Amerikába mentem, blueskirály lettem!

Történt egyszer, nem is olyan régen, hogy egy magyar srác megunta itthoni életét és eldöntötte, Ő bizony blues zenész lesz Amerikában.

Milyen út vezet a mosogatástól az egyik legrangosabb blues díj megnyeréséig?

Little G. Weevil (Szűcs Gábor) nemrég megnyerte a 2013-as IBC-t Memphis-ben (Nemzetközi Blues Fesztivál, Tennessee, USA), de ezt a címet nem szokták, csak úgy hozzávágni minden jöttmenthez. A blues hazája nem éppen Magyarország és nem hiszem, hogy bárki mert volna rá fogadni pár éve, hogy jön egy srác Kelet-Európából és lealázza az egész világot ebben a stílusban.

Gábor éveken át mosogatott itt-ott Amerikában, majd a blues fővárosába, Memphis-be költözött, ahol tovább mosogatott, de legalább már egy blues kocsmában. Egy idő után végre színpadra is állhatott és állandó fellépőként volt jelen a bárban. Lépcsőről lépcsőre mászta meg a létrát, ami ki is fizetődött, mint azt a korábban leírtak is mutatják.

Az index.hu oldalon megjelent egy fél órás, két részes riport videó, amiben Gábor elmeséli a történtét. Miért döntött úgy, hogy külföldön folytatja az életét? Mit élt át az USA-ban? Mi vezetett odáig, hogy ma Ő a világ első számú blues zenésze?

Ha először arra vagy kíváncsi, hogy hogyan is zenél Little G. Weevil , akkor először a fenti videót nyisd meg, itt, lentebb pedig megtalálhatod a vele készült riport videó mindkét részét is.

Index videó 1. rész – A magyar, aki lenyomta Amerikát

http://index.hu/video/2013/12/28/little_g_weevil_1/

Index videó 2. rész - Egyszer csak azt mondták: megnyerted!

http://index.hu/video/2013/12/30/little_g_weevil_2/

Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkekről, akkor nyomj egy like-ot a Külföldre mennék Facebook oldalára!

Szólj hozzá!
Külföldre mentem

Olvasóink történetei

 • Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Fruzsina vagyok, az Európai Olimpiai Bizottság (EOB) Európai Uniós irodájának az irodavezetője. Én vezetem az iroda teljes könyvelési folyamatait, intézem az adminisztrációs dolgokat, illetve a céges események szervezésében veszek részt.

  Fruzsi
 • Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  2014 januárjár: az AIESEC hallgatói szervezetében végzett aktív munkámért elismerésben részesítettek; majdnem ingyen kaptam egy nagy lehetőséget. Az úti cél nem lehetett más, csak Ázsia, ahonnan is barátokat szereztem, tehát ok az volt bőven.

  Lázár Gergely
További történetek >>>
Brüsszelbe mennék – pro és kontra
Pro és kontra

Brüsszelbe mennék – pro és kontra

Szemügyre vesszük mindazokat a fontos szempontokat, amelyek segítenek tájékozódni abban, hogy milyen is a belga fővárosban élni. A megszokott szempontok mentén haladtunk: megélhetés, havi kiadások, közlekedés, munkaerőpiac és egészségügy, a város kultúrája. Segítségünkre volt a cikk megírásában Zoltán (Keli), aki egy Brüsszelben élő magyar.

Homeworking, ahogy mi látjuk
Lépésröl lépésre

Homeworking, ahogy mi látjuk

Szerte a világon egyre többen választják a távmunkát, hiszen valódi win-win szituációt eredményez.

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat
Önkéntes

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat

Anita az elmúlt évek során alaposan megismerte és sikerrel ki is aknázta az ifjúsági és önkéntes programok nyújtotta lehetőségeket: tréningeken, konferenciákon vett részt, nyelvet tanult Franciaországban, gyakornoki pozíciót töltött be Bulgáriában, és munkájával segítette a Nemzeti Ifjúsági Tanács és az AEGEE nemzetközi diákszervezet budapesti antennájának működését.

Aktív egyetemi évei végeztével azonban, nem veszített korábban megszokott lendületéből, és hamarosan rátalált az Európai Önkéntes Szolgálatra.

Projektjéről, dolgos mindennapjairól és a kinti mindennapok viszontagságairól és örömeiről mesél most nektek interjújában.

Városok, ahol jó diáknak lenni
Top10

Városok, ahol jó diáknak lenni

Mi már tudjuk, hogy melyik az a 10 város, ahol diáknak lenni nagyon jó! És Te?

Balaton Sound MAX medvével
Utazási tanácsok

Balaton Sound MAX medvével

Kicsiny nagyszerű országunk háza tája nyaranta a fesztiváloktól hangos. Ha pedig július és Balaton, akkor már lassan tíz éve mindenkinek ez jut eszébe: Sound, Zamárdi. És olykor az is, hogy két koncert között hol hajtsuk álomra fejünket - vagy mit nézzünk meg a környéken. Ezekhez adunk néhány tippet.

Betegellátás külföldön
Interjúk

Betegellátás külföldön

Noémi 22 éves és 7 hónappal ezelőtt egy rögtönzött ötlet vezérelte külföldre, pontosabban először Angliába. Egy magyar cég utaztatta ki fesztiválokat takarítani és így beutazhatta majdnem egész Európát. Annyira belejött az utazgatásba, hogy azóta megjárta Dániát, Franciaországot és Máltát is. Azonban nem lehet minden felhőtlen, különböző betegségekkel is meggyűlt a baja. Most erről mesél nekünk.