Külföldre költöznél, de nem tudod hova? Töltsd ki a Külföldre mennék tesztjét!

Hogy miért szeretjük a online kvízeket? Többek között azért (is), mert ezek a tesztek rendre zseniálisak! Azt persze nehéz eldönteni mennyire komolyan vehető egy olyan felmérés, ami a kávézási és a bulizási szokásaink alapján mondja meg, melyik város passzol hozzánk.

Mindenesetre ezen a nyomvonalon elindulva mi is készítettünk egy tesztet, amivel most tőlünk is megtudhatod hova érdemes költöznöd, ha úgy érzed menned kell. Kevésbé tudományos értekezés következik!

Már megvan az elhatározás, lassan össze is pakolnád a kis holmidat és megvennéd a repülőjegyet, de bizonytalan vagy az úti célban? Mindig erős dilemma mi alapján válasszuk ki azt a helyet, ahol a későbbiekben élni szeretnénk. Ha erősen családcentrikus vagy és nem akarsz nagyot álmodni, természetesen jól megy a német, akkor Ausztria neked való! Nagy előnye, hogy közel van, bármikor hazaugorhatsz és lehet vagánykodni az ott megkeresett eurónkkal. Plusz a kávé is finomabb. Állítólag. Ha ennél kicsit kalandvágyóbb vagy és bírod a precizitást, akkor Németországban a helyed. Egyébként ott is vannak lazább városok, mint például Berlin, ami korántsem hasonlít az ország többi részéhez. Nagy előny: jó a sör, na meg a virsli és a bajor népviselet! Csak pozitívumok! Ha pedig jól ismered az órákat, szereted a csokit és a hegyeket akkor Svájc az országod. Talán a három közül ez a legjobb választás, ugyanis az átlagkereset kimagasló, viszont nehezítő tényező lehet a későbbiekben, ha a kormányuk újratárgyalja a munkavállaláshoz szükséges letelepedési engedély szükségességének ügyét az EU-val. Addig semmi gond!

Megy a spanyol? Imádod a bort? Hogy állsz a jó ételekkel? Tudod mi az a paella? Gondolkodtál már Spanyolországon? Azt INNEN már tudjuk, hogy Barcelonában milyen lehet, de ne felejtsük el, hogy hatalmas országról van szó, rengeteg remek várossal, szóval a lehetőségek kifogyhatatlanok. Innen pedig már csak egy köpésre van Portugália, ami ha lehet még jobb döntés, bár erősen ajánlott a helyi nyelv elsajátítása. Ha inkább a tésztára szavazol, és a kizárólag szexmentes munkára akkor irány Olaszország. Mindegy észak, vagy dél, a lényeg hogy boldog légy. És akkor most leállok a kínrímekkel.

Amennyiben neked Anglia snassz, de mégis valami hasonlóra vágysz, akkor irány Hollandia, Dánia, Svédország, vagy Norvégia (esetleg Izland, ha régi vágyad, hogy összefuss Björkkel). Garantáltan nem fogsz egyikben sem csalódni, az esőkabát pedig ezekben az országokban is a napi viseleted lehet.

És akkor távolodjunk el Európától, de ne ugorjunk túl nagyot! Szintén sok ember álma Amerika. Ez egy közhely, nyilván filmen jól mutat, de ha ez kell neked hajrá, én nem foglak lebeszélni róla. Cserébe nem tudom hallottál-e már Kanadáról?! Ha a juharfák és a jégkorong, mint alternatíva megfelel miért is ne döntenél emellett? Nem tudom tudtad-e, hogy Vancouver közel hasonló adottságokkal rendelkezik, mint Los Angeles, szóval akár itt is megtalálhatod a számításodat. De ha egyik sem tetszik ezek közül, viszont ragaszkodsz az angolhoz, akkor ott van a kenguruk földje Ausztrália, vagy a hobbitok élőhelye Új-Zéland és végső soron Dél-Afrika, vagy az afrikai kontinens sok országa. Utóbbihoz viszont tényleg nagyon elszántnak kell lennie az embernek. És akkor senki nem mondhatja, hogy kimaradt!

Ha sokat irigykedsz Steiner Kristófra szerintem neked Izraelben a helyed. Állítólag meseszép ország rengeteg lehetőséggel és szintén nincsen túl távol repülővel. Ha pedig a Közel-Kelet vonz úgy általában és nem tudsz ellenállni ennek a kultúrának, akkor is rengeteg ország közül választhatsz: Jordánia, Bahrein, Egyesült Arab Emírségek, Szaúd-Arábia stb. mind csak rád vár! Olajkút nélkül viszont ne is gyere haza! Mindenesetre - nem véletlenül -, de ezekben az országokban nem könnyű munkát vállalni külföldiként.

A világ legbarátságosabb embereit viszont Ázsia másik felén találhatjuk. Nyilván nem itt fogsz milliókat keresni - persze nem kizárt, ha mondjuk Japánba mész, vagy van egy nagyon jó ötleted -, az viszont biztos, hogy elég elszántnak kell lenned hozzá. Mindegy, hogy Kína, Tajvan vagy Thaiföld esetleg India a kiszemelt desztináció, egyre fel kell készülnöd: teljesen más kultúrával fogod szembetalálni magad. Bár gondolom ezzel nem árultam el túl nagy újdonságot. Ha nagyon hiányoznánk, akkor ugorj át Oroszországba az is megteszi!

És ha a bőség zavarában még mindig nem vagy biztos, hogy hova utazz, akkor ajánlanám a földgömbön ráböksz egy országra típusú szelektálást, hátha ez kellő motivációt nyújt az induláshoz.

Ha ezek után sem akkor elárulok egy nagy titkot: itthon is maradhatsz!

Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkekről, akkor nyomj egy like-ot a Külföldre mennék Facebook oldalára!

Szólj hozzá!
Külföldre mentem

Olvasóink történetei

 • Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Fruzsina vagyok, az Európai Olimpiai Bizottság (EOB) Európai Uniós irodájának az irodavezetője. Én vezetem az iroda teljes könyvelési folyamatait, intézem az adminisztrációs dolgokat, illetve a céges események szervezésében veszek részt.

  Fruzsi
 • Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  2014 januárjár: az AIESEC hallgatói szervezetében végzett aktív munkámért elismerésben részesítettek; majdnem ingyen kaptam egy nagy lehetőséget. Az úti cél nem lehetett más, csak Ázsia, ahonnan is barátokat szereztem, tehát ok az volt bőven.

  Lázár Gergely
További történetek >>>
Brüsszelbe mennék – pro és kontra
Pro és kontra

Brüsszelbe mennék – pro és kontra

Szemügyre vesszük mindazokat a fontos szempontokat, amelyek segítenek tájékozódni abban, hogy milyen is a belga fővárosban élni. A megszokott szempontok mentén haladtunk: megélhetés, havi kiadások, közlekedés, munkaerőpiac és egészségügy, a város kultúrája. Segítségünkre volt a cikk megírásában Zoltán (Keli), aki egy Brüsszelben élő magyar.

Homeworking, ahogy mi látjuk
Lépésröl lépésre

Homeworking, ahogy mi látjuk

Szerte a világon egyre többen választják a távmunkát, hiszen valódi win-win szituációt eredményez.

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat
Önkéntes

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat

Anita az elmúlt évek során alaposan megismerte és sikerrel ki is aknázta az ifjúsági és önkéntes programok nyújtotta lehetőségeket: tréningeken, konferenciákon vett részt, nyelvet tanult Franciaországban, gyakornoki pozíciót töltött be Bulgáriában, és munkájával segítette a Nemzeti Ifjúsági Tanács és az AEGEE nemzetközi diákszervezet budapesti antennájának működését.

Aktív egyetemi évei végeztével azonban, nem veszített korábban megszokott lendületéből, és hamarosan rátalált az Európai Önkéntes Szolgálatra.

Projektjéről, dolgos mindennapjairól és a kinti mindennapok viszontagságairól és örömeiről mesél most nektek interjújában.

Városok, ahol jó diáknak lenni
Top10

Városok, ahol jó diáknak lenni

Mi már tudjuk, hogy melyik az a 10 város, ahol diáknak lenni nagyon jó! És Te?

Balaton Sound MAX medvével
Utazási tanácsok

Balaton Sound MAX medvével

Kicsiny nagyszerű országunk háza tája nyaranta a fesztiváloktól hangos. Ha pedig július és Balaton, akkor már lassan tíz éve mindenkinek ez jut eszébe: Sound, Zamárdi. És olykor az is, hogy két koncert között hol hajtsuk álomra fejünket - vagy mit nézzünk meg a környéken. Ezekhez adunk néhány tippet.

Betegellátás külföldön
Interjúk

Betegellátás külföldön

Noémi 22 éves és 7 hónappal ezelőtt egy rögtönzött ötlet vezérelte külföldre, pontosabban először Angliába. Egy magyar cég utaztatta ki fesztiválokat takarítani és így beutazhatta majdnem egész Európát. Annyira belejött az utazgatásba, hogy azóta megjárta Dániát, Franciaországot és Máltát is. Azonban nem lehet minden felhőtlen, különböző betegségekkel is meggyűlt a baja. Most erről mesél nekünk.