az ELTE HÖK „külügyeseinek” minden év novemberében megrendezett külügyi tájékoztató rendezvénye. Alapjában véve ELTE-seknek készül, de annyira sokszínű a résztvevő szervezetek listája, hogy bármilyen fiatalnak hasznos lehet. Vannak egyetemi specifikumok, mint például az Erasmus program feltételei és lebonyolítása, amivel kapcsolatban csak ELTE-s diákoknak tudnak majd segíteni, de viszont rengeteg olyan szervezet lesz jelen, ami egyetemtől függetlenül kínálja a külföldi lehetőségeket.

A résztvevő szervezetek

AEGEE, AIESEC, European Voluntary Service, AFS, ELTE Nemzetközi Képzési és Mobilitási osztály, ESN ELTE, Magyar Ösztöndíj Bizottság, TEMA Erasmus Mundus, Fulbright, CCUSA, Camp Leaders, Külföldön Tanuló Magyar Egyetemisták Egyesülete (KÜMA), ELTE Karrierközpont, International Diplomatic Student Association, Europass, British Council, Katedra, European Law Students’ Association, CSE Australia.

Szigethi Kata, az ELTE BTK HÖK Külügyi és Határon Túli Ügyekért Felelős Bizottság elnöke a következőket mondta nekünk a témában:

„Rengeteg egyetemistáknak szóló külföldi lehetőség van ma a magyar felsőoktatásban, de ezzel sajnos a többség nincs tisztában, ahogy azzal sem, hogy ezek milyen könnyen elérhetőek. Ennyi alkalmunk csak egyetem alatt van külföldi tapasztalat megszerzésére, szóval mindenképp élni kell vele! A diploma sokkal értékesebb úgy, ha a képzés alatt mobilitásban is részt veszünk. Ha erre valami oknál fogva nincs lehetőségünk vagy kedvünk, akkor is sok külföldi lehetőség közül választhatunk például nyári egyetem, önkéntes munka...
A rendezvényünkön közvetlenül a szervezetektől lehet kérdezni, így első kézből kapnak a résztvevők információt minden ezekkel kapcsolatos témában.„

Az esemény facebook eventjét ITT találod!

Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkekről, akkor nyomj egy like-ot a Külföldre mennék Facebook oldalára!

Szólj hozzá!
Külföldre mentem

Olvasóink történetei

 • Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Fruzsina vagyok, az Európai Olimpiai Bizottság (EOB) Európai Uniós irodájának az irodavezetője. Én vezetem az iroda teljes könyvelési folyamatait, intézem az adminisztrációs dolgokat, illetve a céges események szervezésében veszek részt.

  Fruzsi
 • Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  2014 januárjár: az AIESEC hallgatói szervezetében végzett aktív munkámért elismerésben részesítettek; majdnem ingyen kaptam egy nagy lehetőséget. Az úti cél nem lehetett más, csak Ázsia, ahonnan is barátokat szereztem, tehát ok az volt bőven.

  Lázár Gergely
További történetek >>>
Brüsszelbe mennék – pro és kontra
Pro és kontra

Brüsszelbe mennék – pro és kontra

Szemügyre vesszük mindazokat a fontos szempontokat, amelyek segítenek tájékozódni abban, hogy milyen is a belga fővárosban élni. A megszokott szempontok mentén haladtunk: megélhetés, havi kiadások, közlekedés, munkaerőpiac és egészségügy, a város kultúrája. Segítségünkre volt a cikk megírásában Zoltán (Keli), aki egy Brüsszelben élő magyar.

Homeworking, ahogy mi látjuk
Lépésröl lépésre

Homeworking, ahogy mi látjuk

Szerte a világon egyre többen választják a távmunkát, hiszen valódi win-win szituációt eredményez.

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat
Önkéntes

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat

Anita az elmúlt évek során alaposan megismerte és sikerrel ki is aknázta az ifjúsági és önkéntes programok nyújtotta lehetőségeket: tréningeken, konferenciákon vett részt, nyelvet tanult Franciaországban, gyakornoki pozíciót töltött be Bulgáriában, és munkájával segítette a Nemzeti Ifjúsági Tanács és az AEGEE nemzetközi diákszervezet budapesti antennájának működését.

Aktív egyetemi évei végeztével azonban, nem veszített korábban megszokott lendületéből, és hamarosan rátalált az Európai Önkéntes Szolgálatra.

Projektjéről, dolgos mindennapjairól és a kinti mindennapok viszontagságairól és örömeiről mesél most nektek interjújában.

Városok, ahol jó diáknak lenni
Top10

Városok, ahol jó diáknak lenni

Mi már tudjuk, hogy melyik az a 10 város, ahol diáknak lenni nagyon jó! És Te?

Balaton Sound MAX medvével
Utazási tanácsok

Balaton Sound MAX medvével

Kicsiny nagyszerű országunk háza tája nyaranta a fesztiváloktól hangos. Ha pedig július és Balaton, akkor már lassan tíz éve mindenkinek ez jut eszébe: Sound, Zamárdi. És olykor az is, hogy két koncert között hol hajtsuk álomra fejünket - vagy mit nézzünk meg a környéken. Ezekhez adunk néhány tippet.

Betegellátás külföldön
Interjúk

Betegellátás külföldön

Noémi 22 éves és 7 hónappal ezelőtt egy rögtönzött ötlet vezérelte külföldre, pontosabban először Angliába. Egy magyar cég utaztatta ki fesztiválokat takarítani és így beutazhatta majdnem egész Európát. Annyira belejött az utazgatásba, hogy azóta megjárta Dániát, Franciaországot és Máltát is. Azonban nem lehet minden felhőtlen, különböző betegségekkel is meggyűlt a baja. Most erről mesél nekünk.