Külföldre mennék! – De hova? II. rész

Ha egy nap úgy döntünk, hogy nyakunkba vennénk a világot egy boldogabb élet reményében, logikusnak tűnik, hogy abba az országba induljunk ahol a legboldogabbak az emberek. Ennek megállapításához az ENSZ tavalyi jelentését vesszük alapul melyben nem csak azt vizsgálták, hogy a felmérésben szereplő 156 ország lakosai, mennyire érzik boldognak magukat, hanem többek között az egy főre eső GDP-t, a korrupció szintjét és azt, hogy az egyén mennyire számíthat a társadalom más tagjainak támogatására. A top 10 pedig a következő:

A dobogós helyek nem annyira meglepők, mindenki tudja, hogy a dánok, norvégok és svájciaknak nincs sok okuk a szomorkodásra. Sógoraink kiemelkedően jó helyen végeztek, a 8. hely kiválónak mondható, nem véletlenül mesélték nekünk a Bécsben élő magyarok, hogy nagyon szeretnek a szomszédban élni. Az általunk hasonlóan gyakran választott migrációs célpontok is az élmezőnyben végeztek, Nagy-Britannia, Németország és az USA mind a top 30 legboldogabb országban szerepel, ezen sincs igazából sok meglepődnivaló, de még a nemrég mély recesszióba süllyedt görögök is jóval megelőztek minket.

Kifejezettem elkeserítő viszont, hogy a magyar emberek sajnos India, Banglades vagy épp Irak szintjén állnak a boldogsági felmérésben. Ebből a nézőpontból már érthetőnek tűnik, mikor külföldön élő magyarok arról mesélnek, hogy milyen nyugodt és boldog az életük, mióta kiköltöztek akár Bécsbe vagy Berlinbe.

A boldogságon kívül fontos szempont lehet a várható egészséges élettartam. Sajnos ebben a témában sem vagyunk kiemelkedőek, de azért inkább mondhatjuk magunkat egészségesnek és hosszúéletűnek, mint boldognak. Svájc itt is dobogós, Japánnal közösen a leghosszabb a várható egészséges élettartam. A fő migrációs célpontjaink itt is mind befértek a top 30ba, mi az 55. helyen 66 egészséges életévre számíthatunk itthon.

Hogy mi kellhet még egy jobb élethez? „Tudományos” vizsgálatunk következő szempontját az Emil Rulez! Egyik dalszövegéből merítettük, mely szerint a boldogsághoz térerő kell. Bár ez utóbbi, a kivándorlás szempontjából szóba jövő országok közül mindenhol kiváló, ezért mi – a szerintünk sokkal fontosabb tényezőt – az internet sebességét vesszük alapul.

Erre a listára nem kerültünk fel, mert csak a top 20-at vizsgálta, de ha tényleg a net alapján választunk új helyet magunknak..., akkor irány Ázsia!

Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkekről, akkor nyomj egy like-ot a Külföldre mennék Facebook oldalára!

Szólj hozzá!
Külföldre mentem

Olvasóink történetei

 • Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Fruzsina vagyok, az Európai Olimpiai Bizottság (EOB) Európai Uniós irodájának az irodavezetője. Én vezetem az iroda teljes könyvelési folyamatait, intézem az adminisztrációs dolgokat, illetve a céges események szervezésében veszek részt.

  Fruzsi
 • Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  2014 januárjár: az AIESEC hallgatói szervezetében végzett aktív munkámért elismerésben részesítettek; majdnem ingyen kaptam egy nagy lehetőséget. Az úti cél nem lehetett más, csak Ázsia, ahonnan is barátokat szereztem, tehát ok az volt bőven.

  Lázár Gergely
További történetek >>>
Brüsszelbe mennék – pro és kontra
Pro és kontra

Brüsszelbe mennék – pro és kontra

Szemügyre vesszük mindazokat a fontos szempontokat, amelyek segítenek tájékozódni abban, hogy milyen is a belga fővárosban élni. A megszokott szempontok mentén haladtunk: megélhetés, havi kiadások, közlekedés, munkaerőpiac és egészségügy, a város kultúrája. Segítségünkre volt a cikk megírásában Zoltán (Keli), aki egy Brüsszelben élő magyar.

Homeworking, ahogy mi látjuk
Lépésröl lépésre

Homeworking, ahogy mi látjuk

Szerte a világon egyre többen választják a távmunkát, hiszen valódi win-win szituációt eredményez.

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat
Önkéntes

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat

Anita az elmúlt évek során alaposan megismerte és sikerrel ki is aknázta az ifjúsági és önkéntes programok nyújtotta lehetőségeket: tréningeken, konferenciákon vett részt, nyelvet tanult Franciaországban, gyakornoki pozíciót töltött be Bulgáriában, és munkájával segítette a Nemzeti Ifjúsági Tanács és az AEGEE nemzetközi diákszervezet budapesti antennájának működését.

Aktív egyetemi évei végeztével azonban, nem veszített korábban megszokott lendületéből, és hamarosan rátalált az Európai Önkéntes Szolgálatra.

Projektjéről, dolgos mindennapjairól és a kinti mindennapok viszontagságairól és örömeiről mesél most nektek interjújában.

Városok, ahol jó diáknak lenni
Top10

Városok, ahol jó diáknak lenni

Mi már tudjuk, hogy melyik az a 10 város, ahol diáknak lenni nagyon jó! És Te?

Balaton Sound MAX medvével
Utazási tanácsok

Balaton Sound MAX medvével

Kicsiny nagyszerű országunk háza tája nyaranta a fesztiváloktól hangos. Ha pedig július és Balaton, akkor már lassan tíz éve mindenkinek ez jut eszébe: Sound, Zamárdi. És olykor az is, hogy két koncert között hol hajtsuk álomra fejünket - vagy mit nézzünk meg a környéken. Ezekhez adunk néhány tippet.

Betegellátás külföldön
Interjúk

Betegellátás külföldön

Noémi 22 éves és 7 hónappal ezelőtt egy rögtönzött ötlet vezérelte külföldre, pontosabban először Angliába. Egy magyar cég utaztatta ki fesztiválokat takarítani és így beutazhatta majdnem egész Európát. Annyira belejött az utazgatásba, hogy azóta megjárta Dániát, Franciaországot és Máltát is. Azonban nem lehet minden felhőtlen, különböző betegségekkel is meggyűlt a baja. Most erről mesél nekünk.