A magyar nők fajtái

A 444 megírta, milyen fajtái vannak a magyar férfiaknak. Bár a hírpotál egy arab férfiakról szóló cikket buherált meg, mi úgy döntöttünk, hogy nem árt a témáról őszintén beszélni és tisztában lenni az itthoni lányok sajátosságaival. Főleg, ha egyszer külföldre mennénk.

magyar nők fajtái
© Dan Querioz

A milliomos csemete

Ahogy az (arab) fiúknál, úgy a magyar lányoknál észrevehető ez a csoport. Menjünk el a legközelebbi fitneszterembe vagy bevásárlóközpontba, és elsőre kiszúrhatjuk a milliomos csemetét. Trendi rucik, tökéletes haj, eredeti Michael Kors táska és még friss, ropogós napszemcsi. Ha pedig online keresgélünk, könnyen ráakadhatunk a közösségi oldalakon hemzsegő selfiekre az új tűzpiros autóból, vagy egyenesen a Bahamákról. A legtöbben az elkényeztetett, buta jelzővel illetnék a gazdag kislányt, hiszen tudományos tény, hogy az eszére nincsen szüksége, csak a bankkártyájára és a kangoo-tól feszesre ugrált alakjára. Ez azonban nem feltétlenül igaz. Olyanra is akad példa, aki tudatosan pakolja ki a nyaraláson megbarnult kebleit, ahelyett, hogy inkább az eszével hódítana az egyetemen. Sőt, vannak olyanok is, akiknek kiváló a nyelvtudása a spanyolországi családi kecóban eltöltött fülledt nyarak miatt. Szóval vigyázni kell, mert a megsztájlingolt külső mögött veszélyes értelem is rejtőzhet.

magyar nők fajtái
© louiscrusoe

A munkakerülő

Avagy az, aki szívesebben végez el még két büféjellegű főiskolai szakot vagy OKJ képzést, minthogy kezdjen valamit az életével. Kegyetlenül hangzik, hogy ma már mindenkinek lehet diplomája, de sajnos igaz. Ez az a „lány fajta”, aki az iskolában sosem szólalna meg órán, folyamatosan csak a mobilját nyomkodja és már az esti party szettjén gondolkodik. A laptopján profi fotós által készített porfóliója díszeleg, amin egy japán stílusú kertben pózol tizenöt kiló sminkkel. Ha külföldre megy, azt is csak azért teszi, hogy ezáltal az itthoni munkakeresést halogassa. Bevállal 1-2 nyarat egy brit vidámparkban, vagy egy görög bárban, de hosszú távon ezzel sem tervez. A jövője pedig igazán fényes, a gyerekvállalás biztos megoldást nyújthat számára. Ezzel semmiképp sem szeretném lealacsonyítani a háziasszonyokat és az édesanyákat. De valljuk be, sokan azért vállalnak be plusz 2-3 gyereket, hogy ne kelljen visszamenniük dolgozni – ami talán még rosszabb, mint a diploma...

magyar nők fajtái
© rochelle hartman

A karrierista

Az előző csoport egyértelmű ellentéte. Pasira nem igazán van szüksége, de blézerekre annál inkább –eleve furán veszi ki magát itthon, ha egy nő többet keres a fiújánál. A karrierista lánnyal nem jó barátkozni, mivel elsősorban csak átgázol mindenkin és kihasználja az ismerőseit az ügyes előrejutás érdekében. Na meg amúgy sem lenne olyan földi dolgokra ideje, mint a sörözés. A karrierista lányok azonban egyáltalán nem buták, tudatosan építik fel az életüket, értenek a munkájukhoz, és mindez rendkívüli maximalizmussal párosul. Nem ritka, hogy külföldön próbálnak szerencsét, ahol nem akarják a BBC szerkesztőségénél alább adni.

magyar nők fajtái
© Claire Gillman

A szürke

Talán az egyik legnépesebb magyar női típus. És itt most nem a szürke kinézetről van szó, hanem a jellemről, az élethez való hozzáállásról és a reménytelenségről, ami a szürke nő szemében csillog a 3- as metrón utazva. A pesszimista, megcsömörlött magyar asszonyság, aki már külföldre sem menne, mert nincs önbizalma. Ő az, akit ha véletlenül észreveszünk az utcán, legszívesebben megráznánk, hogy ébredjen már fel! Többnyire van valami jelentéktelen állása és otthon egy kisállata, de nem igazán keresi a jobb élet reményét, vagy a kitörési lehetőséget. Így aztán marad az esti Barátok közt és a lebbencsleves sült tofuval.

magyar nők fajtái
© Liz Poage

A nagyon internacionális

Már több mint 600 ezer magyar dolgozik külföldön és nagy részük bizony nő. A nők közül pedig sokan a már betegesen külföldfüggő kategóriába tartoznak, akik büszkén robotolnak abban a tudatban, hogy ők a világ legszebb lányai. Virágról virágra szállva váltják tartózkodási helyeiket, pár év Németországban a gimi alatt, egy kis au pair-kedés Franciaországban -amit nyilván nem lehet sokáig bírni és akkor már le kell ruccani a Riviérára pultozni egy kicsit-, amíg kitalálják, hogy mégis mit szeretnének tanulni, aztán jöhet egy-két diploma Hollandiában, majd a szakmai gyakorlat bárhol, de isten ments, hogy itthon. A mindig külföldön lévő nőnél sosem lehet tudni, hogy éppen a világ melyik táján tartózkodik. Azt meg végképp lehetetlen kideríteni, hogy mikor és hol bukkan fel ismét Magyarországon, ugyanis rövid hazaérkezését csak a szűk családi körrel tudatja, nehogy sértődés legyen a baráti körében. Már ha még vannak itthon barátai, hiszen a régi csapattal jó, ha évente egyszer össze tud futni. A párkapcsolatait tekintve is hatalmas a káosz, hol holland, hol angol, hol timbuktui pasival nyomul. Kívülről az egész élete csupa csillogás és kaland, ám a valóság messze nem ilyen irigylésre méltó. A szabadságait Ferihegyen tölti, örök honvággyal küzd, és sehol sem érzi igazán otthon magát. Általában két végkifejlet létezik: vagy nagyon szerelmes lesz egy külföldi legénybe és letelepedik a világ végén, vagy inkább hazajön, lenyugszik és megpróbál itthon érvényesülni (de ez úgysem sikerül).

magyar nők fajtái
© Merra Marie

A normális

Ahogy a 444/100 új élmény vár blog, mi is hangsúlyoznánk, hogy nem minden csaj lökött vagy menthetetlen ebben az országban. A normális mindenkinek mást jelent, de azt hiszem, ha egy lány rendelkezik némi reális és pozitív jövőképpel a karrier-család-szórakozás vonalon az életében, az már egészen jó irány. Ez a külföldi munkavállalásra vagy tanulásra is igaz. Ha valakinek van kedve, próbálja ki magát egy másik országban, mert megéri. De tisztában kell lennie mindenkinek a saját határaival, lehetőségeivel és adottságaival. Szóval kérem hölgyeim, (külföldön) próbáljuk meg összeszedni magunkat!

A lista nem teljes, ha szerinted valamit kihagytuk, várjuk a kommentet!

Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkekről, akkor nyomj egy like-ot a Külföldre mennék Facebook oldalára!

Szólj hozzá!
Külföldre mentem

Olvasóink történetei

 • Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Fruzsina vagyok, az Európai Olimpiai Bizottság (EOB) Európai Uniós irodájának az irodavezetője. Én vezetem az iroda teljes könyvelési folyamatait, intézem az adminisztrációs dolgokat, illetve a céges események szervezésében veszek részt.

  Fruzsi
 • Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  2014 januárjár: az AIESEC hallgatói szervezetében végzett aktív munkámért elismerésben részesítettek; majdnem ingyen kaptam egy nagy lehetőséget. Az úti cél nem lehetett más, csak Ázsia, ahonnan is barátokat szereztem, tehát ok az volt bőven.

  Lázár Gergely
További történetek >>>
Brüsszelbe mennék – pro és kontra
Pro és kontra

Brüsszelbe mennék – pro és kontra

Szemügyre vesszük mindazokat a fontos szempontokat, amelyek segítenek tájékozódni abban, hogy milyen is a belga fővárosban élni. A megszokott szempontok mentén haladtunk: megélhetés, havi kiadások, közlekedés, munkaerőpiac és egészségügy, a város kultúrája. Segítségünkre volt a cikk megírásában Zoltán (Keli), aki egy Brüsszelben élő magyar.

Homeworking, ahogy mi látjuk
Lépésröl lépésre

Homeworking, ahogy mi látjuk

Szerte a világon egyre többen választják a távmunkát, hiszen valódi win-win szituációt eredményez.

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat
Önkéntes

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat

Anita az elmúlt évek során alaposan megismerte és sikerrel ki is aknázta az ifjúsági és önkéntes programok nyújtotta lehetőségeket: tréningeken, konferenciákon vett részt, nyelvet tanult Franciaországban, gyakornoki pozíciót töltött be Bulgáriában, és munkájával segítette a Nemzeti Ifjúsági Tanács és az AEGEE nemzetközi diákszervezet budapesti antennájának működését.

Aktív egyetemi évei végeztével azonban, nem veszített korábban megszokott lendületéből, és hamarosan rátalált az Európai Önkéntes Szolgálatra.

Projektjéről, dolgos mindennapjairól és a kinti mindennapok viszontagságairól és örömeiről mesél most nektek interjújában.

Városok, ahol jó diáknak lenni
Top10

Városok, ahol jó diáknak lenni

Mi már tudjuk, hogy melyik az a 10 város, ahol diáknak lenni nagyon jó! És Te?

Balaton Sound MAX medvével
Utazási tanácsok

Balaton Sound MAX medvével

Kicsiny nagyszerű országunk háza tája nyaranta a fesztiváloktól hangos. Ha pedig július és Balaton, akkor már lassan tíz éve mindenkinek ez jut eszébe: Sound, Zamárdi. És olykor az is, hogy két koncert között hol hajtsuk álomra fejünket - vagy mit nézzünk meg a környéken. Ezekhez adunk néhány tippet.

Betegellátás külföldön
Interjúk

Betegellátás külföldön

Noémi 22 éves és 7 hónappal ezelőtt egy rögtönzött ötlet vezérelte külföldre, pontosabban először Angliába. Egy magyar cég utaztatta ki fesztiválokat takarítani és így beutazhatta majdnem egész Európát. Annyira belejött az utazgatásba, hogy azóta megjárta Dániát, Franciaországot és Máltát is. Azonban nem lehet minden felhőtlen, különböző betegségekkel is meggyűlt a baja. Most erről mesél nekünk.