Vajon ez a világ legjobb munkája?

93.000 dolláros fizetés, ejtőernyőzés, híres emberekkel fotózkodás. Röviden ez a kaliforniai Andrew Smith munkája, akinek 802.000 szórakoztató pillanatot kell átélnie Ausztrália egyik államában. Nem lehet könnyű, de hát valakinek ezt a piszkos munkát is el kell végeznie. Te jelentkeznél egy ilyen melóra?

A kaliforniai Andrew Smithnek 93.000 dollárt fizetnek azért (nagyjából 26 millió forintot) , hogy annyit szórakozzon, amennyit csak bír. Andrewnak sikerült az, amiről mindenki csak álmodik. Ő lett az arca az ausztráliai Új- Dél-Wales államot népszerűsítő kampánynak (ebben az államban található Sydney és Canberra is), egyébként több tízezer jelentkező közül esett rá a választás, elég sokan jelentkeztek a meghirdetett pozícióra. Így most azzal keresi a kenyerét, hogy ejtőernyőzik, Tony Hawkkal deszkázik és barlangászik.

A ’Funster Experiment’ nevű kampánynak az a lényege, hogy bemutassa a kalandvágyó turistának, hogy Új- Dél-Wales minden egyes négyzetkilométere új meglepetést tartogat. Egészen pontosan 802.000-et. Andrew december óta már 480.000 szórakoztató pillanatot tudhat maga mögött. 187 pacsit kapott Sydneyben, 18.000 Elvis imitátorral bulizott együtt és lecsúszott egy 91 méter magas vízi csúszdán is.

Andrewnak már csak három hónapja van hátra Ausztráliában, még meg kell másznia a Kikötő hidat Sydneyben, delfinekkel kell úsznia, egy musical világpremierjén kell részt vennie és a várva-várt Vivid Sydney Fesztiválon is tombolnia kell. Kemény az élet...

világ legjobb munkája

Igen, ő Andrew. A világ legnagyobb mázlistája.

világ legjobb munkája

Ejtőernyőzik, delfinekkel úszik, hegyet mászik. Ráadásul ezzel 93.000 dollárt keres fél év alatt.

világ legjobb munkája

Persze Tony Hawk is a haverja lett. Új- Dél-Wales elég jó helynek tűnik.

világ legjobb munkája

18.000 Elvissel bulizott együtt. Nagyon bizarr.

világ legjobb munkája

Egy kis barlangászás a Blue Mountain Nemzeti Parkban, ami az eukaliptusz fák kipárolgása okozta ködfátyolról kapta nevét. Veszélyes helynek tűnik.

világ legjobb munkája

Andrew végre rendesen felöltözve, egy sörfőzdében pózol.

világ legjobb munkája

Egy magas hajó tetején. Persze ez ahhoz képest semmi, hogy már egy 91 méter magas vízi csúszdát is sikerült túlélnie.

világ legjobb munkája

802.000 négyzetkilométer, 802.000 móka.

világ legjobb munkája

Tradicionális borotválás Newcastle városában, Új- Dél-Walesben. Andrew teljesen be van táblázva decembertől június végéig.

Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkekről, akkor nyomj egy like-ot a Külföldre mennék Facebook oldalára!

Szólj hozzá!
Külföldre mentem

Olvasóink történetei

 • Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Fruzsina vagyok, az Európai Olimpiai Bizottság (EOB) Európai Uniós irodájának az irodavezetője. Én vezetem az iroda teljes könyvelési folyamatait, intézem az adminisztrációs dolgokat, illetve a céges események szervezésében veszek részt.

  Fruzsi
 • Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  2014 januárjár: az AIESEC hallgatói szervezetében végzett aktív munkámért elismerésben részesítettek; majdnem ingyen kaptam egy nagy lehetőséget. Az úti cél nem lehetett más, csak Ázsia, ahonnan is barátokat szereztem, tehát ok az volt bőven.

  Lázár Gergely
További történetek >>>
Brüsszelbe mennék – pro és kontra
Pro és kontra

Brüsszelbe mennék – pro és kontra

Szemügyre vesszük mindazokat a fontos szempontokat, amelyek segítenek tájékozódni abban, hogy milyen is a belga fővárosban élni. A megszokott szempontok mentén haladtunk: megélhetés, havi kiadások, közlekedés, munkaerőpiac és egészségügy, a város kultúrája. Segítségünkre volt a cikk megírásában Zoltán (Keli), aki egy Brüsszelben élő magyar.

Homeworking, ahogy mi látjuk
Lépésröl lépésre

Homeworking, ahogy mi látjuk

Szerte a világon egyre többen választják a távmunkát, hiszen valódi win-win szituációt eredményez.

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat
Önkéntes

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat

Anita az elmúlt évek során alaposan megismerte és sikerrel ki is aknázta az ifjúsági és önkéntes programok nyújtotta lehetőségeket: tréningeken, konferenciákon vett részt, nyelvet tanult Franciaországban, gyakornoki pozíciót töltött be Bulgáriában, és munkájával segítette a Nemzeti Ifjúsági Tanács és az AEGEE nemzetközi diákszervezet budapesti antennájának működését.

Aktív egyetemi évei végeztével azonban, nem veszített korábban megszokott lendületéből, és hamarosan rátalált az Európai Önkéntes Szolgálatra.

Projektjéről, dolgos mindennapjairól és a kinti mindennapok viszontagságairól és örömeiről mesél most nektek interjújában.

Városok, ahol jó diáknak lenni
Top10

Városok, ahol jó diáknak lenni

Mi már tudjuk, hogy melyik az a 10 város, ahol diáknak lenni nagyon jó! És Te?

Balaton Sound MAX medvével
Utazási tanácsok

Balaton Sound MAX medvével

Kicsiny nagyszerű országunk háza tája nyaranta a fesztiváloktól hangos. Ha pedig július és Balaton, akkor már lassan tíz éve mindenkinek ez jut eszébe: Sound, Zamárdi. És olykor az is, hogy két koncert között hol hajtsuk álomra fejünket - vagy mit nézzünk meg a környéken. Ezekhez adunk néhány tippet.

Betegellátás külföldön
Interjúk

Betegellátás külföldön

Noémi 22 éves és 7 hónappal ezelőtt egy rögtönzött ötlet vezérelte külföldre, pontosabban először Angliába. Egy magyar cég utaztatta ki fesztiválokat takarítani és így beutazhatta majdnem egész Európát. Annyira belejött az utazgatásba, hogy azóta megjárta Dániát, Franciaországot és Máltát is. Azonban nem lehet minden felhőtlen, különböző betegségekkel is meggyűlt a baja. Most erről mesél nekünk.