Címke: couchsurfing

Couchsurfing vs. Airbnb - Utazz ingyen vagy inkább olcsón?

Utazás

Nem csak egy átlagos turista akarsz lenni, hanem inkább egy helyi kalandor? Szeretnél a helyi lakosok kedvenc éttermében enni, a kedvenc kocsmájukban inni, és a kedvenc „titkos helyükre” eljutni, ahonnan a legcsodálatosabb a kilátás a városra?

Találd meg a hozzád illő várost! - Madrid

Munka

Mielőtt olyan nagy döntést hoznánk, hogy valamerre külföldön kezdünk el dolgozni, esetleg tanulni, érdemes egy pár napra ellátogatni a kiszemelt városba. Körübelül egy hét elegendő tud lenni ahhoz, hogy megérezd a város lüktetését, illetve hogy az ottani hangulat a te habitusodnak megfelelő-e.

Így legyél sikeres házigazda!

Itthon

A vendégvárás és fogadás mindig egy kicsit stresszes élmény. Minden megvan? Kész a kaja? Kitakarítottam mindent? Elhúzzam a fotelt, hogy ne látszódjon a kávéfolt? Hogyan legyek felkészült, mégis laza? Egyre több kínos gondolatunk támad, amit a vendégek csengetése, kopogása szakít csak meg. Nagylevegő! Képzeljük el ezt egy olyan helyzetben, amikor más nyelvet beszélünk, más kultúrából származunk és még sohasem találkoztunk ezelőtt. Adunk néhány ötletet, hogy zökkenőmentesen menjen a dolog.

Utazz másképp - Couchsurfing

Utazás

Cikksorozatunk olyan lehetőségeket mutat be, melyeket sokan egyáltalán nem ismernek, pedig remek alternatíva egy út felpezsdítésére vagy egyszerűsítésére. Egy város alaposabb megismerése, gyorsabb utazás vagy olcsóbb szállás? Reméljük sikerül könnyebbé, kényelmesebbé és tartalmasabbá tennünk az utazásotokat.

Egyedül utazol? 5 nagyszerű tipp kezdőknek!

Utazás

Ismered a „home alone” érzést? Nem szeretsz másokhoz alkalmazkodni vagy csak dúl benned a felfedezési vágy? Gondolkodtál már azon, hogy egyedül fedezed fel a világot? Ha igen, van pár remek ötletünk egyedül utazóknak, amikre nem is gondolnál.

Külföldre mentem

Olvasóink történetei

 • Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Fruzsina vagyok, az Európai Olimpiai Bizottság (EOB) Európai Uniós irodájának az irodavezetője. Én vezetem az iroda teljes könyvelési folyamatait, intézem az adminisztrációs dolgokat, illetve a céges események szervezésében veszek részt.

  Fruzsi
 • Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  2014 januárjár: az AIESEC hallgatói szervezetében végzett aktív munkámért elismerésben részesítettek; majdnem ingyen kaptam egy nagy lehetőséget. Az úti cél nem lehetett más, csak Ázsia, ahonnan is barátokat szereztem, tehát ok az volt bőven.

  Lázár Gergely
További történetek >>>
Brüsszelbe mennék – pro és kontra
Pro és kontra

Brüsszelbe mennék – pro és kontra

Szemügyre vesszük mindazokat a fontos szempontokat, amelyek segítenek tájékozódni abban, hogy milyen is a belga fővárosban élni. A megszokott szempontok mentén haladtunk: megélhetés, havi kiadások, közlekedés, munkaerőpiac és egészségügy, a város kultúrája. Segítségünkre volt a cikk megírásában Zoltán (Keli), aki egy Brüsszelben élő magyar.

Homeworking, ahogy mi látjuk
Lépésröl lépésre

Homeworking, ahogy mi látjuk

Szerte a világon egyre többen választják a távmunkát, hiszen valódi win-win szituációt eredményez.

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat
Önkéntes

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat

Anita az elmúlt évek során alaposan megismerte és sikerrel ki is aknázta az ifjúsági és önkéntes programok nyújtotta lehetőségeket: tréningeken, konferenciákon vett részt, nyelvet tanult Franciaországban, gyakornoki pozíciót töltött be Bulgáriában, és munkájával segítette a Nemzeti Ifjúsági Tanács és az AEGEE nemzetközi diákszervezet budapesti antennájának működését.

Aktív egyetemi évei végeztével azonban, nem veszített korábban megszokott lendületéből, és hamarosan rátalált az Európai Önkéntes Szolgálatra.

Projektjéről, dolgos mindennapjairól és a kinti mindennapok viszontagságairól és örömeiről mesél most nektek interjújában.

Városok, ahol jó diáknak lenni
Top10

Városok, ahol jó diáknak lenni

Mi már tudjuk, hogy melyik az a 10 város, ahol diáknak lenni nagyon jó! És Te?

Balaton Sound MAX medvével
Utazási tanácsok

Balaton Sound MAX medvével

Kicsiny nagyszerű országunk háza tája nyaranta a fesztiváloktól hangos. Ha pedig július és Balaton, akkor már lassan tíz éve mindenkinek ez jut eszébe: Sound, Zamárdi. És olykor az is, hogy két koncert között hol hajtsuk álomra fejünket - vagy mit nézzünk meg a környéken. Ezekhez adunk néhány tippet.

Betegellátás külföldön
Interjúk

Betegellátás külföldön

Noémi 22 éves és 7 hónappal ezelőtt egy rögtönzött ötlet vezérelte külföldre, pontosabban először Angliába. Egy magyar cég utaztatta ki fesztiválokat takarítani és így beutazhatta majdnem egész Európát. Annyira belejött az utazgatásba, hogy azóta megjárta Dániát, Franciaországot és Máltát is. Azonban nem lehet minden felhőtlen, különböző betegségekkel is meggyűlt a baja. Most erről mesél nekünk.