Nem csak a magyarok vándorolnak be nagy számban az Egyesült Királyságba!

Az Egyesült Királyság az egyik legkedveltebb célállomás a kivándorlók számára, de nem csak a magyar külföldre költözőknek kívánatos a helyszín. Évről évre rengetegen érkeznek az országba, első sorban az Európai Unió tagállamaiból, de azért jópáran távolabbról is!

Az elmúlt pár év során folyamatosan nőtt azon magyaroknak a száma, akik az országot hátrahagyva egy másik országban kezdték meg, vagy éppen folytatják életüket. Felmérésekből az is kiderül, hogy a kivándorlók közt sok a fiatal és értelmiségi, de lényegében minden típusú és képesítésű magyar emberből találunk párat a világ bármely pontján.

Arról is sokat hallani, hogy a brit kormány – akár csak a német – szabályozásokat terveznek bevezetni a bevándorlókkal szemben. Ezeknek a szigorításoknak pedig nem csak a nagyszámú magyar kivándorló az oka. De nem ám!

Messze nem a magyarok a legnagyobb számú bevándorlói az Egyesült Királyságnak.

Az angol kormány adataiból az derül ki, hogy sok más országból érkeznek nagyobb számban a bevándorlók, így számokban messze megelőzve a magyar migránsokat. 2012-ben például, a legnagyobb számban lengyelek vándoroltak be az Egyesült Királyságba, őket követték a sorban az indiaiak, a pakisztániak, a litvánok… a lenti táblázatban feltüntetett húsz országból a magyar migránsok csak a tizedikek a listán. Ezek az adatok viszont 3-4 évesek, így minden bizonnyal változtak az elmúlt pár évben.

Top 20 ország a bevándorlók származása szerint
TB számok igénylése alapján (2011-2012)
1. Lengyelország 79 140 11. Portugália 17 250
2. India 47 270 12. Írország 15 910
3. Pakisztán 38 300 13. Kína 14 840
4. Litvánia 33 190 14. Ausztrália 14 200
5. Spanyolország 30 370 15. Nigéria 13 770
6. Olaszország 24 280 16. Bulgária 12 580
7. Románia 22 940 17. Németország 11 760
8. Franciaország 21 560 18. Szlovákia 9 890
9. Lettország 18 590 19. Csehország 7 520
10. Magyarország 18 110 20. Banglades 7 660

Kik és merre találhatók?

Sok esetben az országba bevándorló csoportok próbálnak kisebb közösségeket kialakítani, együtt lenni és segíteni társaiknak. Ennek következménye, hogy ma már vannak elkülöníthető részei az Egyesült Királyságnak, ahol bizonyos népcsoportok nagyobb számban találhatók meg. Hogy kik és merre találhatók pontosan, az a képről leolvasható.

Habár Londonban van a legtöbb bevándorló, azért a fővároson kívül is van élet!

angliai bevándorlásDailymail

A kommentekből...

Írásunk a MailOnline egyik cikkéből táplálkozik, az ott található kommentekből pedig az is kiderül, hogy az ország déli részében, illetve az északi, skót területen is szép számmal vannak már jelen bevándorlók.

“What about the south we have thousands and thousands down here ??? walk down any high st and there isnt many british accents at all.”

Sajnos a hozzászólásokból az is eléggé egyértelmű, hogy a helyiek egyre kevésbé örülnek az évről évre egyre csak növekvő számban érkező bevándorlóknak.

“VOTE UKIP !!!!!!!! STOP IMMIGRATION LET'S MAKE BRITIAN BRITISH AGAIN VOTE UKIP VOTE UKIP VOTE UKIP”

Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkekről, akkor nyomj egy like-ot a Külföldre mennék Facebook oldalára!

Szólj hozzá!
Külföldre mentem

Olvasóink történetei

 • Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Fruzsina vagyok, az Európai Olimpiai Bizottság (EOB) Európai Uniós irodájának az irodavezetője. Én vezetem az iroda teljes könyvelési folyamatait, intézem az adminisztrációs dolgokat, illetve a céges események szervezésében veszek részt.

  Fruzsi
 • Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  2014 januárjár: az AIESEC hallgatói szervezetében végzett aktív munkámért elismerésben részesítettek; majdnem ingyen kaptam egy nagy lehetőséget. Az úti cél nem lehetett más, csak Ázsia, ahonnan is barátokat szereztem, tehát ok az volt bőven.

  Lázár Gergely
További történetek >>>
Brüsszelbe mennék – pro és kontra
Pro és kontra

Brüsszelbe mennék – pro és kontra

Szemügyre vesszük mindazokat a fontos szempontokat, amelyek segítenek tájékozódni abban, hogy milyen is a belga fővárosban élni. A megszokott szempontok mentén haladtunk: megélhetés, havi kiadások, közlekedés, munkaerőpiac és egészségügy, a város kultúrája. Segítségünkre volt a cikk megírásában Zoltán (Keli), aki egy Brüsszelben élő magyar.

Homeworking, ahogy mi látjuk
Lépésröl lépésre

Homeworking, ahogy mi látjuk

Szerte a világon egyre többen választják a távmunkát, hiszen valódi win-win szituációt eredményez.

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat
Önkéntes

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat

Anita az elmúlt évek során alaposan megismerte és sikerrel ki is aknázta az ifjúsági és önkéntes programok nyújtotta lehetőségeket: tréningeken, konferenciákon vett részt, nyelvet tanult Franciaországban, gyakornoki pozíciót töltött be Bulgáriában, és munkájával segítette a Nemzeti Ifjúsági Tanács és az AEGEE nemzetközi diákszervezet budapesti antennájának működését.

Aktív egyetemi évei végeztével azonban, nem veszített korábban megszokott lendületéből, és hamarosan rátalált az Európai Önkéntes Szolgálatra.

Projektjéről, dolgos mindennapjairól és a kinti mindennapok viszontagságairól és örömeiről mesél most nektek interjújában.

Városok, ahol jó diáknak lenni
Top10

Városok, ahol jó diáknak lenni

Mi már tudjuk, hogy melyik az a 10 város, ahol diáknak lenni nagyon jó! És Te?

Balaton Sound MAX medvével
Utazási tanácsok

Balaton Sound MAX medvével

Kicsiny nagyszerű országunk háza tája nyaranta a fesztiváloktól hangos. Ha pedig július és Balaton, akkor már lassan tíz éve mindenkinek ez jut eszébe: Sound, Zamárdi. És olykor az is, hogy két koncert között hol hajtsuk álomra fejünket - vagy mit nézzünk meg a környéken. Ezekhez adunk néhány tippet.

Betegellátás külföldön
Interjúk

Betegellátás külföldön

Noémi 22 éves és 7 hónappal ezelőtt egy rögtönzött ötlet vezérelte külföldre, pontosabban először Angliába. Egy magyar cég utaztatta ki fesztiválokat takarítani és így beutazhatta majdnem egész Európát. Annyira belejött az utazgatásba, hogy azóta megjárta Dániát, Franciaországot és Máltát is. Azonban nem lehet minden felhőtlen, különböző betegségekkel is meggyűlt a baja. Most erről mesél nekünk.