Top10

Anglia a második legroszabb választás Egyiptom után

Legalábbis a HSBC legfrissebb felmérése ezt mutatja külföldi munkavállalás szempontjából. Amikor a külföldön élő magyarok kerülnek szóba az első város, ami beugrik: London. Ugyanakkor arról már kevesebbet tudunk, hogy az ott élő magyarok hogy érzik magukat, mennyire találták meg a számításaikat.

A HSBC legújabb kutatásából kiderül, hogy amennyiben külföldön szeretnénk érvényesülni érdemes Svájcot megcéloznunk, de Szingapúr, Kína és Németország is jó választás lehet. Legkevésbé szerencsés Egyiptom (nem mintha olyan népszerű célpont lenne), mindenki nagy meglepetésére a felmérés nagy vesztese pedig Nagy-Britannia.


© Francisco Antunes

34 országban 9300 olyan embert kérdeztek meg, akik bevándorlóként vállaltak munkát és azt vizsgálták, milyen ott az életminőség, az anyagi boldogulás és a gyereknevelés lehetősége.

Kizárólag anyagi boldogulás szempontjából Kína ez első helyen áll, és Németországot megelőzve Svájc a második. Életminőség és gyereknevelés szempontjából Új-Zéland vezeti a listát, amit további ázsiai országok követnek az élen. Abból a szempontból, hogy a helyiek mennyire barátságosak, mennyire könnyű új barátságokat kötni csakugyan Új-Zéland végzett az első helyen, a listán pedig Mexikó, majd Bahrein követi.

A tíz legjobb ország

 1. Svájc
 2. Szingapúr
 3. Kína
 4. Németország
 5. Bahrein
 6. Új-Zéland
 7. Thaiföld
 8. Tajvan
 9. India
 10. Hongkong

A tíz legrosszabb ország

 1. Egyiptom
 2. Nagy-Britannia
 3. Brazília
 4. Olaszország
 5. USA
 6. Kuvait
 7. Szaúd-Arábia
 8. Hollandia
 9. Törökország
 10. Írország

A felmérés részletes eredményeit és az összesített listát itt találhatjátok meg:
https://www.expatexplorer.hsbc.com/

Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkekről, akkor nyomj egy like-ot a Külföldre mennék Facebook oldalára!

Szólj hozzá!
Külföldre mentem

Olvasóink történetei

 • Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Fruzsina vagyok, az Európai Olimpiai Bizottság (EOB) Európai Uniós irodájának az irodavezetője. Én vezetem az iroda teljes könyvelési folyamatait, intézem az adminisztrációs dolgokat, illetve a céges események szervezésében veszek részt.

  Fruzsi
 • Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  2014 januárjár: az AIESEC hallgatói szervezetében végzett aktív munkámért elismerésben részesítettek; majdnem ingyen kaptam egy nagy lehetőséget. Az úti cél nem lehetett más, csak Ázsia, ahonnan is barátokat szereztem, tehát ok az volt bőven.

  Lázár Gergely
További történetek >>>
Brüsszelbe mennék – pro és kontra
Pro és kontra

Brüsszelbe mennék – pro és kontra

Szemügyre vesszük mindazokat a fontos szempontokat, amelyek segítenek tájékozódni abban, hogy milyen is a belga fővárosban élni. A megszokott szempontok mentén haladtunk: megélhetés, havi kiadások, közlekedés, munkaerőpiac és egészségügy, a város kultúrája. Segítségünkre volt a cikk megírásában Zoltán (Keli), aki egy Brüsszelben élő magyar.

Homeworking, ahogy mi látjuk
Lépésröl lépésre

Homeworking, ahogy mi látjuk

Szerte a világon egyre többen választják a távmunkát, hiszen valódi win-win szituációt eredményez.

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat
Önkéntes

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat

Anita az elmúlt évek során alaposan megismerte és sikerrel ki is aknázta az ifjúsági és önkéntes programok nyújtotta lehetőségeket: tréningeken, konferenciákon vett részt, nyelvet tanult Franciaországban, gyakornoki pozíciót töltött be Bulgáriában, és munkájával segítette a Nemzeti Ifjúsági Tanács és az AEGEE nemzetközi diákszervezet budapesti antennájának működését.

Aktív egyetemi évei végeztével azonban, nem veszített korábban megszokott lendületéből, és hamarosan rátalált az Európai Önkéntes Szolgálatra.

Projektjéről, dolgos mindennapjairól és a kinti mindennapok viszontagságairól és örömeiről mesél most nektek interjújában.

Városok, ahol jó diáknak lenni
Top10

Városok, ahol jó diáknak lenni

Mi már tudjuk, hogy melyik az a 10 város, ahol diáknak lenni nagyon jó! És Te?

Balaton Sound MAX medvével
Utazási tanácsok

Balaton Sound MAX medvével

Kicsiny nagyszerű országunk háza tája nyaranta a fesztiváloktól hangos. Ha pedig július és Balaton, akkor már lassan tíz éve mindenkinek ez jut eszébe: Sound, Zamárdi. És olykor az is, hogy két koncert között hol hajtsuk álomra fejünket - vagy mit nézzünk meg a környéken. Ezekhez adunk néhány tippet.

Betegellátás külföldön
Interjúk

Betegellátás külföldön

Noémi 22 éves és 7 hónappal ezelőtt egy rögtönzött ötlet vezérelte külföldre, pontosabban először Angliába. Egy magyar cég utaztatta ki fesztiválokat takarítani és így beutazhatta majdnem egész Európát. Annyira belejött az utazgatásba, hogy azóta megjárta Dániát, Franciaországot és Máltát is. Azonban nem lehet minden felhőtlen, különböző betegségekkel is meggyűlt a baja. Most erről mesél nekünk.