Címke: önkéntes munka

Így lehetsz pár napig te is farmer a világ bármely pontján

Utazás

Birkanyírás Svédországban? Sajtkészítés Franciaországban? Vagy épp quinoa termesztés Peruban? Ha kicsit elszakadnál a stresszes városi hétköznapoktól és pár hétre szívesen kipróbálnád a farmerek életét, akkor ez a cikkünk neked szól!

Kedvcsináló interjú egy életre szóló tapasztalathoz! Önkéntes munka Edinburgh-ban

Munka

Kata nemrég az Európai Önkéntes Szolgálat (EVS) projekt keretében egy évet töltött Edinburgh-ban. Hogy miért is olyan jó egy ilyen programra jelentkezni? Interjúnkból kiderül.

Mi az a ’gap year’ és miért jó?

Tanulás

Nem tudod még, hogy mi leszel, ha nagy leszel? Nem sikerült a felvételi? Vagy csak el akarsz szakadni egy időre az unalmas környezettől? Válaszd a gap yeart, tölts el egy évet hasznosan, jókedvűen az egyetem előtt, alatt vagy után, majd hasznosítsd tapasztalataidat itthon.

Megmutatjuk, miért éri meg az EU-ban önkénteskedni!

Munka

Az önkénteskedés nem egyenlő a pénzkidobással és az időpocsékolással sem! A European Voluntary Service (EVS), más néven az Európai Önkéntes Szolgálat lényege szó szerint az, hogy másokon és magadon is segíts. Ha külföldre vágysz pár hónapra, akkor feltétlenül gondolkodj el ezen a lehetőségen is!

AIESEC Hungary

Tanulás

Mikor valaki egyetemre jár, sokszor elgondolkodik, hogy szívesen lelépne inkább a tanulás elől a világ másik felére. Az AIESEC-el ez lehetséges, bár persze nem lógós programokat ajánlanak, hanem többek között nemzetközi szakmai gyakorlatokat. De akár önkéntesként is dolgozhatsz valamerre, mondjuk Rióban!

Thuy kalandjai külföldön, irány Oxford

Tanulás

A vietnami számozású Thuy (24) tanult már itthon a Corvinuson, a hollandiai Utrechtben és most sikerült elnyernie egy tanulmányi ösztöndíjat Oxfordban, ahol orvosi antropológiát fog tanulni. Erről és más külföldi élményeiről mesélt nekünk pár percben.

Külföldre mentem

Olvasóink történetei

 • Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Az álmokért igenis küzdeni kell!

  Fruzsina vagyok, az Európai Olimpiai Bizottság (EOB) Európai Uniós irodájának az irodavezetője. Én vezetem az iroda teljes könyvelési folyamatait, intézem az adminisztrációs dolgokat, illetve a céges események szervezésében veszek részt.

  Fruzsi
 • Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  Második külföldi utam: a Kínai Népköztársaság

  2014 januárjár: az AIESEC hallgatói szervezetében végzett aktív munkámért elismerésben részesítettek; majdnem ingyen kaptam egy nagy lehetőséget. Az úti cél nem lehetett más, csak Ázsia, ahonnan is barátokat szereztem, tehát ok az volt bőven.

  Lázár Gergely
További történetek >>>
Brüsszelbe mennék – pro és kontra
Pro és kontra

Brüsszelbe mennék – pro és kontra

Szemügyre vesszük mindazokat a fontos szempontokat, amelyek segítenek tájékozódni abban, hogy milyen is a belga fővárosban élni. A megszokott szempontok mentén haladtunk: megélhetés, havi kiadások, közlekedés, munkaerőpiac és egészségügy, a város kultúrája. Segítségünkre volt a cikk megírásában Zoltán (Keli), aki egy Brüsszelben élő magyar.

Homeworking, ahogy mi látjuk
Lépésröl lépésre

Homeworking, ahogy mi látjuk

Szerte a világon egyre többen választják a távmunkát, hiszen valódi win-win szituációt eredményez.

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat
Önkéntes

Aki egyszer elindul a felfedezés útján, hamar függővé válhat

Anita az elmúlt évek során alaposan megismerte és sikerrel ki is aknázta az ifjúsági és önkéntes programok nyújtotta lehetőségeket: tréningeken, konferenciákon vett részt, nyelvet tanult Franciaországban, gyakornoki pozíciót töltött be Bulgáriában, és munkájával segítette a Nemzeti Ifjúsági Tanács és az AEGEE nemzetközi diákszervezet budapesti antennájának működését.

Aktív egyetemi évei végeztével azonban, nem veszített korábban megszokott lendületéből, és hamarosan rátalált az Európai Önkéntes Szolgálatra.

Projektjéről, dolgos mindennapjairól és a kinti mindennapok viszontagságairól és örömeiről mesél most nektek interjújában.

Városok, ahol jó diáknak lenni
Top10

Városok, ahol jó diáknak lenni

Mi már tudjuk, hogy melyik az a 10 város, ahol diáknak lenni nagyon jó! És Te?

Balaton Sound MAX medvével
Utazási tanácsok

Balaton Sound MAX medvével

Kicsiny nagyszerű országunk háza tája nyaranta a fesztiváloktól hangos. Ha pedig július és Balaton, akkor már lassan tíz éve mindenkinek ez jut eszébe: Sound, Zamárdi. És olykor az is, hogy két koncert között hol hajtsuk álomra fejünket - vagy mit nézzünk meg a környéken. Ezekhez adunk néhány tippet.

Betegellátás külföldön
Interjúk

Betegellátás külföldön

Noémi 22 éves és 7 hónappal ezelőtt egy rögtönzött ötlet vezérelte külföldre, pontosabban először Angliába. Egy magyar cég utaztatta ki fesztiválokat takarítani és így beutazhatta majdnem egész Európát. Annyira belejött az utazgatásba, hogy azóta megjárta Dániát, Franciaországot és Máltát is. Azonban nem lehet minden felhőtlen, különböző betegségekkel is meggyűlt a baja. Most erről mesél nekünk.