A nyár legjobb és legolcsóbb külföldi fesztiválját keresed? INmusic Zágrábban!

Az egekbe szökött magyar fesztivál árak után nem is gondolnád, hogy csupán 300 kilométernyire Budapesttől, 5 napot tudsz bulizni 50.000 forintból!

Tavaly júniusig én sem hittem volna, de mikor szervezni kezdtem egy külföldi fesztiválozást, ráakadtam az INmusic-ra.

Menő fellépőket nézhettem, kedves emberekkel bulizgattam, és még csak nem is heringmódra kellett közlekednem állandóan, mint ahogy az egy hazai fesztiválnál lenni szokott a túlzsúfoltság miatt. Mindezt féláron a magyar fesztiválokhoz képest.

Egy véletlen folytán akadtam rá tavaly az INmusic-ra és úgy döntöttem, el kell mennem, mikor az ár/érték arányt kezdtem el boncolgatni. 

A buli Zágráb belvárosától 20 perc villamosozásra lévő Jarun tó 3 szigetén zajlik, amiből a két kisebb kempingként funkcionál, a nagyobbik pedig a színpadok helyszíne. A hétköznapokban ezek a szigetek nincsenek összekötve, de a fesztivál idejére építenek egy hipermenő pontonhidat, amin elég jó móka átsétálni a kempingből a színpadokhoz.

Inmusic fesztivál

Hogy jöhet ki ez ilyen olcsón?

Egyszerű! A fesztiválbérlet ára 40€, a kempingjegy 27€, a vonat nagyjából 10.000 forint oda-vissza Zágrábba Budapestről. A fesztiválbérlet tartalmazza a fesztivál idejére a korlátlan tömegközlekedést a horvát fővárosban, ami elég nagy spórolást jelent, a kempingbe pedig már két nappal a három napig tartó fesztivál kezdete előtt be lehet költözni, és így öt napra nyújtani a zágrábi kiruccanást.

Tehát a fesztivál- és kempingjegy, az ezzel járó ingyenes tömegközlekedés, valamint a vonatos odajutás Budapestről, felfelé kerekítve összesen 35.000 forintot jelent.

És akkor marad 15.000 forintod, amiből Zágrábban nagyon kényelmesen el lehet tölteni 5 napot étellel, itallal. Mi minden nap villamossal bementünk a belvárosba, és étteremben ebédeltünk egy nagy tál főételt, sörrel együtt 2000 forint/fő áron.

Az alkoholfogyasztást nem kalkuláltam bele az 50.000 forintos árba, hisz mindenki más mennyiséget szeret inni, de a fesztivál területén lévő italárak nem vészesek. 700 forint körül van egy sör, ugyanennyi két deci bor és egy ásványvíz, egy vodka shot 400 forint körül alakul, szóval ezek olyan általános magyar fesztivál árak.

A különbség annyi, hogy nincs az a tömeg, külföldön bulizhatsz rengeteg kedves és jó fej emberrel egy olyan tavon, aminek a partján napközben strandolhatsz, ahogy azt a képen is látod.

Inmusic fesztivál

És ennyi pénzért jók a fellépők is?

Én ezen voltam a leginkább meglepődve, ugyanis simán hozták tavaly a menő magyar fesztiválok színvonalát fél, vagy inkább harmad áron. Olyan koncerteken voltam, mint a Placebo, Rudimental, La Roux, Franz Ferdinand, Of Monsters and Men, Paulo Nutini, Kate Tempest, sorolhatnám... mindez két nagy szabadtéri színpadon és egy kisebb, fedett sátorban, emellett van kareoke sátor, egy hatalmas diszkógömbbel ellátott night stage, és még pár kisebb helyszín.

Az ide fellépők felhozatala is kiemelkedő, hiszen fellép a Florance + The Machine, PJ Harvey, The Kooks, The Heavy, Jake Bugg, Django Django...

Inmusic fesztivál

Mik voltak a legpozitívabb élményeim az INmusic-on töltött 5 napom alatt?

  • Napközben kifeküdni a tópartra, kacsákat és hattyúkat etetni, majd a naptól felhevült testtel megmártózni a kristálytiszta tóban. Na, ez tényleg felbecsülhetetlen élmény egy fesztiválon!
  • Második este koncert közben az italpultnál vettem észre, hogy elfogyott a pénz a kártyámról. A pultos lány szó nélkül meghívott egy sörre, nem küldött el a fenébe, hogy miattam lecsapolt egy korsót, amit nem tudok kifizetni.
  • Mindenki beszél angolul, és nem csak a fesztiválon, Zágrábban is. Még a 60 éves, pékségben dolgozó néni is kedvesen felsorolta, mit lehet náluk vásárolni.
  • A központból a villamos átszállás nélkül visz el a fesztiváltól 10 perc sétára lévő bevásárló központig, ahol a nagy hipermarketen kívül is rengeteg hasznos dolgot találsz, mint például a gyógyszertár, tiszta mosdók és egy cuki kisállat kereskedés.
  • Zágráb belvárosa pont akkora, hogy kényelmesen be tudod sétálni egy nap alatt, így egyik délutánra érdemes beiktatni egy városnézést is, ugyanis gyönyörű helyeket lehet találni a Budapest felénél is kisebb horvát fővárosban.

Minden fesztiválozni vágyónak csak ajánlani tudom, hogy idén legyen ott az INmusic-on, mert külföldön még nagyobb élmény egy fesztivál. Főleg, ha az még minőségibb és olcsóbb is!

Írd meg nekünk te is a történeted!
Szólj hozzá!
Írj nekünk te is!
Brüsszelbe mennék – pro és kontra
Pro és kontra

Brüsszelbe mennék – pro és kontra

Szemügyre vesszük mindazokat a fontos szempontokat, amelyek segítenek tájékozódni abban, hogy milyen is a belga fővárosban élni. A megszokott szempontok mentén haladtunk: megélhetés, havi kiadások, közlekedés, munkaerőpiac és egészségügy, a város kultúrája. Segítségünkre volt a cikk megírásában Zoltán (Keli), aki egy Brüsszelben élő magyar.

Homeworking, ahogy mi látjuk
Lépésröl lépésre

Homeworking, ahogy mi látjuk

Szerte a világon egyre többen választják a távmunkát, hiszen valódi win-win szituációt eredményez.

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat
Önkéntes

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat

Anita az elmúlt évek során alaposan megismerte és sikerrel ki is aknázta az ifjúsági és önkéntes programok nyújtotta lehetőségeket: tréningeken, konferenciákon vett részt, nyelvet tanult Franciaországban, gyakornoki pozíciót töltött be Bulgáriában, és munkájával segítette a Nemzeti Ifjúsági Tanács és az AEGEE nemzetközi diákszervezet budapesti antennájának működését.

Aktív egyetemi évei végeztével azonban, nem veszített korábban megszokott lendületéből, és hamarosan rátalált az Európai Önkéntes Szolgálatra.

Projektjéről, dolgos mindennapjairól és a kinti mindennapok viszontagságairól és örömeiről mesél most nektek interjújában.

Városok, ahol jó diáknak lenni
Top10

Városok, ahol jó diáknak lenni

Mi már tudjuk, hogy melyik az a 10 város, ahol diáknak lenni nagyon jó! És Te?

Balaton Sound MAX medvével
Utazási tanácsok

Balaton Sound MAX medvével

Kicsiny nagyszerű országunk háza tája nyaranta a fesztiváloktól hangos. Ha pedig július és Balaton, akkor már lassan tíz éve mindenkinek ez jut eszébe: Sound, Zamárdi. És olykor az is, hogy két koncert között hol hajtsuk álomra fejünket - vagy mit nézzünk meg a környéken. Ezekhez adunk néhány tippet.

Betegellátás külföldön
Interjúk

Betegellátás külföldön

Noémi 22 éves és 7 hónappal ezelőtt egy rögtönzött ötlet vezérelte külföldre, pontosabban először Angliába. Egy magyar cég utaztatta ki fesztiválokat takarítani és így beutazhatta majdnem egész Európát. Annyira belejött az utazgatásba, hogy azóta megjárta Dániát, Franciaországot és Máltát is. Azonban nem lehet minden felhőtlen, különböző betegségekkel is meggyűlt a baja. Most erről mesél nekünk.

Külföldre mentem

Küldd el nekünk te is a saját történeted!

Legfeljebb 255 karakter.
Csatolt fájlként is feltölthető.
RTF , Word (.doc, .docx) vagy OpenOffice (.odt) dokumentum fájl.
Legfeljebb 5 darab JPEG kép (.jpg, .jpeg kiterjesztésű fájl) tölthető fel.
Feltöltés folyamatban...
×