Anglia

 • Anglia, London

  Egy sikertörténet Angliából. Így építsd fel magad kint lépésről lépésre!

  Testnevelés szakon végeztem a főiskolán, így gondolom mondanom sem kell, hogy nem dúskáltam Magyarországon a jobbnál jobb álláslehetőségekben. Mégis államvizsga után, sikerült egyből egy éves szerződést kapnom egy általános iskolában.

 • Anglia, Wales

  Húzzunk külföldre mert itthon nem fog menni!

  Az egyetem elvégzése után azt hittem, enyém az ország. Szigorúan szükségből elkezdtem mindenféle melókat elvégezni otthon, várva a nagy lehetőséget. Lehetőség nem jött a szakmában, de nem panaszkodtam, tűrhetően kerestem értékesítőként.

 • Anglia, London

  Angol kisvárosban kezdtem, majd Londonba mentem

  Az egész ott kezdődött 2011 nyarán, hogy egy barátnőm szólt, lenne egy munkalehetőség Angliában, amit az egyik ismerőse intéz, aki már kint élt akkor egy éve.

 • Anglia, London

  Ne azt nézd, ami otthon van, ez Anglia!

  Próbálom nem nyálasan megfogalmazni azt, amit már ezrek megtettek előttem. 2012-ben határoztuk el az egyik barátommal, hogy Londonba költözünk szerencsét próbálni.

 • Anglia, Málta, Skócia

  Kaland az élet! :)

  Amikor megszűnt a munkahelyem, tudtam, hogy külföldre megyek. Ez eleinte nagyon nehéznek bizonyult, mivel elképzelésem sem volt, hogy hova is szeretnék igazán menni. Még mielőtt megtörtént a bezárás, elvégeztem egy bártender tanfolyamot otthon.

 • Anglia, Olaszország

  Vendéglátózás külföldön a gimnázium után

  Igazából sosem gondoltam arra, hogy én külföldön fogok élni és nem otthon kezdem az életemet. Most sem így gondolom, bár furcsa ezt úgy mondani, hogy 1 évet töltöttem Skóciában és most kezdtem olaszországi kalandomat.

 • Anglia, London

  Vándorcirkusz II.rész

  Talán mondanom se kell, hogy az angliai megérkezésünk se volt különb, mint a holland (az előző bejegyzésemben olvashattok arról is). Köd, hideg, eső, Luton méretes konténerépülete... hát nem volt valami szívderítő, na...

<< < 1 - 12 / 53 > >>
Írj nekünk te is!
Brüsszelbe mennék – pro és kontra
Pro és kontra

Brüsszelbe mennék – pro és kontra

Szemügyre vesszük mindazokat a fontos szempontokat, amelyek segítenek tájékozódni abban, hogy milyen is a belga fővárosban élni. A megszokott szempontok mentén haladtunk: megélhetés, havi kiadások, közlekedés, munkaerőpiac és egészségügy, a város kultúrája. Segítségünkre volt a cikk megírásában Zoltán (Keli), aki egy Brüsszelben élő magyar.

Homeworking, ahogy mi látjuk
Lépésröl lépésre

Homeworking, ahogy mi látjuk

Szerte a világon egyre többen választják a távmunkát, hiszen valódi win-win szituációt eredményez.

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat
Önkéntes

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat

Anita az elmúlt évek során alaposan megismerte és sikerrel ki is aknázta az ifjúsági és önkéntes programok nyújtotta lehetőségeket: tréningeken, konferenciákon vett részt, nyelvet tanult Franciaországban, gyakornoki pozíciót töltött be Bulgáriában, és munkájával segítette a Nemzeti Ifjúsági Tanács és az AEGEE nemzetközi diákszervezet budapesti antennájának működését.

Aktív egyetemi évei végeztével azonban, nem veszített korábban megszokott lendületéből, és hamarosan rátalált az Európai Önkéntes Szolgálatra.

Projektjéről, dolgos mindennapjairól és a kinti mindennapok viszontagságairól és örömeiről mesél most nektek interjújában.

Városok, ahol jó diáknak lenni
Top10

Városok, ahol jó diáknak lenni

Mi már tudjuk, hogy melyik az a 10 város, ahol diáknak lenni nagyon jó! És Te?

Balaton Sound MAX medvével
Utazási tanácsok

Balaton Sound MAX medvével

Kicsiny nagyszerű országunk háza tája nyaranta a fesztiváloktól hangos. Ha pedig július és Balaton, akkor már lassan tíz éve mindenkinek ez jut eszébe: Sound, Zamárdi. És olykor az is, hogy két koncert között hol hajtsuk álomra fejünket - vagy mit nézzünk meg a környéken. Ezekhez adunk néhány tippet.

Betegellátás külföldön
Interjúk

Betegellátás külföldön

Noémi 22 éves és 7 hónappal ezelőtt egy rögtönzött ötlet vezérelte külföldre, pontosabban először Angliába. Egy magyar cég utaztatta ki fesztiválokat takarítani és így beutazhatta majdnem egész Európát. Annyira belejött az utazgatásba, hogy azóta megjárta Dániát, Franciaországot és Máltát is. Azonban nem lehet minden felhőtlen, különböző betegségekkel is meggyűlt a baja. Most erről mesél nekünk.

Külföldre mentem

Küldd el nekünk te is a saját történeted!

Legfeljebb 255 karakter.
Csatolt fájlként is feltölthető.
RTF , Word (.doc, .docx) vagy OpenOffice (.odt) dokumentum fájl.
Legfeljebb 5 darab JPEG kép (.jpg, .jpeg kiterjesztésű fájl) tölthető fel.
Feltöltés folyamatban...
×