Címke: gyerek

Milyen otthoni eseményekről maradsz le, ha a külföldi életet választod?

Munka

Amíg te szépen éled a kis életedet messze az otthonodtól, a családodtól és a barátaidtól, otthon sem fog megállni az élet. Azt már természetesnek veszed, hogy a mindennapos történéseknek nem vagy a részese, de mi van azokkal az eseményekkel, alkalmakkal amelyek korántsem mondhatók mindennaposnak?

Olaszország teljesen megváltoztatta Orsi korábbi életét!

Munka

Orsi nyolc hónapot töltött Olaszországban au pair-ként, ami fenekestül felforgatta az életét, persze pozitív irányban. Elmesélte nekünk, hogyan talált rá a kinti munkalehetőségre, milyen volt egy új családra találnia egy idegen országban, és hogy miben változott meg az élete, mióta belevágott ebbe a kalandba.  

Svédország, a nemi egyenlőség Mekkája

Munka

Svédország vezető toplistás helyen szerepel a nemi egyenlőségre való törekvésben. Szilárd meggyőződésük, hogy a férfiaknak és a nőknek meg kell osztaniuk a hatalmat, legyen szó családról, vezetői pozícióról vagy államigazgatásról. Ennek szellemében a nemi diszkrimináció is csak csekély százalékban van jelen; s ezt támasztják alá az éves felmérések is, amiket elemezve találunk területeket, ahol csökkenés tapasztalható. Mindettől függetlenül, az ország kiválóan teljesít; persze sokat nyom a latba a skandináv jóléti modell is.

Törvények, amikért gyermeke csodálni fogja Amerikát!

Munka

Amerika tele van számunkra felfoghatatlan dolgokkal, szabályokkal, törvényekkel, melyet ép ésszel felfogni is nehéz. Cikkünkben megnézzük, mely törvények szabályozzák gyermekeink életét, ha esetleg az államokban szeretnénk letelepedni, dolgozni, családot alapítani.

Németországban dolgozol és a gyerekek otthon maradtak? Akkor is jár a német családi pótlék!

Munka

Kevesen tudják, hogy a Németországban dolgozó uniós állampolgárokat 120 ezer forint körüli családi pótlék illeti meg. Érdemes résen lenni, és a külföldi munkavállalás esetén azonnal tájékozódni, mire is vagyunk jogosultak.

Fontos tudnivalók az ausztriai gyermekvállalásról

Munka

Igen gyakori, hogy a külföldre költöző fiatal párok gyermeket is idegen országban szeretnének vállalni. Egy korábbi cikkünkben a kivándorlás első számú célpontjával, Angliával kapcsolatban szedtük össze a témában legfontosabb információkat. Ezúttal az osztrák sógorok gyermekvállalási körülményeit jártuk alaposabban körül.

Élet Svédországban egy magyar kismama szemével

Munka

Kriszta (30) tavaly, 2013 tavaszán költözött ki Stockholmba jegyeséhez, Péterhez. Az összeköltözés után nem sokkal teherbe esett, ma pedig egy öt hónapos kislány, Laura boldog édesanyja. Tapasztalatait a svédországi gyermekvállalásról most megosztja veletek is!

Fontos tudnivalók az angliai gyermekvállalásról

Munka

A sok külföldre költözött fiatallal együtt egyre több lesz a külföldön született magyar baba is. A legtöbben Angliát választják a kivándorlásuk célpontjának, így most először a brit gyermekvállalásról írunk nektek. Mivel mind a családtámogatási rendszer, mind az egészségügyi ellátás sokban különbözik a hazánkban megszokott gyakorlattól, összeszedtük, mire készüljetek, ha a külföldön töltött idő alatt léptek a családalapítás mezejére.

Külföldre mentem

Olvasóink történetei

 • Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Fruzsina vagyok, az Európai Olimpiai Bizottság (EOB) Európai Uniós irodájának az irodavezetője. Én vezetem az iroda teljes könyvelési folyamatait, intézem az adminisztrációs dolgokat, illetve a céges események szervezésében veszek részt.

  Fruzsi
 • Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  2014 januárjár: az AIESEC hallgatói szervezetében végzett aktív munkámért elismerésben részesítettek; majdnem ingyen kaptam egy nagy lehetőséget. Az úti cél nem lehetett más, csak Ázsia, ahonnan is barátokat szereztem, tehát ok az volt bőven.

  Lázár Gergely
További történetek >>>
Brüsszelbe mennék – pro és kontra
Pro és kontra

Brüsszelbe mennék – pro és kontra

Szemügyre vesszük mindazokat a fontos szempontokat, amelyek segítenek tájékozódni abban, hogy milyen is a belga fővárosban élni. A megszokott szempontok mentén haladtunk: megélhetés, havi kiadások, közlekedés, munkaerőpiac és egészségügy, a város kultúrája. Segítségünkre volt a cikk megírásában Zoltán (Keli), aki egy Brüsszelben élő magyar.

Homeworking, ahogy mi látjuk
Lépésröl lépésre

Homeworking, ahogy mi látjuk

Szerte a világon egyre többen választják a távmunkát, hiszen valódi win-win szituációt eredményez.

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat
Önkéntes

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat

Anita az elmúlt évek során alaposan megismerte és sikerrel ki is aknázta az ifjúsági és önkéntes programok nyújtotta lehetőségeket: tréningeken, konferenciákon vett részt, nyelvet tanult Franciaországban, gyakornoki pozíciót töltött be Bulgáriában, és munkájával segítette a Nemzeti Ifjúsági Tanács és az AEGEE nemzetközi diákszervezet budapesti antennájának működését.

Aktív egyetemi évei végeztével azonban, nem veszített korábban megszokott lendületéből, és hamarosan rátalált az Európai Önkéntes Szolgálatra.

Projektjéről, dolgos mindennapjairól és a kinti mindennapok viszontagságairól és örömeiről mesél most nektek interjújában.

Városok, ahol jó diáknak lenni
Top10

Városok, ahol jó diáknak lenni

Mi már tudjuk, hogy melyik az a 10 város, ahol diáknak lenni nagyon jó! És Te?

Balaton Sound MAX medvével
Utazási tanácsok

Balaton Sound MAX medvével

Kicsiny nagyszerű országunk háza tája nyaranta a fesztiváloktól hangos. Ha pedig július és Balaton, akkor már lassan tíz éve mindenkinek ez jut eszébe: Sound, Zamárdi. És olykor az is, hogy két koncert között hol hajtsuk álomra fejünket - vagy mit nézzünk meg a környéken. Ezekhez adunk néhány tippet.

Betegellátás külföldön
Interjúk

Betegellátás külföldön

Noémi 22 éves és 7 hónappal ezelőtt egy rögtönzött ötlet vezérelte külföldre, pontosabban először Angliába. Egy magyar cég utaztatta ki fesztiválokat takarítani és így beutazhatta majdnem egész Európát. Annyira belejött az utazgatásba, hogy azóta megjárta Dániát, Franciaországot és Máltát is. Azonban nem lehet minden felhőtlen, különböző betegségekkel is meggyűlt a baja. Most erről mesél nekünk.