Viva Tenerife

A sziget, ami csábítja a külföldieket

Tenerifén nagyon magas a külföldiek aránya és nem csak a nyaralni érkezőkről beszélek. Rengeteg magyarral és más idegen országból érkezővel ismerkedtem meg itt, vannak olasz, dél-amerikai, angol, holland, ukrán, román, amerikai, kanadai, svéd, orosz, francia ismerőseim is. Volt aki csak nyaralni jött és akad olyan is bőven, aki itt él és dolgozik a szigeten...

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a szigetet tényleg a világ minden tájáról látogatják az emberek és mindenki ugyan azzal a szándékkal érkezik: valami jobbat vár a szigettől, mint amiben otthon van része. Mind a nyaralni érkező, mind az itt élni szándékozó emberek így vannak ezzel.

Mikor egy nyaralni érkezővel beszélgetek az általában azt mondja, hogy azért ezt a szigetet választotta, mert valami igazán különleges és nem mindennapi helyre szeretett volna menni. A Kanári-szigetek neve elég jól cseng és vonzó lehet az egész éves napsütése is. Miután lényegében kizárólag a turisztikából tartja fent magát a hely és rengeteg gazdag ember érkezik a föld minden pontjáról, versenyképesnek kell maradnia a világ többi üdlőhelyével szemben.

Itt aztán tényleg mindent megtalál az ember amire csak vágyhat.

Rengeteg létesítménnyel, programmal, szórakozási lehetőséggel várják a turistákat, például a szigeten található a világ második legnagyobb állatparkja, a Loro Park. Hajókirándulásokat indítanak a nyílt óceánra delfin és teknős lessel, ráadásul az El Puertito nevű faluban felkészülten várják az oda látogatókat és szakképzett ember társaságában le is lehet merülni és együtt úszkálni az óriás teknősökkel. Továbbá külön partszakaszok jutnak a surf szerelmeseinek és rengeteg további vízi és szárazföldi extrém sporttal szolgálnak az adrenalinfüggők számára is.

Tenerife© Sayluiiiis

A világ egyik legnagyobb egzotikus csúszda parkja, a Siam Park is örömmel fogadja a turistákat és gigantikus csúszdák birodalmába. A szigeten folyamatos kirándulásokat szerveznek a Teide vulkánhoz, ami nem mellékesen Spanyolország legmagasabb pontjának számít. Nem kell sokáig keresgélni a luxus hotelek, luxus bevásárló központok, szépség szalonok után sem, és nem mellékesen bármely ízvilág kedvelői is legyünk, a világ minden konyhája megtalálható Tenerifén. Ha az eddig felsoroltak kevésnek bizonyulnának, annak érdekében, hogy mindenki igényét kielégítsék, a tengerpartra felállított kaszinók csodálatos kilátással és kedves személyzettel várják a szerencsejátékok kedvelőit is.

Más programokban se szűkölködik a sziget, hisz folyamatossak a fesztiválok, koncertek.

Februárban Tenerifén kerül megrendezésre a világ második legnagyobb karneválja és az év további részében is elég nagy sűrűséggel kerülnek megrendezésre a különböző “fiesták”. Aki pedig egy nyugodtabb pihenésre vágyik, szépen kiépített tengerpartokkal találja szembe magát.

Mások egy jobb munka, egy jobb élet reményében érkeznek a szigetre

Akik dolgozni jönnek a szigetre, őket is vonzhatják az előbb felsoroltak, hisz egyrészről egy ilyen helyen élni nem mindennapi élmény. A szabadnapjaidon természetes és rendszeres időtöltéseddé válnak azok a programok, amikben másoknak jobb esetben egy évben, rosszabb esetben csak pár évente egyszer van részük egy vagy két hét erejéig, nyaralásukkor. Másrészről pedig az imént felsoroltak végett jó munka és pénzkereseti lehetőséget kínál a sziget a vendéglátóipar területén, én is ennek reményében érkeztem ide.

Tenerife© Ian

Vannak akik csak pár hónapra érkeznek Tenerifére. Ők inkább bulinak fogják fel az ittlétet és minden megkeresett pénzt itt is hagynak. De ott vannak a hozzám hasonlók, akik saját országukban nem tudnak megélni rendesem és inkább egy ilyen helyet választanak magunknak, mint egy esős Angliát. Bár itt kisebb a lehetőség a rengeteg pénz összegyűjtésre, mégis akad olyan. aki pár évet meghúz munkával, a pénzt leginkább félrerakja, majd hazaköltözik.

A pénzgyűjtés nem megy villámgyorsan itt sem, nagyon sokan idő előtt feladják és haza is mennek, mondván, hogy ennyi pénzért ők nem fognak ennyit dolgozni. Sokszor hallom a kitartóbbaktól, akik mégis itt maradtak, hogy az első másfél évet fel "kell" áldozni, mire végre talál az ember egy állandó biztos fix munkát, és sajnos akkor sem biztos, hogy az egy álom munka lesz, tekintve, hogy a sziget turizmusból tartja fent magát, leginkább a vendéglátásban van esély az elhelyezkedésre.

Akár turistaként, akár új életet tervező fiatalként, de mindenképp érdemes egyszer ellátogatni Tenerifére, mert az biztos, hogy hatalmas élményekkel távozol majd!

Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkekről, akkor nyomj egy like-ot a Külföldre mennék Facebook oldalára!

Szólj hozzá!
Külföldre mentem

Olvasóink történetei

 • Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Fruzsina vagyok, az Európai Olimpiai Bizottság (EOB) Európai Uniós irodájának az irodavezetője. Én vezetem az iroda teljes könyvelési folyamatait, intézem az adminisztrációs dolgokat, illetve a céges események szervezésében veszek részt.

  Fruzsi
 • Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  2014 januárjár: az AIESEC hallgatói szervezetében végzett aktív munkámért elismerésben részesítettek; majdnem ingyen kaptam egy nagy lehetőséget. Az úti cél nem lehetett más, csak Ázsia, ahonnan is barátokat szereztem, tehát ok az volt bőven.

  Lázár Gergely
További történetek >>>
Brüsszelbe mennék – pro és kontra
Pro és kontra

Brüsszelbe mennék – pro és kontra

Szemügyre vesszük mindazokat a fontos szempontokat, amelyek segítenek tájékozódni abban, hogy milyen is a belga fővárosban élni. A megszokott szempontok mentén haladtunk: megélhetés, havi kiadások, közlekedés, munkaerőpiac és egészségügy, a város kultúrája. Segítségünkre volt a cikk megírásában Zoltán (Keli), aki egy Brüsszelben élő magyar.

Homeworking, ahogy mi látjuk
Lépésröl lépésre

Homeworking, ahogy mi látjuk

Szerte a világon egyre többen választják a távmunkát, hiszen valódi win-win szituációt eredményez.

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat
Önkéntes

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat

Anita az elmúlt évek során alaposan megismerte és sikerrel ki is aknázta az ifjúsági és önkéntes programok nyújtotta lehetőségeket: tréningeken, konferenciákon vett részt, nyelvet tanult Franciaországban, gyakornoki pozíciót töltött be Bulgáriában, és munkájával segítette a Nemzeti Ifjúsági Tanács és az AEGEE nemzetközi diákszervezet budapesti antennájának működését.

Aktív egyetemi évei végeztével azonban, nem veszített korábban megszokott lendületéből, és hamarosan rátalált az Európai Önkéntes Szolgálatra.

Projektjéről, dolgos mindennapjairól és a kinti mindennapok viszontagságairól és örömeiről mesél most nektek interjújában.

Városok, ahol jó diáknak lenni
Top10

Városok, ahol jó diáknak lenni

Mi már tudjuk, hogy melyik az a 10 város, ahol diáknak lenni nagyon jó! És Te?

Balaton Sound MAX medvével
Utazási tanácsok

Balaton Sound MAX medvével

Kicsiny nagyszerű országunk háza tája nyaranta a fesztiváloktól hangos. Ha pedig július és Balaton, akkor már lassan tíz éve mindenkinek ez jut eszébe: Sound, Zamárdi. És olykor az is, hogy két koncert között hol hajtsuk álomra fejünket - vagy mit nézzünk meg a környéken. Ezekhez adunk néhány tippet.

Betegellátás külföldön
Interjúk

Betegellátás külföldön

Noémi 22 éves és 7 hónappal ezelőtt egy rögtönzött ötlet vezérelte külföldre, pontosabban először Angliába. Egy magyar cég utaztatta ki fesztiválokat takarítani és így beutazhatta majdnem egész Európát. Annyira belejött az utazgatásba, hogy azóta megjárta Dániát, Franciaországot és Máltát is. Azonban nem lehet minden felhőtlen, különböző betegségekkel is meggyűlt a baja. Most erről mesél nekünk.