Szeretnék szeretni – Társkeresés külföldön

Gondolom nem árulok el túl nagy újdonságot azzal, ha azt mondom: egyedülállóként itthon sem könnyű létezni, de ha valaki egy új és idegen helyen él, az gyakran érezheti iszonyatosan magányosnak magát. Mert hiába vannak ott a barátok és szerencsésebb esetben a család, a párkapcsolat egy elég nagy pluszt adhat külföldi tartózkodásunknak. Már csak azért is, hogy egy fárasztó nap után mikor hazaérünk úgy érezhessük, szeretve vagyunk. Igen, ez ilyen nyálas dolog...

De mit tehet az ember lánya/fia, ha egyedülállóként érkezik meg az adott országba?

Köszönet a modern technikának ki sem kell mozdulnunk a lakásból és máris találhatunk magunknak társat. Azt azért vegyük figyelembe, hogy az online társkeresés nem teljesen veszélytelen. Érdekes, de végigböngészve az oldalakat, nem találjuk szembe magunkat túl sok, kifejezetten külföldi magyaroknak létrehozott randi site-ot. A Németországban élőknek például pont van egy, de sok esetben a magányos szívek kénytelenek facebook csoportokba tömörülni, illetve sok magyar online társkeresőben be lehet állítani aktuális tartózkodási helyünket, mint például New York, Rió, Tokió. Haha. Mindenesetre ez számunkra is nagy segítséget nyújthat, hogy lokálisan találhassunk magunknak párt. Számos ismerősöm próbálkozott vele itthon és külföldön egyaránt és nem sokan jártak sikerrel. Vajon miért?

társkeresés külföldön
© Nattu

Külföldön élni egy speciális életszituáció. A létezés többször szól munkáról, mint szórakozásról. Bár minél tovább tartózkodunk valahol, annál rutinosabban vagyunk képesek egy egészséges balanszt létrehozni a munkahelyünk és a privát életünk között. Az adott helyen élő magyarok jó, ha 10%-ával futunk össze, ebből a merítésből vagyunk kénytelenek válogatni. Ehhez adódnak a saját igények és egyéb tényezők. Tehát ha osztunk-szorzunk jó esetben is egy olyan egyed lehet valahol a nagyvilágban, aki minden szempontból tökéletes lehet számunkra.

Szerintem megegyezhetünk abban, hogy a sokkal kisebb esélyek között sokkal nagyobb bukások jöhetnek létre. Hiszen az ember próbálkozik, kompromisszumokat köt és esélyeket latolgat, majd jól pofára esik. Természetesen mindig vannak siker sztorik és happy end-ek az ilyen jellegű társkeresésnél is és ez mindig ad egy kis reményt, hogy nem érdemes feladni.

A másik lehetőség, ha az ember a munkahelyén próbálkozik. Érdemes-e felsorolnom, hogy ez miért nem zseniális ötlet? Tök mindegy, hogy magyar a szívünk választottja vagy esetleg más nációból származik, egy durvább szakítás megkeserítheti életünket és nézhetjük a továbbiakban ex-ünket napestig, aztán meg otthon jöhet a sírás-rívás.

társkeresés külföldön
© Nattu

Hol ismerkedhetünk még? Lakóközösségünkben. Nem tudom elégszer hangsúlyozni: EZ SEM JÓ ÖTLET! Bár nyilván ennél az opciónál is találhatunk olyat, akinek ez bejött és az ember sosem tudhatja hol fut össze az igazival, ez tipikusan 100-ból 1 eset. Lehet nagyon szép is, de persze ebben az esetben is kívánhatjuk magunkat a pokolba, amiért belekezdtünk az egészbe. Jól mondom?

Maradjunk annyiban: valóban a remény hal meg utoljára.

Nézzük a dolgok másik oldalát: külföldön megismert új szerelmeink igazi életét csak jóval később ismerhetjük meg igazán. Értem ezalatt, hogy az ember nem minden nap jár haza, szóval a szülőkkel és barátokkal való találkozásra sok esetben csak a kapcsolat későbbi szakaszában következik be. Ennek megvan a pozitív és negatív oldala is. Külhonban az is megtörténhet, jóval hamarabb költözünk össze választottunkkal, mivel a legtöbb helyen a duplaszobák jutányosabbak az egyágyasoknál. Nahát! Persze mindenki képes mérlegelni, mikor érdemes ennek a pillanatnak eljönnie, de az tény, hogy az elhamarkodott döntések nagyobb esetben vezetnek végül szakításhoz, mint házassághoz.

Amúgy pár évvel ezelőtt volt egy érdekes "társkereső oldal" a Hungarianbeauty.com, melynek egyik fő profilja volt, hogy a magyar nőket megismertesse az amerikai férfiakkal, azzal a nem titkolt szándékkal, érdemes feleségül hazánk lányait választani. Hiszen nemcsak csinosak vagyunk, de az anyagiak sem érdekelnek minket. Hát persze! Itt felvetődik egy kérdés: vajon ha egyedülállóként költözünk külföldre és nem vagyunk "gold diggerek", melyik lehetőség lesz számunkra a legcélravezetőbb?

Attól biztos nem csökken senki esélye, hogy itt összegyűjtöttünk nektek pár facebook csoportot/ oldalt, melyeknek fő célja a külföldön élő egyedülálló magyar lelkek összeboronálása. Íme:

Kanadai – Amerikai – Magyar Társkereső, Canadai Társ, Tarskereso London, London Randi.

Bárhogy is döntünk, egyedülállónak sehol nem egyszerű lenni. Nyilván nem énekelgeti mindenki a sarokba gubózva az All By Myself-et, és pontosan ezért ismerkedik az adott országban, egy viszont biztos: külföldön sokkal nehezebb rátalálni az igazira. Persze, nem lehetetlen!

Nektek milyen tapasztalatotok van a külföldi társkereséssel kapcsolatban?

Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkekről, akkor nyomj egy like-ot a Külföldre mennék Facebook oldalára!

Szólj hozzá!
Külföldre mentem

Olvasóink történetei

 • Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Fruzsina vagyok, az Európai Olimpiai Bizottság (EOB) Európai Uniós irodájának az irodavezetője. Én vezetem az iroda teljes könyvelési folyamatait, intézem az adminisztrációs dolgokat, illetve a céges események szervezésében veszek részt.

  Fruzsi
 • Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  2014 januárjár: az AIESEC hallgatói szervezetében végzett aktív munkámért elismerésben részesítettek; majdnem ingyen kaptam egy nagy lehetőséget. Az úti cél nem lehetett más, csak Ázsia, ahonnan is barátokat szereztem, tehát ok az volt bőven.

  Lázár Gergely
További történetek >>>
Brüsszelbe mennék – pro és kontra
Pro és kontra

Brüsszelbe mennék – pro és kontra

Szemügyre vesszük mindazokat a fontos szempontokat, amelyek segítenek tájékozódni abban, hogy milyen is a belga fővárosban élni. A megszokott szempontok mentén haladtunk: megélhetés, havi kiadások, közlekedés, munkaerőpiac és egészségügy, a város kultúrája. Segítségünkre volt a cikk megírásában Zoltán (Keli), aki egy Brüsszelben élő magyar.

Homeworking, ahogy mi látjuk
Lépésröl lépésre

Homeworking, ahogy mi látjuk

Szerte a világon egyre többen választják a távmunkát, hiszen valódi win-win szituációt eredményez.

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat
Önkéntes

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat

Anita az elmúlt évek során alaposan megismerte és sikerrel ki is aknázta az ifjúsági és önkéntes programok nyújtotta lehetőségeket: tréningeken, konferenciákon vett részt, nyelvet tanult Franciaországban, gyakornoki pozíciót töltött be Bulgáriában, és munkájával segítette a Nemzeti Ifjúsági Tanács és az AEGEE nemzetközi diákszervezet budapesti antennájának működését.

Aktív egyetemi évei végeztével azonban, nem veszített korábban megszokott lendületéből, és hamarosan rátalált az Európai Önkéntes Szolgálatra.

Projektjéről, dolgos mindennapjairól és a kinti mindennapok viszontagságairól és örömeiről mesél most nektek interjújában.

Városok, ahol jó diáknak lenni
Top10

Városok, ahol jó diáknak lenni

Mi már tudjuk, hogy melyik az a 10 város, ahol diáknak lenni nagyon jó! És Te?

Balaton Sound MAX medvével
Utazási tanácsok

Balaton Sound MAX medvével

Kicsiny nagyszerű országunk háza tája nyaranta a fesztiváloktól hangos. Ha pedig július és Balaton, akkor már lassan tíz éve mindenkinek ez jut eszébe: Sound, Zamárdi. És olykor az is, hogy két koncert között hol hajtsuk álomra fejünket - vagy mit nézzünk meg a környéken. Ezekhez adunk néhány tippet.

Betegellátás külföldön
Interjúk

Betegellátás külföldön

Noémi 22 éves és 7 hónappal ezelőtt egy rögtönzött ötlet vezérelte külföldre, pontosabban először Angliába. Egy magyar cég utaztatta ki fesztiválokat takarítani és így beutazhatta majdnem egész Európát. Annyira belejött az utazgatásba, hogy azóta megjárta Dániát, Franciaországot és Máltát is. Azonban nem lehet minden felhőtlen, különböző betegségekkel is meggyűlt a baja. Most erről mesél nekünk.