Tényleg megéri az óceánon pénzt keresni? I.rész

Tömegesen jelennek meg a médiában olyan hírek, melyek az egyre nagyobb méreteket öltő kivándorlásról szólnak. A sláger országok mellett, mint például Ausztria, Németország vagy Anglia, sokan nem ragaszkodnak bizonyos nemzetekhez, hanem inkább egy óceánjáró hajón vállalnak munkát. Kifizetődő körbejárni a világot barátok és család nélkül?

Egyre több a vállalkozó szellemű fiatal, aki világot szeretne látni, erre pedig megfelelő tapasztalatszerzést biztosít egy ilyen út. Természetesen a megfelelő munka megszerzése alapos utánajárást, felkészültséget és elszántságot követel attól, aki képesnek érzi magát arra, hogy egy 3 négyzetméteres szobában, napi 12 óra munkával, vadidegen emberekkel kezdjen el dolgozni a jól megszokott komfortzónáján kívül. Bekerülni ide sem könnyű, bizonyos feltételeknek meg kell felelni, a nyelvtudás mellett a megfelelő képzés elsajátítása is kardinális dolog. Az utóbbi időben egyre jobban terjedő hajós végzettséget ígérő cégek (melyek jobb esetben ki is közvetítenek a munkaadónak) közül már csak ki kell választanunk a nekünk megfelelőt, sikeres vizsga esetén pedig már csomagolhatunk is.

A legnagyobb keresetet jelentő munkák

 • felszolgáló/pincér
 • bárpincér
 • bártender
 • kaszinó pénztáros
 • krupié

hajó munka

Általában fokozott munkatempóban telnek a hetek, de lazítani itt is van idő. Az óceánjáró luxushajók egyik legkellemesebb tulajdonsága, hogy minden elérhető közelségben megtalálható, akár sportolni, szórakozni vagy csak kikapcsolódni akar az ember. Nem kell lejárnunk a lábunkat akkor sem, ha a medencés buliból kaszinózni mennénk. Azt sem szabad elfelejteni, hogy ha egyik nap a Bahamákon hűsölünk, lehet, hogy másnap Miamiban barnulhatunk, ha épp szabadnapunk van. Ezért viszont keményen meg is kell dolgoznunk. Jellemzőek a túlórák és a pihenőnap nélküli hetek, viszont kellőképp megszedhetjük magunkat, ha elég alázatosak vagyunk és precízen végezzük a munkánkat, hiszen szinte az egész fizetésünket megtakaríthatjuk. Számos hajón bocsájtanak a rendelkezésünkre oktatást, tréningeket is, így az előrelépésre is van lehetőségünk.

Néhány szabályt érdemes betartanunk, ha nem akarjuk elveszteni munkánkat:

 • Soha ne kezdjünk ki a vendégekkel!
 • Fogfájás esetén keressük fel az orvost, NE vodkával öblögessünk, hiszen ez az állásunkba kerülhet.
 • Lehetőleg ismerjünk meg mindenkit a személyzetből, így nem leszünk annyira elveszettek, míg fel nem fedeztük a fedélzetet.
 • Legyünk igényesek magunkra, társainkra és a kabinra nézve is.
 • A legfontosabb: MINDIG érjünk vissza pontosan a hajónkra!

hajó munka

Az elszántságon és a bátorságon kívül nem szabad elfelejtenünk, hogy ára van annak, ha ezzel akarunk foglalkozni a következő 6-8 hónapban. Ropogós dollár és forint készletet érdemes tartalékolni, hogy egyáltalán elinduljunk és beszerezzünk minden kötelező papírt, igazolást, vizsgálati eredményt, VÍZUMOT. Amerikában a vízumkérdés bír a legnagyobb prioritással, tehát alapfeltétel. Ahhoz hogy ilyen munkát végezzünk, összetett vízum kell, ami tartalmazza a munkavállalást és a tengerészetet. C1/D a hivatalos kódja.

A pontos árak és egyéb lényeges információk a hamarosan megjelenő cikkben.

Folytatás következik...

Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkekről, akkor nyomj egy like-ot a Külföldre mennék Facebook oldalára!

Szólj hozzá!
Külföldre mentem

Olvasóink történetei

 • Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Fruzsina vagyok, az Európai Olimpiai Bizottság (EOB) Európai Uniós irodájának az irodavezetője. Én vezetem az iroda teljes könyvelési folyamatait, intézem az adminisztrációs dolgokat, illetve a céges események szervezésében veszek részt.

  Fruzsi
 • Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  2014 januárjár: az AIESEC hallgatói szervezetében végzett aktív munkámért elismerésben részesítettek; majdnem ingyen kaptam egy nagy lehetőséget. Az úti cél nem lehetett más, csak Ázsia, ahonnan is barátokat szereztem, tehát ok az volt bőven.

  Lázár Gergely
További történetek >>>
Brüsszelbe mennék – pro és kontra
Pro és kontra

Brüsszelbe mennék – pro és kontra

Szemügyre vesszük mindazokat a fontos szempontokat, amelyek segítenek tájékozódni abban, hogy milyen is a belga fővárosban élni. A megszokott szempontok mentén haladtunk: megélhetés, havi kiadások, közlekedés, munkaerőpiac és egészségügy, a város kultúrája. Segítségünkre volt a cikk megírásában Zoltán (Keli), aki egy Brüsszelben élő magyar.

Homeworking, ahogy mi látjuk
Lépésröl lépésre

Homeworking, ahogy mi látjuk

Szerte a világon egyre többen választják a távmunkát, hiszen valódi win-win szituációt eredményez.

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat
Önkéntes

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat

Anita az elmúlt évek során alaposan megismerte és sikerrel ki is aknázta az ifjúsági és önkéntes programok nyújtotta lehetőségeket: tréningeken, konferenciákon vett részt, nyelvet tanult Franciaországban, gyakornoki pozíciót töltött be Bulgáriában, és munkájával segítette a Nemzeti Ifjúsági Tanács és az AEGEE nemzetközi diákszervezet budapesti antennájának működését.

Aktív egyetemi évei végeztével azonban, nem veszített korábban megszokott lendületéből, és hamarosan rátalált az Európai Önkéntes Szolgálatra.

Projektjéről, dolgos mindennapjairól és a kinti mindennapok viszontagságairól és örömeiről mesél most nektek interjújában.

Városok, ahol jó diáknak lenni
Top10

Városok, ahol jó diáknak lenni

Mi már tudjuk, hogy melyik az a 10 város, ahol diáknak lenni nagyon jó! És Te?

Balaton Sound MAX medvével
Utazási tanácsok

Balaton Sound MAX medvével

Kicsiny nagyszerű országunk háza tája nyaranta a fesztiváloktól hangos. Ha pedig július és Balaton, akkor már lassan tíz éve mindenkinek ez jut eszébe: Sound, Zamárdi. És olykor az is, hogy két koncert között hol hajtsuk álomra fejünket - vagy mit nézzünk meg a környéken. Ezekhez adunk néhány tippet.

Betegellátás külföldön
Interjúk

Betegellátás külföldön

Noémi 22 éves és 7 hónappal ezelőtt egy rögtönzött ötlet vezérelte külföldre, pontosabban először Angliába. Egy magyar cég utaztatta ki fesztiválokat takarítani és így beutazhatta majdnem egész Európát. Annyira belejött az utazgatásba, hogy azóta megjárta Dániát, Franciaországot és Máltát is. Azonban nem lehet minden felhőtlen, különböző betegségekkel is meggyűlt a baja. Most erről mesél nekünk.