Címke: repülő

Hamarosan már Izlandra is fillérekért repülhetsz Budapestről! Három új járatot jelentett be a Wizz Air

Utazás

Azt már eddig is tudtuk, hogy Izland egy kihagyhatatlan úticél, de most már az sem lehet kifogás, hogy drága a repülőjegy. A mai napon jelentette be a Wizz Air, hogy két másik állomás mellett Reykjavík is szerepel a Budapestről elérhető útvonalak között.

Hogyan érdemes kiutazni Londonba?

Munka

Tegyük fel, hogy már elszántan, tele önbizalommal úgy döntesz, hogy belevágsz az angliai munkavállalásba. Felmerül a kérdés, hogyan juss el oda, milyen közlekedési eszközt válassz... Figyelj arra, hogy már nem turistaként vágsz neki az útnak, jóval több lesz a csomagod, mint egy két hetes balatoni nyaralásra mennél. Lássuk, hogy mi a felhozatal.

A nagy poggyászvizsga!

Utazás

Nincs kellemetlenebb dolog egy repülőtéren, mint amikor abba a helyzetbe kerülsz, hogy a csomagod túl nagy és nem fér bele a megszabott keretbe. Összeszedtük, mire érdemes figyelnetek, hogy a fapados járatokon ne kerüljetek ilyen szituációba! Ingyenesen felvihető kézipoggyász méretek és csomagolási tippek következnek, hogy a nyári utazások gördülékenyebben mehessenek!

Minden második repjegy ingyenes ma a Wizz Air-nél!

Utazás

Szülinapozik a légitársaság, egészen pontosan 11 éves fennállásukat ünnepelik a mai napon. Ennek örömére meg szeretnék lepni az utasaikat azzal, hogy ma minden második repjegyüket ingyen tudod megvenni, ami csak ‘majdnem ingyenes’, de így sem rossz!

A világ legszórakoztatóbb és legkirályabb repterei!

Utazás

Az egyik legutálatosabb dolog a repülésben az, hogy akár órákat is várakoznunk kell a reptereken, ami amellett, hogy unalmas, még a kívántnál feszültebbé is teszi az embert. A legtöbb helyen a boltokon kívül nem sok izgalmas dologgal találkozhatunk, viszont a cikkben szereplő repterek a szórakoztató időltöltés felsőfokát produkálják. Szívesen beköltöznénk bármelyikbe!

Új célpontok és légitársaságok a Budapest Airportnál!

Utazás

Három új légitársaság jelenik meg Magyarországon, valamint kilenc új desztináció közül választhatnak a repülni vágyók. Mostantól Lisszabon, Montreal, Toronto és Athén is karnyújtásnyira kerül hozzánk. De ha az nem is, legalább egy átszállással elérhetővé válnak. Azért ez nem mindegy!

A világ és Európa legjobb repülőterei

Utazás

Repülőtéren alvás vagy hosszas várakozás. Kellemetlen érzéssel töltötte el ez a két szó? Vannak országok, ahol ettől a kellemetlen érzéstől megszabadulva, nyugodtan hajthatjuk fejünket álomra; ha ezt mégsem szeretnénk, akkor is van mivel elütni az időt.

Mikortól kell egy légitársaságnak kártérítést fizetnie késés esetén?

Utazás

Az Európai Unió Bíróságának 2014. szeptember 4-én hozott határozata szerint az Unió egész területén az érkezési időhöz képest számított három órát meghaladó késés esetén, bármely utas kompenzációt igényelhet. De pontosan mi is számít érkezési időnek?

Többé nem kell kikapcsolni a mobilt, mikor repülünk!

Utazás

Az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség (EASA) pénteken jóváhagyta azt a döntést, miszerint nincs szükség a repülési idő és le és felszállás alatt a mobiltelefonok repülési módba állítására, illetve kikapcsolására. Ha van térerő, akkor Európában már lehet telefonálni vagy netezni a repülőkön.

Külföldre mentem

Olvasóink történetei

 • Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Fruzsina vagyok, az Európai Olimpiai Bizottság (EOB) Európai Uniós irodájának az irodavezetője. Én vezetem az iroda teljes könyvelési folyamatait, intézem az adminisztrációs dolgokat, illetve a céges események szervezésében veszek részt.

  Fruzsi
 • Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  2014 januárjár: az AIESEC hallgatói szervezetében végzett aktív munkámért elismerésben részesítettek; majdnem ingyen kaptam egy nagy lehetőséget. Az úti cél nem lehetett más, csak Ázsia, ahonnan is barátokat szereztem, tehát ok az volt bőven.

  Lázár Gergely
További történetek >>>
Brüsszelbe mennék – pro és kontra
Pro és kontra

Brüsszelbe mennék – pro és kontra

Szemügyre vesszük mindazokat a fontos szempontokat, amelyek segítenek tájékozódni abban, hogy milyen is a belga fővárosban élni. A megszokott szempontok mentén haladtunk: megélhetés, havi kiadások, közlekedés, munkaerőpiac és egészségügy, a város kultúrája. Segítségünkre volt a cikk megírásában Zoltán (Keli), aki egy Brüsszelben élő magyar.

Homeworking, ahogy mi látjuk
Lépésröl lépésre

Homeworking, ahogy mi látjuk

Szerte a világon egyre többen választják a távmunkát, hiszen valódi win-win szituációt eredményez.

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat
Önkéntes

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat

Anita az elmúlt évek során alaposan megismerte és sikerrel ki is aknázta az ifjúsági és önkéntes programok nyújtotta lehetőségeket: tréningeken, konferenciákon vett részt, nyelvet tanult Franciaországban, gyakornoki pozíciót töltött be Bulgáriában, és munkájával segítette a Nemzeti Ifjúsági Tanács és az AEGEE nemzetközi diákszervezet budapesti antennájának működését.

Aktív egyetemi évei végeztével azonban, nem veszített korábban megszokott lendületéből, és hamarosan rátalált az Európai Önkéntes Szolgálatra.

Projektjéről, dolgos mindennapjairól és a kinti mindennapok viszontagságairól és örömeiről mesél most nektek interjújában.

Városok, ahol jó diáknak lenni
Top10

Városok, ahol jó diáknak lenni

Mi már tudjuk, hogy melyik az a 10 város, ahol diáknak lenni nagyon jó! És Te?

Balaton Sound MAX medvével
Utazási tanácsok

Balaton Sound MAX medvével

Kicsiny nagyszerű országunk háza tája nyaranta a fesztiváloktól hangos. Ha pedig július és Balaton, akkor már lassan tíz éve mindenkinek ez jut eszébe: Sound, Zamárdi. És olykor az is, hogy két koncert között hol hajtsuk álomra fejünket - vagy mit nézzünk meg a környéken. Ezekhez adunk néhány tippet.

Betegellátás külföldön
Interjúk

Betegellátás külföldön

Noémi 22 éves és 7 hónappal ezelőtt egy rögtönzött ötlet vezérelte külföldre, pontosabban először Angliába. Egy magyar cég utaztatta ki fesztiválokat takarítani és így beutazhatta majdnem egész Európát. Annyira belejött az utazgatásba, hogy azóta megjárta Dániát, Franciaországot és Máltát is. Azonban nem lehet minden felhőtlen, különböző betegségekkel is meggyűlt a baja. Most erről mesél nekünk.