Viva Tenerife

Tenerife, mint ugródeszka

Évek óta terveztem a külföldre költözést, de mindig találtam valami számomra nívós okot, hogy mért nincs még itt az ideje. Csak halogattam olyasfajta kifogásokkal, mint jön a nyár és imádom a pécsi nyarat, majd ősszel elindulok. Ősszel pedig a karácsonyra fogtam, elvégre a karácsonyt mégsem tölthetem a család nélkül! Úgyhogy majd elindulok tavasszal, de a tavaszhoz újra olyan közel volt a nyár, amit persze nem akartam a barátaim nélkül tölteni - így újra elhalasztottam.

Ez ment évekig, még végre csak sikerült elhatározni magam. Nyolc hónapja élek a Kanári szigeteken, azon belül is Tenerifén. Nagyon örülök, hogy erre a szigetre esett a választásom, bár egy egész életet nem biztos, hogy el tudok itt képzelni, mert a szigeten nincs túl sok előrelépési lehetőség, viszont ugródeszkaként tökéletes választásnak bizonyult.

A történetemről és a külföldi élettel kapcsolatos filozófiámról egyszer már beszámoltam bővebben itt a Külföldre mennék-en, mostantól pedig egy állandó rovatban fogok jelenteni nektek az oldalon Teneriféről, Spanyolországról és a spanyol kultúráról, hasznos és érdekes információkról, úgy általában a külföldi élethelyzetekről, élményekről, tapasztalatokról, érzésekről.

Ha felkeltettem az érdeklődésed a témával kapcsolatban, akkor mindenképp nyomj egy like-ot a Külföldre mennék facebook oldalára, ahol követni tudsz többek között engem is!

Tenerife költözés © Szomor Dalma

Öt pontba összeszedtem nektek, hogy az én személyes tapasztalataim alapján miért is lehet tökéletes választás ez a sziget a külföldi élet kezdetéhez:

 1. Ha ez az első alkalom, hogy külföldre mész és egy ilyen helyet választasz, talán kevésbé éled meg negatívan a rossz időszakokat távol az otthonodtól. Itt ugyanis olyan dolgok kárpótolhatnak, mint hogy mindig meleg van és süt a nap; a tengerparton töltheted a szabadnapjaidat; esténként tehetsz egy nagy sétát a parton, miközben az óceán mozgásának a hangját hallgatod. Nincs ennél sok megnyugtatóbb dolog számomra az életben. És még sorolhatnám...
 2. A sziget turisztikai központ, a világ minden tájáról érkeznek külföldiek, mind nyaralni, mind dolgozni. Ez kellőképpen felkeltheti az érdeklődésed és jobban meg akarod ismerni őket. Ezáltal annyi kultúrát ismerhetsz meg, hogy ez segíthet rálátást adni arra, hol szeretnéd leélni majd az életed, vagy melyik országból szeretnél többet látni.
 3. A sok turista és a különféle nemzetek együttélése abban is a segítségedre lehet, hogy ne csak egy, hanem akár több idegen nyelvet gyakorolj vagy elsajátíts.
 4. Számtalan szórakozási lehetőség adódik a szigeten. Hajókirándulások, hegymászás, vízi sportok, koncertek, csúszda parkok, állat parkok, delfin show-k, búvárkodás.. Ha így telnek el a szabadnapjaid, a végére rengeteg élménnyel gazdagodhatsz az itt töltött idő alatt.
 5. Ugyan halálra nem fogod keresni magad, de abból a 800 – 1500 €-ból, amit itt kereshetsz, nagyon jó színvonalon élhetsz, mert maga a sziget elég olcsó. Vámmentes övezet révén az élelmiszertől kezdve a ruházaton, a parfümökön és műszaki cuccon át a dohány és alkoholtermékekig minden olcsóbb (általában), mint Magyarországon.
Te is külföldön élsz?
Szívesen segítenél tapasztalataiddal másoknak?
Mit szólnál egy hasonló, saját bloghoz a Külföldre mennék-en?
Dobj egy emailt nekünk a media@kulfoldremennek.hu címre!

Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkekről, akkor nyomj egy like-ot a Külföldre mennék Facebook oldalára!

Szólj hozzá!
Külföldre mentem

Olvasóink történetei

 • Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Fruzsina vagyok, az Európai Olimpiai Bizottság (EOB) Európai Uniós irodájának az irodavezetője. Én vezetem az iroda teljes könyvelési folyamatait, intézem az adminisztrációs dolgokat, illetve a céges események szervezésében veszek részt.

  Fruzsi
 • Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  2014 januárjár: az AIESEC hallgatói szervezetében végzett aktív munkámért elismerésben részesítettek; majdnem ingyen kaptam egy nagy lehetőséget. Az úti cél nem lehetett más, csak Ázsia, ahonnan is barátokat szereztem, tehát ok az volt bőven.

  Lázár Gergely
További történetek >>>
Brüsszelbe mennék – pro és kontra
Pro és kontra

Brüsszelbe mennék – pro és kontra

Szemügyre vesszük mindazokat a fontos szempontokat, amelyek segítenek tájékozódni abban, hogy milyen is a belga fővárosban élni. A megszokott szempontok mentén haladtunk: megélhetés, havi kiadások, közlekedés, munkaerőpiac és egészségügy, a város kultúrája. Segítségünkre volt a cikk megírásában Zoltán (Keli), aki egy Brüsszelben élő magyar.

Homeworking, ahogy mi látjuk
Lépésröl lépésre

Homeworking, ahogy mi látjuk

Szerte a világon egyre többen választják a távmunkát, hiszen valódi win-win szituációt eredményez.

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat
Önkéntes

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat

Anita az elmúlt évek során alaposan megismerte és sikerrel ki is aknázta az ifjúsági és önkéntes programok nyújtotta lehetőségeket: tréningeken, konferenciákon vett részt, nyelvet tanult Franciaországban, gyakornoki pozíciót töltött be Bulgáriában, és munkájával segítette a Nemzeti Ifjúsági Tanács és az AEGEE nemzetközi diákszervezet budapesti antennájának működését.

Aktív egyetemi évei végeztével azonban, nem veszített korábban megszokott lendületéből, és hamarosan rátalált az Európai Önkéntes Szolgálatra.

Projektjéről, dolgos mindennapjairól és a kinti mindennapok viszontagságairól és örömeiről mesél most nektek interjújában.

Városok, ahol jó diáknak lenni
Top10

Városok, ahol jó diáknak lenni

Mi már tudjuk, hogy melyik az a 10 város, ahol diáknak lenni nagyon jó! És Te?

Balaton Sound MAX medvével
Utazási tanácsok

Balaton Sound MAX medvével

Kicsiny nagyszerű országunk háza tája nyaranta a fesztiváloktól hangos. Ha pedig július és Balaton, akkor már lassan tíz éve mindenkinek ez jut eszébe: Sound, Zamárdi. És olykor az is, hogy két koncert között hol hajtsuk álomra fejünket - vagy mit nézzünk meg a környéken. Ezekhez adunk néhány tippet.

Betegellátás külföldön
Interjúk

Betegellátás külföldön

Noémi 22 éves és 7 hónappal ezelőtt egy rögtönzött ötlet vezérelte külföldre, pontosabban először Angliába. Egy magyar cég utaztatta ki fesztiválokat takarítani és így beutazhatta majdnem egész Európát. Annyira belejött az utazgatásba, hogy azóta megjárta Dániát, Franciaországot és Máltát is. Azonban nem lehet minden felhőtlen, különböző betegségekkel is meggyűlt a baja. Most erről mesél nekünk.